hits

Vine - 2013s videoarvtager til Instagram

11.04.2013 - 16:06 Ingen kommentarer

Hvis 2012 var Instagram sitt år, så tør jeg sette mye penger på at 2013 er året for 6 sekunders lange videosnutter. Twitter og Vine har klart å mekke sammen det som så mange ville, nemlig videoekvivalenten til Instagram.

 

De to gutta Dom Hofmann og Rus Yusupov slo seg sammen i juni 2012, gikk i kompaniskap med en dude til i juli og innen oktober var omme var de kjøpt opp av Twitter. Følgelig var det Twitter som sto for lansering av Vine i januar i år og siden da har tjenesten eksplodert på nettet. Inntil videre er appen kun tilgjengelig på iPhone og iPod Touch (og iPad da, i sånn oppblåst iPhoneversjon), men det jobbes med flere plattformer.

Megapopulære

Som man ser har Vine tatt amerikanske App Store med storm. I Norge er appen, i skrivende stund, på 18. plass over gratisapper. Så om du følte at du kom litt seint til bordet når det gjelder Instagram har du fortsatt muligheten til å være blant de første på Vine.

Vine er Twitterideen implemntert for video. Du blir begrenset til 6 sekunder, noe som ironisk nok er samme oppskrift som har gjort Twitter så populært, der du blir begrenset til 140 tegn. Det er begrensningen som gjør det enkelt nok til at det kan nå ut til massene. Deling via Twitter og Facebook er like enkelt som et Instagrambilde og det er opptaket og redigeringen av Vines også. 

Hvordan gjør man det?

Man lager filmene ved å holde fingeren på skjermen, slipper man fingeren stopper opptaket. En Vine(?) kan maks vare i 6 sekunder. Ingen redigering annen enn start/stopp. Man kan laste opp videoen til Twitter og Facebook samt at Vine appen lar deg følge andre, få redaktørens anbefalinger og selvsagt #hashtagger opp og i mente. Veldig likt Instagram der altså, men hvorfor ikke!?

Videoene starter automatisk og går i loop. Omtrent som internetts store farrsott om dagen; GIFs. Heldigvis er lyden lett å slå av og på.

Vine innbyr til artig stopmotion-videoer:

I Norge har for eksempel Twitterhumoristen Hasse Hope kommet seg på Vine. Da kan man for eksempel spørre om slike puter:

 

 Flere nettsider hvor Vine samles har poppet opp rundt om etter lansering ettersom det ikke finnes noen offisiell side. Seenive er en god en, på Vinepeek får du en evig strøm av nye Vines (fare for NSFW-innhold ;)) og til slutt må jo nettsiden Vinecats nevnes, her får du dagens dose med kattevideoer.

Er du hekta allerede, eller blir dette en flopp? Bruk kommentarfeltet til å dele dine meninger eller favorittvines!

Leser du dette på iPhone så kan du laste ned appen her. Linken åpner også iTunes på din PC/Mac.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar