hits

Store nyheter fra Sonos

29.09.2015 - 06:57 Ingen kommentarer

 

I forrige uke fikk jeg ta en sniktitt på Sonos' to store nyheter denne høsten. Ikke nok med at de kommer med helt ny og oppdatert Play:5, som med mer umph enn noen gang virkelig setter sitt preg på et hvert rom. Og for at både denne og Sonos' andre høyttalere skal låte som best, kommer nå versjon 6 av appen med den nyutviklede teknologien; Trueplay!

 Trueplay - riktig lyd for alle rom

Sonos var stolte av å kunne vise frem den største oppgraderingen på appen sin noen sinne. De forteller om en problemstilling de forstår er mer relevant for hver eneste høyttaler de selger, nemlig at de samme høyttalerene settes inn i et uendelig antall forskjellige typer rom. Om høyttaleren står på et kjøkken, i et stort stuerom, i en betongkjeller, på et baderom, i en garasje så ønsker brukeren uansett det best mulige lydbilde. 

Det er her Trueplay kommer inn.

Bak Trueplay ligger det en masse algoritmer som regner ut det beste oppsettet for hver enkelt høyttaler i det rommet den faktisk står i, slik at unødvendig bakgrunnstøy blir fjernet, og lyden blir fintunet til å gjengi musikken på riktigst mulig måte. 

Sonos gjorde et poeng ut av at de ikke legger til eller fjerner elementer fra musikken, men at de fjerner det som oppfattes som støy på grunn av akustikken i rommet.Trueplay kommer kun til iOS-enheter til og begynne med, og grunnen er klar. Det er nemlig mikrofonen i nettbrettet eller telefonen som spiller av hvordan høyttaleren høres ut, så prosesserer appen den informasjonen og sender informasjon til høyttaleren om hvordan den skal fjerne støyen.

Sonos erfarer at det kun er iOS-enhetene som er standardisert nok på mikrofon til at de klarer å lansere den på deres plattform. De legger også til at ca 2 av 3 apper som styrer deres høyttalere er iOS-enheter.

Festlig nok vil Trueplaydansen, bevegelsene man er nødt til å gå rundt i rommet og gjøre under prosessen, antagelig bli opphav til en del komiske Snapchat-videoer.

Trueplay fungerer for Play:1, :3, :5 og subwooferen.Flunkende ny Sonos Play:5 

Det som i dag heter Sonos Play:5 var den første høyttaleren fra amerikanerne. Riktig nok under et annet navn. Dette er Sonos' flaggskipmodell av deres serie med smarte høyttalere. Høyttaleren er konstruert av seks synkroniserte, spesialdesignede elementer, hvor de tre mellom-basselementene produserer jevne mellomtoner og dype, kraftige lave toner, og tre diskanthøyttalere leverer krystallklare høye toner uansett volum. Konfigurasjonen produserer et lydbilde som er mye bredere enn forventet i én enkelt høyttaler, og skaper lyd som fyller rommet med presis separasjon av vokal og instrumenter.

Sonos gjør også et poeng ut av at den nye Play:5 nå fungerer i tre konfigurasjoner basert på hvordan de er plassert. Alene er en Play:5 satt i vannrett orientering som en frittstående høyttaler og gir et bredt og godt lydbilde. Mens den i par kan stå enten vannrett og skape et bredere stereo-lydbilde som virkelig fyller rommet. Står de derimot i par og på høykant gir de den ideelle lydopplevelsen på den perfekte plasseringen. 

En skikkelig egoløsning jeg fikk tyvlytte på. Det ga mersmak!

De nye berøringskontrollene har en intuitiv og enkel funksjon for avspilling, pausing, volumjustering og sporendring. Smarte sensorer gjør at berøringskontrollene responderer i alle retninger, så volum opp-knappen alltid er vendt oppover.

Den helt nye PLAY:5 er tilgjengelig i matt sort og i matt hvit-finish og får en utsalgspris 579 EUR og 4999 NOK. Produktet skal komme i tide til å ha mulighet for å havne under ett og annet juletre senere i år.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar