hits

Plantronics Voyager Focus og Backbeat Sense

11.10.2015 - 13:56 Ingen kommentarer

Denne høsten lanserte amerikanske Plantronics tilsynelatende to forholdsvis like headset. Det ene, Voyager Focus, var rettet mot det profesjonelle arbeidsmarkedet, mens Backbeat Sense var forbrukervarianten, som til en billigere penge også har en del færre finesser. 

Teknolicious fikk låne et eksemplar av hver og har siden da sjeldent hatt så mye lyd på ørene. Plantronics har gjort en kjempejobb mellom å balansere komfort med kvalitet.

Likhetene

Hodesettene ser ved første øyekast ganske like ut. Dette er utenpå-øret hodesett som har en behagelig, bevegelig polstret bøyle over hodet. Begge hodesettene har tilgjengelige knapper til play/pause, neste sang, svare anrop, etc. på hver side. 

Knappene er enkle å få oversikt over og gir deg enkel kontroll. En intuitiv ring gir deg også enkel volumstyring der du bare snurrer lyden opp eller ned.Ulikheter

Voyager Focus

Proffsettet har en rekke ekstra funskjonalitet som Backbeat Sense ikke har. Den største forskjellen kommer i at Voyager Focus har en mikrofonbom man kan vippe ned fra øret for å ta samtaler. Hodesettet er Lync-sertififsert (Skype for Business) som gjør at dette er som skapt for den moderne kontoristen som sitter i åpent landskap (slik undertegnede gjør). Man er tilkoblet PCen med en liten dongel og kvaliteten på tilkoblingen oppleves som veldig god. Musikk fungerer fint bort til kaffemaskinen som er et lite steinkast unna pulten min.

Hodetelefonene kommer også med en smart ladekrybbe som gjør at man ikke glemmer lading så lett og at man har en smart plass å gjøre av seg med hodesettet når dagen omme.

Men Voyager Focus har også muligheten til å være tilkoblet bluetooth samtidig, noe som gir en sømløs og velfungerende kombinasjon mellom samtaler og lyd fra PCen og mobilsamtaler. Rett og slett en genial kombinasjon i en hektisk arbeidshverdag.

I tillegg har Voyager Focus aktiv støykansellering. Dette kommer godt med når man sitter i et aktiv kontrolandskap med mange støykilder. Plantronics har gjennomført en undersøkelse blant kontorarbeidende nordmenn som først og fremst plages av personlige og arbeidsrelaterte samtaler (34 prosent), bråkete kollegaer (27 prosent) og nærhet til fellesarealer (19 prosent). 74 prosent poengterte at kontorstøyen har en uønsket effekt og 22 prosent innrømmer at det går utover kvaliteten på jobben de utfører. Manglende konsentrasjon (49 prosent) og nedsatt produktivitet (32 prosent)er konsekvensene flest trekker fram.

Jeg kan skrive under på at støykansellering hjelper!

Jeg har riktignok vært borti bedre støykansellering enn det man får her, blant annet er jo utformingen med utenpå-øret et problem som begrenser det hele noe.

Backbeat Sense

Hodesettet som er myntet på forbrukeren er noe lettere enn proffversjonen, dette er behagelig når man sitter på trikken på vei til jobb eller om man er ute og tusler en tur med favorittpodcasten på øret. Er man også nødt til å dempe lydnivået i hjemmet kan et behagelig hodesett gjøre det triveligere å se på TV eller TV-spilling. 

Her mangler aktiv støykansellering, noe som trolig også er med å holde prisen nede.

Mens Voyager Focus kommer i kontorsort finish er Backbeat Sense tilgjengelig i litt friskere brun og svart eller hvit/beige og brun. Det gir et litt kulere uttrykk.

Lyd- og samtalekvalitet

Jeg har brukt Voyager Focus mye til samtaler over telefon og Lync/Skype for Business og både jeg og de jeg snakker med opplever lyden som meget god. Også musikk med støykanselleringen fremstår som god, og spesielt behagelig slik at det er enkelt å ha hodesettet på store deler av arbeidsdagen.

På Backbeat Sense merker man at den aktive støykanselleringen ikke er der, men hodesettet er utstyrt med to mikrofoner som gjør at man kan ha gode mobilsamtaler i hodesettet. Man kan høre seg selv på ørene mens man snakker i telefonen. I tillegg har man en liten spionknapp som gjør at man kan ta inn lyden utenifra mens det ser ut som man hører på musikk.

Smarte funksjoner

Begge hodesettene er utstyrt med noen smarte funksjoner, de snakker blant annet til deg og forteller om tilkoblinger og hvor mye batteritid det er igjen. I tillegg svarer de automatisk på samtaler når man løfter de opp til hodet eller setter musikk på pause om man tar de av igjen. Setter du de på igjen fortsetter sangen der du slapp.

Dette er kjekke funksjoner som man fort blir litt avhengig av, selv om det kan skape litt frustrasjon før man finner ut av det.

Konklusjon

Både Voyager Focus og Backbeat Sense faller inn i kategorien som anbefalinger fra undertegnede. Der Backbeat Sense har en del konkurrenter, og kanskje ikke skiller seg veldig mye ut fra Bose SoundLink Bluetooth On-Ear og Beats Solo 2. Men Voyager Focus har vært en åpenbaring på arbeidsplassen, den trådløse kombiløsningen mellom PC og mobil samt den aktive støykanselleringen kan være en reddende engel på mange hektiske arbeidsplasser.

Takk til Plantronics' representanter i Norge for lånet av testproduktene!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar