hits

Acer Revo One testet for stua di

07.11.2015 - 11:10 Ingen kommentarer


Jeg har hevdet hardnakket i mange år at en PC koblet rett i TVen i stua, med et trådløst tastatur og mus som ligger på sofabordet er veien å gå. Da kan du i grunn kaste alt annet, utenom spillkonsollen, og allikevel gjøre alt fra å sløve bort tiden på Netflix, til å gjøre det jeg gjør akkurat nå, nemlig skrive en blogg. Det har derfor vært en hyggelig opplevelse å oppgradere stua med Acers Revo One den siste tiden.

Denne søte lille saken er myntet på nettopp de som vil ha en Windows 10 maskin med god nok maskinkraft pakket inn i en stuevennlig innpakning. Maskinen kommer i forskjellige vesjoner og priser, som strekker seg fra snaut 3000,- opp mot 7000,-. Jeg har testet en av de bedre utrustede modellene, og dermed i øvre prissjikte, som er utstyrt med:

  • Core i5-5200U 2.20GHz
  • 8GB RAM
  • 64GB SSD + 1TB HDD
  • Intel HD Graphics 5500

Tabellen oversatt til normale termer er en maskin som holder til 95% av de vanligste oppgavene du gjør på en PC, masse lagring og mulighet for opp til to 4K-skjermer samtidig. 

Opptatt av 4K 60Hz? Da må du ikke gå for Acer Revo One, eller noen av de andre konkurrentene som Mac Mini eller Asus VivoPC som alle ikke takler 60Hz. Det er tross alt dobbel datamengde fra 30Hz som virker å være going rate i det kalenderen bytter fra 2015 til 2016.

Maskinen er raskt satt opp. Jeg matet en HDMI-kabel i rumpa på PCen, fant en ledig port på min Samsung 55-tommer 4K-skjerm i stua og satte opp Windows i en fei. Jeg fant gledelig nok, lite bloatware på denne modellen og Windows 10 som operativsystem gjør en utmerket jobb i stua.


Godt design

Designet til Acer Revo er, som nevnt, av det søtere slaget. Den ser ut som en kinensisk kopi av Sonos Play:1, på en positiv måte. Maskinen er av glossy hvit plastikk som er rund i alle kantene. Under er det fire små gummiknotter som gjør anti-skli jobben sin godt. Det er en enkel LED-stripe nederst som viser om maskinen er på, og på toppen finner du fire lys som viser diverse aktivitet i maskinen.

Av tilkoblinger finner vi en SD-port på toppen. Kult design, nesten synd jeg sjeldent bruker SD-kort. På baksiden er det "standardpakka" med 2x 2.0USB, 2x 3.0 USB, HDMI, Ethernet, MiniDP og en 3.5 minijack.

Tanken bak Acer Revo One er nok at den skal stå i stua. Ut av HDMI-porten er det støtte for 4K (mangler jo fortsatt god tilgang på 4K-materiale) og 7.1 surround. Begge deler fungerte fint under test, jeg slet litt med signalet ut av HDMI-porten, men bytte av kabel gjorde susen. 4K 30Hz oppfattes mest hakket i "skrivebordsmiljøet", mens 4K klipp i 30Hz var en strålende opplevelse på TVen.

Med i pakken fulgte også et trådløst tastatur og en mus. Dette byttet jeg raskt ut med mitt eget som er av høyere kvalitet, men for de som ikke har annet så kommer du lang vei med det medfølgende.

Disk nok til pseudo-NAS

Etter oppstart og leking med 4K-bilder og testing av hvor hardt man kunne presse maskinen på hverdagsoppgaver, test ble bestått med glans i hele testperioden, var det på tide å åpne panseret og ta en titt under alle plastikken. Det er nemlig meningen at du skal få enkel tilgang til harddiskene.


Under lokket finner man to 2,5"-krybber som i testmaskinen var fylt med en 1TB disk i den ene og ledig plass i den andre. De andre kompnentene må man ha skreutrekker for å nå frem til, men der finner man systemdisken som er på minimale 64GB (41GB ledig ved oppstart), nettverkskort og minneplasser. Men det er altså lagring som man skal kunne utvide enkelt her. Og jeg må si at dette er en smart og enkel løsning for utvidelse.

Diskene er satt opp med støtte for tre RAID-nivåer; 0,1 og 5.

Med så mye lagringsplassmuligheter er det nesten naturlig å la seg friste av mulighetene for å bruke denne som NAS, selv om et NAS til samme pris vil være det beste valget om det er det som er hovedpoenget.

Acer Revo One er et produkt i en mer og mer trådløs verden. Det er selvsagt støtte for nyeste blåtann og wifi. Erfaringene med begge under testingen er god. Tanken her er jo helt klart at man ikke skal drive med kablet mus og tastatur, så det er viktig at kvaliteten på bluetooth er god, jeg har også hatt et par forskjellige hodesett koblet til over blåtanna med godt hell. 802.11ac-nettverkskortet har også levert så godt som forventet.

Konklusjon

For mange er dette et supert kjøp som en stue-PC, de billigere modellene har dårligere prosessor og lavere minnekapasitet, man må nesten vurdere hvor viktig og hva bruksområdet ditt for maskinen er for hvor mye penger man skal legge i den. For meg har maskinen fungert som hovedmaskin i hjemmet og jeg måtte nok ha hatt den maskinkraften som denne versjonen til 7000,- er utstyrt med.


Jeg liker designet og den enkle tilgangen til diskene. De ukene den har stått ved siden av TVen har jeg ikke hørt om den har vært på eller ei. Det er populært blant andre i husstanden også (forøvrig er designet også godkjent av samme part). 

4K-TVer er overalt om dagen, og når så stor oppløsning får plass i nok stuer vil innhold og bruksområder følge, Acer Revo One er definitivt en maskin som kan være din billett til moroa.

Burde du kjøpe den?

Jeg mener det søte designet og diskkapasiteten er to skikkelig gode grunner for å velge den over mange av NUC-alternativene eller Zotac Zbox. Asus VivoPC er pen på et annet vis, mens Mac Mini er det riktige valget for de som vil ha OS X.

Skal du ha ny stue-PC er Acer Revo One et veldig godt valg og en maskin som anbefales varmt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar