hits

Hvorfor velger ikke flere Sony Xperia?

15.11.2015 - 14:24 Ingen kommentarer

Jeg har nå hatt Sony Xperia Z5 i bruk i noen uker. Telefonen er nydelig å se på, har alt av finesser du venter av toppmodell i 2015, og kan i tillegg skilte med to skikkelige ess i ermet.

Hvorfor er det da ikke flere som velger Sony utsøkte telefoner?

Siden første havldel av 2013 når Sony Xperia Z kom på markedet har Sony holdt tempoet oppe med oppdateringer, ny toppmodell hvert halvår. Det har gjort at de kan gjøre små forbedringer hver gang og med Sony Xperia Z5, som faktisk har samme prosessor som forrige toppmodell Xperia Z3+, har de kommet adskillig nærmere smarttelefonens Nirvana.

Jeg vet det blir pompøst, men Z5 er en nydelig telefon, som jeg ikke forstår at ikke flere kjøper. Mulig det faktisk er en del salg, men mitt inntrykk er av det motsatte.   

Design

Det var deilig å se designet på Xperia Z5. Dette er en stor forbedring fra Z3 og Z3+ som begynt å se litt gammeldagse ut. Z5 har fått en matt bakside, men beholder fortsatt det meget firkantede preget, som har vårt kjennetegnet på Sonys Omnibalance designspråk. Det er mulig det er en del olabukser der ute som ikke bare har snusboksmerker på lommene, for hjørnene på Xperiatelefonene setter tydelige spor etter seg. 

Så er du advart.

Med i designet er en ny powerknapp som også inneholder en fingeravtrykkleser. Det er bra å se Sony henger seg på trenden, og jeg må si at den fungerer overraskende godt. For en som vet hvor god iPhone sin er, står ikke Sony noe tilbake. Plasseringen på siden er også smart, men du bør være glad i å bruke telefonen med høyre hånd.

Kamera

Sony går hardt ut og hevder å være herre over markedets beste smarttelefonkamera. Da må det en mye dypere analyse til enn det jeg har gjort. Men at kameraet er godt er det ingen tvil om. Sony har hevet megapikslene til 23 og skryter av et kamera som er kjappere enn noe annet der ute. Og det er ikke bare PR-piss, for kameraet er lynkjapt til å autofokusere og det er en fryd å ta bilder med det.

Sony er jo allerede storprodusenter innen fotografi og det tjener Xperia Z5 mye på. Den raske autofokusen og brukervennlighten gjør det til en smal sak å ta lekre bilder, enten de skal ut på Instagram eller kun vises i noen sekunder på Snap-storyen din.

To ess i ermet 

Et tilbakevendende tema for min del under testingen er at telefonen leverer såpass godt som den gjør, skjermen er nydelig selv om den "bare" har 1080p oppløsning, batteritiden er helt på høyde med alt annet og med Stamina-mode varer den faktisk i et par dager under normal bruk. Android er Android, selv om Sonys software begynner å se litt utdatert ut. Det blir spennende å se hva Marshmallow kan by på. Oppdateringen bør være rett rundt hjørnet.

Dermed er grunnlaget for en god telefon til de grader på plass, og i tillegg er den vanntett. Det er det ingen av de andre toppmodellene som kan skilte med lenger. Sony anbefaler ikke å ta den med på svømmetur, men du er glad den dagen din splitter nye mobil ligger på bardisken og kompisen din, som har fått i seg litt for mye, velter tre øl utover alt og alle.

 

I tillegg har Sony siden et par telefoner tilbake i serien også støttet fjernspilling av PS4 på telefonen. Og undertegnede har kost seg massivt med spilling. Muligens er det jentekveld i stua og soverommet er eneste redning. Da er det helt nydelig å kunne spille noen matcher FIFA på senga. 

Undertegnede kunne heller ikke dy seg fra å teste spilling i badekaret. Telefonen er jo vanntett, så det gikk helt smurt og bekymringsfritt.

Opplevelsen av PS4 på telefonskjermen er faktisk helt strålende, det er ingen lag og bilde ser lekkert ut. Dessverre kan man bare spille om telefonen er koblet til samme nett som PS4, men jeg håper vi ikke er langt unna fjernstreaming av spill.

Du angrer ikke på Xperia Z5

Fasit etter noen uker med Xperia Z5 er at telefonen er det rette valget for flere enn man skulle tro. Den er en genial treningspartner på våte høstdager, den tar lekre bilder og lever ellers helt opp til all annen konkurranse der ute. 

Det er så enkelt som at du angrer ikke om du kjøper Xperia Z5. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar