hits

Blogg

Bosch Syneon lærer deg å spare energien til de rette tidspunktene

Sponset innlegg

Bosch sine nye driller kommer med deres nye Syneon chip som skal gi smart styring av effektforholdet mellom batteriforbruk og energibehov i hver enkelt jobb. Chipen forhindrer overoppheting selv ved de tyngste jobbene. Det bevarer verktøyet ditt slik at levetiden blir forlenget. Attpåtil fungerer Syneon chipen slik at den sparer batteriet som gjør du neppe trenger å lade like ofte som før.

Med den nye serien fra Bosch bør du altså kunne ha energien igjen til de rette tidspunktene ;)Sponset innlegg

900 kroner for dette Apple? Seriøst!?

Nøkkelordet i Apples innkalling til gårsdagens event var "little"

I går kom jeg med noen positive trekk ved den ellers småtriste Applelanseringen som brakte oss noen oppgraderte iPads og Macer. Man kan lure på hvorfor de ikke fant plass til dette ved forrige pressesamling for en måned siden. Jeg skjønner jo hvorfor, men i går ble det for smått Apple. 

Og det verste er det jeg kaller vaskeekte lureri. Nemlig at iPad mini 3 skal koste 900 kroner mer enn iPad mini 2. Det er helt på jordet. De to modellene er nesten helt identiske! (Sjekk Apples sammenligning her!)

Jeg skal ta dere igjennom forskjellene:

1. iPad mini 3 blir tilgjengelig i en ekstra farge. Så vil du ha en gullfarget iPad må du betale 900 kroner mer.

2. iPad mini 3 har touchID. Altså denne lille ringen rundt hjemknappen som leser fingeravtrykket ditt. Du trenger det ikke!! (Kult og nice to have? Ja, litt. Nødvendig? Nei!) 

3. iPad mini 3 kommer i versjoner med 64 GB og 128 GB. Skulle du altså trenge plass til ekstremt mange apper så må du gå for 3'ern.

Poenget jeg forsøker å få frem her er at dette er helt absurd Apple! 900 kroner for touchID og kanskje en ekstra farge? Sjukehus!

Men for all del, mange der ute kommer ikke til å tenke over det. De skal bare ha den nyeste iPaden. Men skulle du ha surra deg inn her så er midt soleklare tips at du gir beng i touchID og kjøper deg en iPad mini 2, det er en helt super tablet som nå heldigvis er satt litt ned i pris for å få plass til den idiotiske oppdateringen til iPad mini 3!

Forøvrig Phil Schiller som nesten alltid prater litt for lenge om de nye produktene til Apple brukte kun 29 sekunder på å presentere iPad mini 3. Det er under et halvt minutt det!

Vil du absolutt bruke mer enn 2500 på en iPad så kjøper du heller iPad Air!

Kjekt trådløst tastatur: Logitech K400

Jeg er nærmer meg slutten av en lengre oppussingsprosess. I den anledning har jeg kjøpt meg ny TV som nå står i pappeskea si og venter på at jeg skal få lagt ny parkett. Denblir en stor fornøyelse å få på plass. Og sammen med TVen har jeg en liten stasjonær PC som jeg bruker til streaming, surfing, etc. Men så dukker det selvsagt opp et spørsmål. Hvordan skal jeg styre denne PCen?

Kanskje er Logitech K400 løsningen?

Dette kjekke lille tastaturet kommer i nordisk språkdrakt, men det er ikke bare den lille størrelsen som gjør det smart, det er pekeflaten til høyre for tastene som er prikken over i-en her. For snaue 300 kr får man altså et lekkert lite tastatur, med mus integrert. 

Midt i blinken for min nyoppussede stue altså!

 

3 grunner til at Apple begynner å bli stressa

Mitt inntrykk av Apples selvtillit de siste 10 årene er at den har vært like høy som når Northug går inn på oppløpet sammen med Marcus Hellner! Alt har gått som smurt, først Macene, så iPods, iPhones og til slutt iPads har rullet av samlebåndet og tatt markedene med storm.

Men nå Apple, nå virker det som dere har havnet litt på hæla og mistet litt av kontrollen.

For det er nå kun drøye to uker siden iPhone 6 og Apple Watch ble lansert. Og selv om de har solgt flere iPhones enn noen gang er det noe som begynner å skurre for kjempen fra Cupertino.

Trekker iOS 8

Apple har i kveld besluttet å trekke iOS 8-oppdateringen fordi den siste versjonen som kommer kun en uke etter den originale viser seg å ødelegge TouchID-funksjonalitet og brukere opplever også at mobildekningen faller ut.

Dette alene er ikke nok for å "angripe" Apple, men mange bekker små og alt det der...

iPhone 6 bøyer seg i lomma

Mange mobilprodusenter passer på å skrive med liten tekst i bruksanvisningen at telefonen ikke er beregnet å ligge i lomma og at feil på grunn av det ikke dekkes av garantien. Men dette er selvsagt helt bak mål da de aller fleste oppbevarer mobilen i nettopp lomma. Nå viser det seg at Apples nyeste "vidunder" har en litt for stusslig aluminiumsinnpakning som kan bøye seg. Flere brukere har meldt både på Twitter og i forum at telefonen kan få seg knekk av å ligge i lomma.

Det skal bare ikke skje Apple. Skjerpings!

Apple Watch - presentert, ikke lansert

Noe jeg tror grunner i frykt gjorde at Apple må ty til et triks andre produsenter har brukt mange ganger før dem, men som jeg tolker som et redselstegn. For lite har hatt mer boost i teknologiverdenen denne sommeren enn smartklokka Moto 360. Denne runde skjønnheten som kanskje har knukket koden på smartklokka. Den er rund.

Verre er det ikke. Vi vil ha runde klokker.

Men Apple måtte ty til firkanta, om Steve Jobs snur seg i grava eller ikke er vanskelig å si, men når andre produsenter har en rund en, en som ikke ser for "techy" ut, så er det merkelig at de velger å gå ut så lenge før den faktisk er tilgjengelig og vise frem en firkanta en. 

Jeg mener disse tre punktene, som har kulminert seg over kun 2 uker, er trygge tegn på at Apple har begynt å skjelve i buksene. Jeg er sikker på at både liten og stor iPhone 6 og Apple Watch kommer til å selge som varmt hvetebrød. Men posisjonen som frontfigur begynner å slå sprekker.

LGs råe kurvede OLED-TVer

Ok, reklamen under er av den glætte typen, men det er fryktelig vanskelig å ikke la seg friste av de deilige buede linjene og den krispe utførelsen. Heldigvis har ikke disse 4K OLED-skjermene helt kosmiske prisnivåer lengre og jeg tipper LG håper at det snart blir vanligere og vanligere å se disse monstrene i norske TV-stuer.

Da LG viste frem årets ny OLED-serie på CES i januar fikk vi også vist frem det nye smart-tv brukergrensensittet som er tuftet på webOS. Det blir en forfriskende fornyelse av ofte trauste menyer.

Her er 5 grunner til at du bør oppdatere Windows i dag!

En stor oppdatering til Windows 8.1 er gratis tilgjengelig i Windows Store fra og med i dag, her er grunnene til at du bør oppdatere!

Microsofts store forandringer når Windows 8 kom var ikke like poppis hos alle som fortsatt sitter med mus og tastatur. Det var mye som var ganske klønete i begynnelsen, men mange av de punktene som har plaget mus-og-tastatur-folket vil med oppdateringen som kom i dag være en saga blott.1. Kjør Modern-apper på skrivebordet

Det har vært en del gode apper som har ligget i Mordern-delen av Windows 8 og som jeg med mus og tastatur nesten har glemt å bruke. Mye av problemet der er at man føler seg veldig låst inne i appen fordi de har vært i fullskjermmodus. Det problemet er nå borte. Løfter du musepekeren opp til toppen av skjermen får man den svarte linja øverst. Der får man navnet i midten og de klassiske valgmulighetene i hjørnet for å minimere og lukke appen.

 

2. Pin både vanlige og Modern-apper til oppgavelinjen

Drar du musa nederst i skjermen kommer nå oppgavelinja opp flytende over nederste kant av programmet. Dette gjør at skillet mellom Modern-apper og skrivebordet blir vasket bort. Når man i tillegg nå også kan pinne Modern-apper til oppgavelinjen er behovet for den nye startmenyen enda mindre.  

3. Museaction

Er du derimot inne i Windows 8s mye omtalte startmeny får man nå flere valgmuligheter om man høyreklikker på apper. Man kan nå pinne appen til oppgavelinja derfra, endre størrelse, avinstallere og skru av den levende flisfunksjonen.


4. Smart søk og powerknapp 

Neste store nyhet i startmenyen er forbedringene og snarveiene opp i høyre hjørnet, der det tidligere bare har vært brukerinformasjon har Microsoft nå lagt to hendige snarveier til søk og powerknappen. Dermed er det enklere å låse maskinen, kjøre en restarte eller søke.

(PS! Står du i startmenyen kan du bare begynne å skrive for å starte et søk!)

5. Rett til skrivebordet

Siste deilige løsning for oss som fortsatt ikke er helt vant til å komme rett inn i den "nye" startmenyen er at Windows nå vurderer hva slags maskinvare den er installert på og starter enten inn til den touchvennlige startmenyen om det er en typisk touch PC eller et nettbrett. For oss som har mer tradisjonell maskinvare så starter Windows nå rett til skrivebordet. "Endelig!" Vil nok mange si.

Du finner altså oppdateringen i Windows Store fra og med i dag 8. april.

Dagens siste gode nyhet er at ved neste store Windowsoppdatering er det ventet at en hybridversjon av den gode gamle startmenyen er tilbake. Yay!


Bilde fra Mashable

 

Denne mannen er den ekte Tony Stark

Elon Musk gjør faktisk en cameo i Iron Man 2

Elon Musk blir ofte sammenlignet med to menn, Steve Jobs og Tony Stark - selveste Iron Man. Jon Favreau, mannen bak Iron Man-filmene, har faktisk uttalt at Elon Musk var hans inspirasjon til Stark-karakteren, som Robert Downey Jr. har udødeliggjort. Elon Musk har ikke en Iron Man-drakt i kjellern, men han har skapt en voldsom formue gjennom en årrekke, på webfirmaer, el-biler og privat verdensromtransport. Dette er historien til mannen som nå har klatret opp til 159. plass på Forbes milliardærliste med en beregnet formue på over 8 milliarder amerikanske dollar. 

Elon Musk født for 42 år siden i Sør-Afrika, vokste opp i Pretoria og flyttet senere til Pennsylvania University i USA der han fullførte to bachelorgrader i økonomi og fysikk. Han dro siden til Stanford University på vestkysten av USA for å studere mer, men det varte ikke lenge før all hans tid gikk med på å drifte software-businessen Zip2 han startet sammen med broren sin. Elon Musk er far til 5 gutter, som kom som et tvillingpar og så et sett med trillinger. Han er nå skilt fra barnemoren og ungdomskjæresten Justine. 

Zip2 ble etterhvert kjøpt opp av Compaq i 1999. Elon tjente 22 millioner dollar på salget. I stedet for å leve som rentetist resten av livet var dette bare starten på en vill gründerkarriere som vi enda ikke har sett slutten på.

Musk brukte pengene fra Zip2-salget til å skaffe seg en sterk posisjon i PayPal. Det var etter en fusjon mellom firmaet som eide PayPal og Musks eget X.com at han satt som største aksjonær i PayPal med over 11% av foretaket da det ble solgt til eBay i 2002. Det salget tjente han 165 millioner USD på. 

Allerede som 12-åring og som selvlært programmerer solgte Elon Musk kode til et dataspill for $500

Endelig hadde han nok penger til å starte opp det han ønsket å utforske aller sterkest, nemlig sin egen rombusiness. Elon Musk og partneren Tom Mueller startet i 2002 opp firmaet SpaceX. Firmaet bygger både raketter i Falcon-familien, men også romskipet Dragon. Målet er å bygge sikrere romfatøy som reduserer transportkostnadene med en faktor på 10. Firmaet har stor suksess, de har skaffet en kontrakt verdt mellom 1.6 og 3.1 milliarder dollar fra NASA for å drive transport mellom jorda og The International Space Station. 

Elon Musk og president Obama ved Falcon 9s oppskytningsrampe

25. mai 2012 var Dragon det først privatdrevne romfartøyet som har dokket med en romstasjon. Men Elon Musks drømmer stopper ikke der. Han ser for seg å befolke Mars med en koloni på 80.000 mennesker. Billetten dit setter deg tilbake drøyt 3 millioner kroner. 

Tesla Model X skal etter planen gå i produksjon i 2014

Elon Msuk var en av flere som gikk inn med investerigner tidlig i el-bilprodusenten Tesla. Og når sjansen bød seg under finanskrisen i 2008 overtok han rollen som CEO i firmaet. Som Teslas overhode og sjef for produktdesign har han ledet dem igjennom suksessen med Tesla Roadster, megapopulære Model S og nå kommer snart også Model X. En mer familivennlig SUV-variant. 

Nå har det seg sånn at Teslas hovedkontorer ligger i nærheten av San Fransisco, mens SpaceX holder til i Los Angeles-området. Musk er derfor nødt til å pendle, noe som skjer i hans eget Dassault Falcon 900 privat jet. Men mye tyder på at han synes dette går for treigt eller er for lite miljøvennlig og det er meget mulig det er under disse flyturene han har startet tankeprosessen rundt Hyperloop.

Hyperloop er Elon Musks storslåtte ide om et høyhastighets vakuumtog mellom englenes by og San Fransisco. Tanken er at Hyperloop-toget skal dyttes gjennom et vakuum inni et rør mellom de to store byene på USAs vestkyst. Dette skal både bli billigere og raskere for pendlere mellom byene. Reisen beregnes å bli rundt 30 minutter. 

Elon Musk er en sånn type som hjelper menneskeheten å trykke på fremover. Han lar ingen begrensninger stoppe han og ser på muligheten i verdensrommet som noe vi mennesker er nødt til å utforske nøyere. Mannen sier det best selv: "Når noe er viktig nok, så gjør du det selv om du har oddsen i mot deg!"

Kilder: Forbes, Business Insider

Blir Philips SensoTouch årets julegave?

Videoen over kombinerer meget tørr humor med tradisjonelt nederlandsk industridesign. Blir det bedre?

philips sensotouch

For mange menn er barberingen en slags nemesis. Kanskje skal man barbere bort alt for den velkjente barnerumpe-looken eller så er man en stusser/shaper/feinschmecker/designer og ønsker å bruke en skjeggtrimmer til å få skjegget til å se perfekt ut. Philips SensoTouch er uansett din beste venn eller bør bli 1. plass på ønskelista som sendes til nordpolen. Med alt du trenger til både skjegg/hår-trimming til skånsom barbering, både med og uten barberskum. Her finner du et utvalg av SensoTouch-pakker.

Fet reklame for fet bil med fet teknologi

Reklamen over er for den nye Audi A3 Sportsedan. Dette er sedanversjonen av Audis voldsomt populære A3-serie. Jeg digger hvordan tyskerne fremstiller bilen i reklamen, selvsagt skader det ikke å ha med franskmenna i Daft Punk heller. audi a3 sportlimousine Jeg synes designet er barskt og med en tøff linje. Men det er på innsiden at jeg lar meg friste. a3 sportlimousine innsidenAudi har utstyrt bilen med adaptiv cruise control med bremseassistent. Navigasjonen kommer med Google Earth og Google Street View. Og for å gi infotainmentpakka litt skikkelig børst er bilen utstyrt med 14 Bang & Olufsen-høytalere. Audi har ikke tenkt å sitte på gjerdet og la Tesla være de eneste innovatørene. Jeg lar meg friste voldsomt av A3 Sportsedan Bilen kommer på markedet med forskjellige modeller i løpet av denne høsten.

Bang & Olufsens Beolab 14 er kanskje tidenes lekreste surround system
Bang & Olufsens Beolab-serie er vel ikke kjent for å være den billigste. Men personlig må jeg si at det må være det lekreste surround sound systemet jeg har sett. Hjertet av lyden ligger i den skulpturelle subwooferen. Den mater på i med 280 watt ut av det 8-tommer store elementet.

Sub?en inneholder kontakter for 5 satelitthøytalere som hver av seg har sin egen 140 watt forsterker.

B&O er kjent for god lyd og kvalitet, men det skandinaviske designet er B&O som brand sitt sterkeste kort. Og i videoen under får vi et innblikk inn i Beolab sitt aluminiumdesign der ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Legg spesielt merke til hvordan de utsetter produktene for diverse utfordringer, som for eksempel 10 år med røyking iløpet av 10 timer. Sjekk ut den interaktive videoen, det er verdt tiden om du liker god produktdesign.

EA slapp 17 minutter gameplay video av Battlefield 4
Battlefield 4, som kommer til høsten en gang, ser ut til å bli FPS-porno. EA har nå sluppet en 17 (!) minutter lang trailer som bør få blod på tann for mange der ute. Som en av de siste titlene som virkelig kommer til å smelle på de snart utdaterte konsollene PS3 og XBOX 360 kommer Battlefield til å få undertegnede til å vente ved postkassa nok en gang. Tittelen er Fishing in Baku og førsteperson-skytespillet ser utifra videoen til å gi et litt annet bilde av Baku og Azerbadjan enn det glorifiserte inntrykket man fikk av glamfesten Melodi Grand Prix. Og godt er det ;)