hits

januar 2014

Unngå å bli et offer for Murphy

funny_car_pictures

Jeg skrev tidligere om Murphys lov og DNBs nye kampanje som går ut på å både reklamere for deres forsikringer og opplæring av det norske folk i å være litt smartere. DNB mener at vi kan alle hjelpe hverandre å bli litt smartere, de har derfor kjørt i gang hashtaggen (emneknaggen) #kampenmotmurphy. 

Ditt bidrag trengs!

Hver gang noen er redde for å f ly, eller kjøre langt i bil så kommer det en viktigper som mener "det er jo helt dust, det er i hjemmet de fleste skader skjer. Det er tryggere å være i flyet enn hjemme!" Viktigperen har rett. Lær derfor av DNB og hjelp tl med å unngå skader i hjemmet.

Har du andre tips av denne typen kan du være med å dele og til slutt vinne kr 9.999,- fra DNB. Alt du trenger å gjøre er:

Capture

LES MER OM KONKURRANSEN PÅ KAMPENMOTMURPHY.NO!

Nå kommer godbitene på løpende bånd fra HBO Nordic

HBO gjør seg aller mest gjeldende i årets første halvdel. Utover våren kommer det oppfølger-sesonger til mange favoritter som Game of Thrones, Girls, Banshee og Vikings. Men kanskje er det mest spennende å se hva som er nytt også.

True Detective er allerede godt i gang med to episoder ute. Det stjernespekkede sørstatsdramaet har startet forrykende og det er mye som får seerne til å returnere hver mandag for ny episode. Følelsen av Louisiana, den interessante hoppingen mellom tidsepoker, rollefigurenes utrolig gode kjemi og det bestialske drapet.

Black Sails er sjørøverdramaet som tar oss inn i tidsepoke som enda ikke er riktig forsert i en stor TV-serie. Vi får håpe Kaptein Flint og hans menn lager skikkelig underholdning! Serien har premiere denne helgen.

For oss geeks er det likevel Silicon Valley som kanskje står øverst på lista. En slags krysning mellom The Social Network og Entourage, med datanerder og dollar-investeringer i millionklassen. Serien kommer i April.

Produktplassering

Rykteflommen Ferske skjermbilder fra Samsung Galaxy S5


Det er nok fortsatt noen måneder til vi faktisk får servert det neste bladet i Gaalxy S-serien. Det har derimot ikke stoppet superlekkerne i Evleaks i å tvitre både ett og to bilder av forskjellig elementer ved en helt ny brukeropplevelse for den nye mobilen.

Det er ikke bekreftet hvor mye hold det er i disse ryktene, men det ser lekkert ut, så om du har planlagt å skaffe deg en Galaxy S5 på forsommern så finner du kanskje en forsmak her.

Bildet over viser det første bildet som Evleaks viste frem. Til venstre en låseskjerm med en slags kart-flis. I midten ser det ut til å være flere fliser med informasjon som da er meningen å trigge din nysgjerrighet, i likhet med Google Now. Til høyre ser vi det nye uttrykket og nye ikoner. Litt dusere farger og det ser ut som Samsung satser mer enn noen gang på egne apper. Se for eksempel på Magazine-appen som man kan anta blir en Flipboard-erstatter og alle de andre Samsung/S-appene.

Sent i søndag tvitret Evleaks dette bildet.

Her er det mye som igjen ligner på Google Now. Med en slags krysning mot Microsofts levende fliser. Google Now bruker all den dataen Google samler fra ditt bruk via nettsøk, Gmailen din og lokasjonstjenester (creepy? oh yes!) til å mate deg med mer eller mindre nyttig info. Det kan se ut som det er det som skjer her og.

Spørsmålet man må stille seg er hvor Samsung skal samle denne dataen fra? Kan de koble seg på Googles datastrøm eller kommer de til å bruke en annen leverandør av data? 

Selve telefonen

Samsung Galaxy S5, skal i følge The Verge, skille seg litt fra S3 og S4 ettersom at de var så like i utformingen at kunder egentlig ikke så forskjell. Fokuset fremover skal være på opplevelsen med skjermen og det er også snakk om en ny Samsung Smart Gear-klokke for å bygge den merkevaren videre. 

Det kanskje mest interessante, ihvertfall nyskapende, ryktet er at Samsung jobber med et nytt sikerhetstiltak. En irisskanner, som en slags motvekt mot Apples Touch-ID.

Er Samsung Galaxy S5 din neste telefon? Hvs synes du om de lekkede skjermbildene? 

Mer LOL fra DNBs reklameteam

kmapenmotmurphyDNB viste med George Clooney-reklamene at de virkelig kan god reklame. Nå har de fått de samme produsentene til å pusle sammen et nytt humorkonsept basert på Murphy's Law (Wikipedialink).   Denne gang handler det om de ikke bare er gode på bank, men også forsikring. Du må nesten bare se videoen for å forstå, god norsk reklamehumor på sitt aller beste.

  Kampenmotmurphy.no er DNBs nettside for kampanjen og der ser man hvordan de tenker. Det er nemlig to måter å unngå frustrasjon når Murphy har vært på fære:
  1. Sørge for at sjansen for uhell er så liten som mulig
  2. Være riktig forsikret sånn at alt ordner seg
  Er det LOL?

Det aller feteste fra CES 2014

Hvert år i januar møtes alle i teknologiverdenen, minus Apple, i verdens rareste (og råeste?) by, Las Vegas. Det er Consumer Electronics Show (CES) som samler alt av journalister, innkjøpere og teknologifirmaer til årets viktigste bransjetreff.

Teknolicious har fulgt med den siste uken og samler her opp en liten gjeng vinnere og, helt til slutt, den største taperen. 

Årets mobil - Sony Xperia Z1 Compact

Vanligivis er det storslipp av mobiletelefoner på CES, men i år var det lunkent. Asus slapp en del forskjellige modeller, og LG viste nok en gang frem den buede og bøybare G Flex. Men vinneren er uansett Sony som endelig har skjønt at det finnes faktisk en del forbrukere som ikke nødvendigis tenker at "bigger is better". Med Xperia Z1 Compact har man tatt til fornuften og laget en mindre, 4.3 tommer, smartmobil, UTEN å fire på krava. Altså innmaten er helt på par med toppmodellene og Z1 Compact er dermed et fullverdig alternativ for de som har litt mindre hender. Denne er også selvsagt vanntett og kommer i freshe farger.

Takk Sony!

Årets TV - Samsung Bendable TV

Navnet sier det meste. Samsungs 85" OLED, 4K-monster kan nemlig bøyes ved hjelp av kun et trykk på fjernkontroll. Da får man plutselig en 105-tommers TV med form som et kinolerret.

Det var mye snakk om 4K, eller Ultra-HD om du vil, på CES og også LG hadde en tilsvarende prototype. Det som gjør at Samsung får denne seireen er de lovte at den kommer i forretningene allerede i 2014.

Sjekk Engadgets video for å se hvordan det fungerer:

 

Når det gjelder TV-markedet kan man trekke disse slutnignene, 4K er in, 3D er out og OLED er det man må kjøpe. Ja, også er Netflix over alt om dagen. Deres sjef figurerte på alle de store TV-pressekonferansene og han lovte også at de kommer til å satse på 4K. Første steg: House of Cards sesong 2 kommer i 4K. Det jobbes også med å bygge opp hele Breaking Bad-biblioteket i 4K. 

Årets Nettbrett - Lenovo Thinkpad 8


Vinneren er faktisk et Windows 8-brett. Lenovo har gjort det aller meste riktig med Thinkpad 8. Størrelsen er kanskje den riktigste, nemlig 8 tommer og skjermen er av det skarpere slaget med en oppløsning på 1900x1080. Prosessoren er en av Intels rykende ferske Atom-brikker, en 2.4Ghz firekjerners-sak som er som skapt for dette bettet. Det er også støtte for et cover som ligner mye på de som man kjøper til iPad, med en fiffig liten sak der man kan brette inn et av hjørnene slik at man kan bruke kameraet selv om coveret er brettet bakover. Det sies at brettet kommer i salg allerede neste måned, om det også gjelder Norge vites ikke.

 Årets smartklokke - Pebble Steel


Om jeg hadde kjørt tilsvarende kåring i fjor ville den originale Pebble vunnet prisen da og. Nå kommer oppfølgeren der programvaren er den samme, for å lette arbeidet for utviklerne, mens designet er kraftig oppgradert til et smidigere mer profesjonelt design. Alle blir levert med en metall og en lærreim. 

Lekkert!

Årets skuffelse - Ha-på-seg-teknologi

Qualcomm kom med sin Toq, Samsung jobber videre med sitt noe mislykkede SmartGear-prosjekt og Sony viste frem noe som kanskje kan være interessant, en slags alt-mulig sensor som du har med deg rundt. Men det var ellers stusselig. Noe som gjør at Pebble faktisk vinnere kategorien for smartklokker med noe som kun er en designmessig oppgradering.

Her er det mye å hente for de som har en god ide.

Årets flaueste - Michael Bay og Samsung

I videoen over ser du Michael Bay som ikke har sjans til å ta seg sammen når teleprompteren som inneholder svarene hans ikke fungerer. Dette er god gammel pute-tv!