hits

februar 2015

Sonos: En kjærlighetshistorie

Jeg har i litt for mange år klart meg med surroundanlegget jeg kjøpte for konfirmasjonspengene mine. Anlegget spiller bra det, aldri noe problem, men det mangler x-faktoren.

Og i følge kona så "passer det ikke helt inn i den nye leiligheten". 

Fint, tenker jeg. For jeg er interessert i å se hva som rører seg der ute. Nå er det lydplanker, trådløst, bluetooth, multi-room og hva nå enn produsentene finner på.

Jeg har i lang tid sikla på Sonos-systemet og når Playbaren kom i løpet av 2013 ble jeg småforelska. Heldigvis har jeg nå endelig fått låne et eksemplar av Sonos lydplanke og forelskelsen har ikke akkurat lagt seg.

Plug and play

Det har gått gjetord om Sonos i lang tid, men jeg har aldri før satt opp et Sonos-system og gledet meg til å teste både lyden og ikke minst selve systemet. Oppsettet var såre enkelt, last ned appen og kjør på. Sonos er et avansert system, men enklere "plug and play" skal du lete lenge etter.

Jeg har satt opp alle husets enheter, og en enkel syretest for å sjekke brukervennlighet er å la hun som jeg deler leilighet med få prøve seg på å være DJ. Det gikk lekende lett og av alle gadgets jeg dratt inn i huset er det lite som har gitt såpass "uttelling" som Sonos Playbar.

Nå drømmer vi begge om utvidet system med Play:1 på bad, kjøkken og soverom. Samt få mer fylde i stua med noen Play:3 eller Play:5. 

Fyldig

Tidligere i år testet jeg en Samsung lydplanke som passer perfekt til kurvede TVer. Der var et av problemene at bassen ble for kraftig via den trådløse subwooferen. Med Sonos Playbar som inneholder egne basselementer er dette mer passende for min stue. Man kan også få kjøpt trådløs subwoofer til Sonos, som helt sikkert sparker godt fra seg. Men jeg er faktisk overrasket over fylden i lydbildet fra bare Playbar, for min del kan jeg fint droppe subwooferen. Men her blir det selvsagt smak og behag.

Jeg skal ikke bare skryte av lyden her, det kan bli noe tamt til tider, men så er det klart at et fullverdig 5.1-system som oftest er heftigere til film enn en enslig lydplanke. Men selve Sonos-systemet er en fryd å bruke og lydplanka dunker mer enn nok fra seg til både musikk og TV-titting. 

Jeg er veldig spent på å følge med på Sonos fremover, det er kontinuerlig utvikling av appene og Sonos virker å være flinke til å utnytte seg av det store community'et sitt på Sonos egne forum. Mange av brukernes ønsker har blitt gjort til virkelighet. Det er også spennende å se når man får se noe mer hardware fra den amerikanske produsenten.

Kjærlighet

Noen ganger kommer man over et produkt som vekker store følelser i en. Jeg har lenge gledet meg til å ta i bruk Sonos, og Playbar skuffet ikke. Jeg har nå et oppsett som fungerer perfekt til å spille av TV- og filmlyd, men som også fungerer utmerket som musikksystem i en middels stor 2-roms. 

Telenors morsomme Tyldum-reklamer

 
Sponset innlegg

Jeg var på kino i går og den morsomste reklamen jeg fikk servert før filmen må ha vært denne nye fra Telenor.

Telenor satser på å få alle uttrykk om hastigheter og gigabytes litt mer ned på jorda og løser det med søt humor i kjent romantisk komediestil. Det er ikke mange sekundene man rekker å treffe disse karakterene, men allikevel rekker man å heie på den lille gutta som tydelig har forelska seg noe veldig. Heldigvis løses floken av at gutten har skjønt at en Snap sendt med 4G-hastighet fra Telenor er bra nok for å sikre seg drømmejenta.

Selv om twisten her kanskje ikke er en Oscarnominasjon verdig, er det like fullt Morten Tyldum som har regissert denne og flere påfølgende reklamesnutter om den lille familien. Jeg tipper vi får se flere artige situasjoner der 4G-fart, sosiale medier og mobilen er nøkkelen til suksess.

Nydelig Kickstarter-kortfilm

Le Gouffre er en nydelig film som viser den positive effekten Kickstarter kan ha. Man blir ikke alltid lurt folkens!

Historien er enkel, uten noe særlig form for dialog, men med mye følelser. Her handler det om brorskap og samarbeid for å overkomme det umulige. Det er ikke uten grunn at den nå går sin seiersgang på filmfestivaler rundt om.  

Gutta bak filmen ba om ca 30.000, men fikk 5-gangern og har virkelig gitt fansen valuta for penga, om du spør meg! Kortfilmen går nå sin seiersgang