hits

april 2014

Fargo har premiere på HBO Nordic i dag

Produktplassering

I 1996 lagde Coen-brødrene den tilbakelente krimfilmen Fargo som siden har blitt stående igjen som en genial klassiker. Nå er den unike Coen-stemningen brakt videre til en herlig tv-serie som har premiere i dag, 23. april, på HBO Nordic. Igjennom 10 episoder skal vi følge utviklingen i en mordetterforskning som setter en søvnig by i vinterkalde Minnesota på hodet. 

 

Det mangler ikke på talenter som er hentet inn her. Ikke bare står Joel og Ethan Coen som produsenter, men Adam Bernstein(30 Rock, Oz, Breaking Bad)  har regissert første episode. På skuespiller fronten har FX hentet inn et knippe store navn. I hovedrollene spiller Billy Bob Thornton leiemorderen Lorne Malvo som klarer å forvikle vår alles kjære Martin Freeman (John Watson i BBC' Sherlock Homes) inn i et morddrama.

Det er allikevel ikke nok med kun Freeman og Thornton, med på laget for å skape den lune stemningen i småbyen Bemidji har serien også med seg Bob Odenkirk som mange husker som Saul fra Breaking Bad, og Colin Hanks som politimann og alenepappa. Videre dukker det opp mange kjente fjes som du definitivt har sett i andre roller som Adam Goldberg, Glenn Howerton og fanatisk herlige Kate Walsh.  

Serien er basert på en ekte historie som utspilte seg i Minnesota i 2006. Mange vil nok også føle seg litt ekstra godt hjemme i denne rolige småbyen i Minnesota, som godt kan kalles den norske delen av USA. Det var her våre forfedre slo seg ned under den store utvandringen på 1800-tallet.

HBO Nordic fortsetter å utvikle sitt tjenestetilbud og viser med serier som Fargo fra kanalen FX og for eksempel Vikings og Fleming fra britiske History Channel samt Masters of Sex fra Showtime at de er villige til å satse bredere enn kun materiale fra HBOs egen portefølje. Det betyr mer valuta for pengene for oss som elsker TV-serier.

Produktplassering

Hitman på iPad er årets beste påskekrim

På en lat formiddag her tidligere i påskeuka kom jeg over Hitman Go på App Store. Og DET er jeg veldig glad for. Mange der ute har prøvd dere som Agent 47, hitmannen uten navn med kun en strekkode bak i nakken. Er dere som meg så likte dere også best å være mest mulig stealth. Det heter snikmorder for en grunn.

Det som er så flott med Hitman Go er at Square Enix Inc har klart å tenke nytt og ikke forsøkt seg på en tro kopi, men heller skapt et spill som både ser lekkert ut og er fantastisk bra å spille.

Målet med spillet er å komme seg frem til enden på hvert brett. I tillegg kan det være andre hindre/gjøremål som å plukke opp en koffert eller forsøke å gjøre det på færrest mulig forflyttinger.

 Når man forflytter seg så må man ta hensyn til vakter og endra brikker i spillet. Dermed må man tenke som en ekte snikmorder og tre inn i rollen som Agent 47. Allikevel er det hele meget enkelt, men med en god dose spenning og store utfordringer.

Prøv deg på spillet allerede nå om du har en iPhone/iPad, mens Androidversjonen skal være rett rundt hjørnet. 

 

3 nettbrett (som kanskje blir) verdt å vente på!Som teknologifantast (ofte kalt nørd) blir man utsatt for en god del rykter. Det være seg nye smarttelefoner (som f.eks at Amazon mye mulig skal tre inn på det markedet), spillkonsoller eller i dagens tilfelle; nettbrett. Kanskje var du en av de mange tusen nordmennene som kjøpte iPad 2, men nå begynner du å bli ordentlig sulten på noe nytt. Da har du kommet til rett teknologiblogg for her lister jeg opp 3 forskjellige nettbrett som enda kun er på ryktestadiet, men som bør få det til å sildre vann i munnen.

12.9-tommer iPad Pro

Ok, dette kan være skikkelig langskudd, men ryktene har svirret i snart et år om at iPad Pro med en nesten 13-tommer stor skjerm er på trappene. Siste på den fronten er at det kun er iPad Air som får en oppgradering i tredje kvartal av 2014 og at ny iPad mini og den store pro-versjonen ikke vil være klare før på denne tiden neste år.

Med en så stor skjerm er det et behov for et utall piksler for å nå en tilfredsstillende PPI. Ryktene skal ha det til at nettbrettet kan få 2732 x 2048, som da vil tilsvare 265 PPI.

Mange forestiller seg at en så stor iPad vil være rettet mot bedriftsmarkedet og for å få utviklere til å tenke nytt og utvikle applikasjoner som kjøres på større touchskjermer. Dette er vel på mange måter et prov på at nye Mac-maskiner kanskje også vil få berøringsskjermer. Trenger vel ikke være sertifisert spåkone for å dra en sånn slutning.

Bildene her er bare forslag fra Macrumors på størrelsen av en så stor iPad. 

Microsoft Surface Mini

Det er kommet en liten boom med 8-tommers Win 8.1-brett i det siste. Mye tyder nå på at Microsoft ikke vil la samarbeidspartnerne få hele den kaka for seg selv og kaster seg inn i kampen med en liten versjon av deres gode Surface-serie. Ingenting er avklart, men Microsoft har til dels erkjent at dette er en formfaktor de mye mulig kan finne på å kaste seg utpå med.

Tanken er nok en 8-tommers 1080p-skjerm med sylus-støtte for notater og min personlige gjetting er nok at det vil knytte seg muligheter til å integrere en form for Xbox-støtte her også.

Dessverre finnes det ingen forventet dato på en slik Surface-sak, og et naturlig event å vise det frem på var Build-konferansen, men den var over forrige uke.

Stort Galaxy-brett, endelig med Super-AMOLED

Det siste ryktet som er verdt å trekke frem nå er at Samsung visstnok skal være på vei til å endelig mate de herlige AMOLED-skjermene inn i et Galaxy-brett. Og dette brettet kan fort bli et raskt svar fra Samsung (sammen med Galaxy Pro) på tidligere nevnte iPad Pro. 

Ryktene skal ha det til at produktnavnet blir SM-T800 og at skjermstørrelsen blir ihvertfall 10.5-tommer. Oppløsningen skal være 2560 x 1600. Videre skal den ha 2 GB RAM og en Snapdragon 801-brikke. Det hele skal fueles av et 7900 mAh-batteri. 

Vi får se, men et sånt Samsungbrett kan fort bli verdt å vente på.

PS! Ikke glem at Google fort kan finne på å få hjelp av HTC til å bygge et par nettbrett i klassen Nexus 8 og Nexus 10. Vi får se ;)

Her er 5 grunner til at du bør oppdatere Windows i dag!

En stor oppdatering til Windows 8.1 er gratis tilgjengelig i Windows Store fra og med i dag, her er grunnene til at du bør oppdatere!

Microsofts store forandringer når Windows 8 kom var ikke like poppis hos alle som fortsatt sitter med mus og tastatur. Det var mye som var ganske klønete i begynnelsen, men mange av de punktene som har plaget mus-og-tastatur-folket vil med oppdateringen som kom i dag være en saga blott.1. Kjør Modern-apper på skrivebordet

Det har vært en del gode apper som har ligget i Mordern-delen av Windows 8 og som jeg med mus og tastatur nesten har glemt å bruke. Mye av problemet der er at man føler seg veldig låst inne i appen fordi de har vært i fullskjermmodus. Det problemet er nå borte. Løfter du musepekeren opp til toppen av skjermen får man den svarte linja øverst. Der får man navnet i midten og de klassiske valgmulighetene i hjørnet for å minimere og lukke appen.

 

2. Pin både vanlige og Modern-apper til oppgavelinjen

Drar du musa nederst i skjermen kommer nå oppgavelinja opp flytende over nederste kant av programmet. Dette gjør at skillet mellom Modern-apper og skrivebordet blir vasket bort. Når man i tillegg nå også kan pinne Modern-apper til oppgavelinjen er behovet for den nye startmenyen enda mindre.  

3. Museaction

Er du derimot inne i Windows 8s mye omtalte startmeny får man nå flere valgmuligheter om man høyreklikker på apper. Man kan nå pinne appen til oppgavelinja derfra, endre størrelse, avinstallere og skru av den levende flisfunksjonen.


4. Smart søk og powerknapp 

Neste store nyhet i startmenyen er forbedringene og snarveiene opp i høyre hjørnet, der det tidligere bare har vært brukerinformasjon har Microsoft nå lagt to hendige snarveier til søk og powerknappen. Dermed er det enklere å låse maskinen, kjøre en restarte eller søke.

(PS! Står du i startmenyen kan du bare begynne å skrive for å starte et søk!)

5. Rett til skrivebordet

Siste deilige løsning for oss som fortsatt ikke er helt vant til å komme rett inn i den "nye" startmenyen er at Windows nå vurderer hva slags maskinvare den er installert på og starter enten inn til den touchvennlige startmenyen om det er en typisk touch PC eller et nettbrett. For oss som har mer tradisjonell maskinvare så starter Windows nå rett til skrivebordet. "Endelig!" Vil nok mange si.

Du finner altså oppdateringen i Windows Store fra og med i dag 8. april.

Dagens siste gode nyhet er at ved neste store Windowsoppdatering er det ventet at en hybridversjon av den gode gamle startmenyen er tilbake. Yay!


Bilde fra Mashable