hits

april 2015

Mannekanalen som passer for alle

 
Sponset innlegg

For en uke siden lanserte BBC sin nye nordiske kanal BBC Brit. En kanal med masse humor, fun facts og ting som eksploderer!!

Kanalen plukker det beste fra BBC-universet som vi gutta digger, inkludert biler, eventyr, mat, reiser, musikk, sport og komedie. Du får Karl Pilkington fra An Idiot Abroad, gutta i Top Gear (seff!), QI og The Graham Norton Show.

Med andre ord en kanal som burde være aktuell døgnet rundt.

Skulle du allikevel være en dame og lese dette, noe skuffet over at dette er herrekanalen, så tipper jeg det ikke er noen "tar deg i2 å tjuvtitte litt en gang i blandt!

Dette sier de om Apple Watch

De første amerikanske teknologijournalistene har i dag fått lov til å slippe sin tester av Apples nyeste produkt, Apple Watch. Klokka er den første nye produktserien fra Apple på fem år og mange er svært spent på om Apple er inne på noe mer enn det vi har fått fra Android Wear og andre produsenter den siste tiden.

Etter å ha lest en rekke tester er det noen inntrykk man sitter igjen med.

Du trenger ikke en smartklokke (enda)

Som jeg selv skrev i min test av Android Wear-klokkene Sony Smartwatch 3 og LG G Watch R er vi enda et stykke unna der man føler seg naken uten en smartklokke. Apple har heller ikke gitt testerne følelsen av at dette er et produkt noen trenger per i dag. Bloomberg sier det enkelt og greit, "Du vil ha en, men du trenger ikke en".

Det samme er for eksempel The Verge enig i. De legger forøvrig ikke bare skylda på Apple, men savner at hele industrien finner frem til den riktige bruken av smartklokker generelt. Og skulle Google, Apple eller noen andre endelig virkelig finne ut av det vil nok alle være på tå hev og slenge seg på.

Utsnitt fra The Verges hovedpunkter og sluttkarakter (7/10)

Fremtiden er lys

The Wall Street Journal er tydelig i sin sak, Apple Watch har sin problemer, barnesykdommer og finurligheter som man må leve med, men at dette er starten på noe nytt er det ikke tvil om. Man forventer en forrykende utvikling på området. Eller som en god kollega av meg pleier å si: "Fremtiden er lys!" 

 

If you can tolerate its flaws, you can wear the future on your wrist and keep your iPhone in your pocket

Bratt læringskurve

På den andre siden har The New York Times allerede falt for smartklokka og de har falt hardt. Men før forelskelsen slo ut i full blomst var det en bratt læringskurve. The Verge henger seg på her og nevner at det tar en stund å vende seg til alle de forskjellige navigasjonsmulighetene, brukeroppsettet og integrasjonen med telefonen.

Beste smartklokka der ute

Samtlige er enige i at dette er den beste smartklokka tilgjengelig. Om valget står mellom Android Wear eller Apple Watch, er det mobilen i lomma di som allerede har tatt valget for deg, for disse to plattformene fungerer ikke om hverandre. Skal du bruke en Apple Watch, må du også ha en iPhone. Enkelt og greit. Allikevel er det trukket frem punkter som byggekvalitet, en dags batteritid og en strålende skjerm som grunnlag for å kåre Apple Watch til den nåværende beste smartklokka.

Riktignok er det fortsatt ingen av dem som er stort annet enn en forlengelse av mobiltelefonen din.

Under finner du The Verges videotest av klokka, en interessant snutt som avlsuttes med det jeg selv har lært meg om Appleprodukter, det er fra den andre generasjonen og utover at ting virkelig begynner å falle på plass. Så gjør som Johaug og ha litt is i buken, så vil vi innen et par års tid ha fantastiske små maskiner rundt håndleddene våres.