hits

mai 2013

Imponerende demonstrasjon av HD Voice fra Telenor

 

Videoen over viser hvordan Telenor går til det ekstreme for å vise frem hvor god den nye HD Voice tjenesten er til å fjerne bakgrunnsstøy. Den svenske artisten Oscar Danielson synger en av sine mest populære sanger, "Rickard har gjort slut med Louise" under rivningen av Smestad Brannstasjon.

Videoen taler i og for seg godt for seg selv, men ideen rundt HD Voice, som Telenor har begynt å rulle ut i løpet av de siste månedene er at mobilene som har den riktige teknologien innebygget kan, seg i mellom, foreta krystallklare samtaler enten du er på russebuss, står midt på motorveien i rushtida eller er med på rivningen av en brannstasjon.

Lydkvaliteten vi får se i videoen er mektig imponerende og hvis du er interessert i å finne ut om din mobil er klar er for fremtidens telefonsamtaler så kan du sjekke ut det forrige innlegget jeg skrev om HD Voice.

3 tanker om Xbox One

Den nye Xbox skal hete Xbox One og ble nettopp lansert i et litt forstørret partytelt på Microsofts egen fotballbane. For alle detaljer, spesifikasjoner, hands-on bilder etc. så anbefaler jeg denne oppdaterte oversikten fra The Verge. Under følger de 3 mest bemerkelsverdige tingene som slo meg under dagens Xbox Reveal.Xbox One blir ikke en diskre del av stua 
(Bilde:The Verge)

1. Xbox One er gigantisk

Xbox One ser ut som en stue-pc. Den ser ut som et kabinett jeg kunne ha kjøpt selv for å være sikker på å få plass til absolutt alle komponente jeg vil ha. Og mere til. Utifra spesifikasjonene virker det ikke som det er noen grunn til at den er skal være så stor. Kanskje for å jobbe med kjøling, og dermed mer en mer stillegående Xbox? Kanskje for å selge flere slim-versjoner når de kommer?

Uansett Microsoft, jeg veit ikke om alle har plass til en så stor boks i tv-benken sin. Men utifra det de viste frem så virker det som de vil at Xbox One skal være den eneste boksen du skal ha i stua. Så da har vi kanskje plass. De har til og med stappa inn en blu ray-spinner, selv om de noe slukøret nevnte det og gikk raskt videre ;)

Den nye Xbox-kontrolleren er heit! (Bilde:The Verge)

2. Alt det andre sto i fokus

Den første halvdelen av dagens avsløring var viet til alt annet enn spill. Det var super rask svitsjing mellom dirkete tv og spilling og filmer og Internet Explorer. Det så veldig stilig ut, men det er ikke så veldig ofte jeg ser en film og samtidig har lyst til å motta en skypesamtale. Uansett hvor bra det ser ut i snap view.

Først i andre halvdel ble EA Sports (gleder meg til Madden!), Call of Duty og Forza 5 trukket frem som de store eksemplene på hva neste generasjon kan gjøre. Det så bra ut det, men vi vil nok ikke lengre få det drastiske hoppet som vi for eksempel fikk da Nintendo 64 kom eller da vi gikk fra SD til HD med nåværende generasjon konsoller.

Men fokuset på all integrasjonen av direkte tv, streaming og filmleie gjør meg litt nervøs for at det kun er utviklet for det amerikanske markedet og at vi i Norge, som sikkert ender opp med å betale gode penger for Xbox One, neppe får muligheten til å ta i bruk alle godbitene.

 

Det creppy lille øyet følger alltid med! (Bilde:The Verge)

3. Skal Xboxen se alt jeg holder på med i stua?

Alle Xbox One kommer med den nye Kinect. Det er i utgangspunktet bra, dagens kinect er veldig god og jeg er spent på hva de har fått til i neste generasjon. Men ideen er at Xbox skal stå på hele tiden, da kan den oppdatere seg selv og spill uten å plage deg med det når du endelig har satt deg ned for å spille. Men samtidig så vil det lille kameraet følge med på deg hele tiden og det skal klare å gjenkjenne hvem som ber den om å skru seg på osv. Hva om jeg holder på med noe i stua som jeg ikke vil at Xboxen skal se? Kommer den til å kjefte på meg om jeg peller meg i nesa? Eller hva om jeg går litt opp i vekt, blir jeg bare anbefalt fitnesspill inntil jeg er nedi matchvekt igjen?

Og hva om....?

 

Bilder hentet fra The Verge

Bang & Olufsens Beolab 14 er kanskje tidenes lekreste surround system
Bang & Olufsens Beolab-serie er vel ikke kjent for å være den billigste. Men personlig må jeg si at det må være det lekreste surround sound systemet jeg har sett. Hjertet av lyden ligger i den skulpturelle subwooferen. Den mater på i med 280 watt ut av det 8-tommer store elementet.

Sub?en inneholder kontakter for 5 satelitthøytalere som hver av seg har sin egen 140 watt forsterker.

B&O er kjent for god lyd og kvalitet, men det skandinaviske designet er B&O som brand sitt sterkeste kort. Og i videoen under får vi et innblikk inn i Beolab sitt aluminiumdesign der ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Legg spesielt merke til hvordan de utsetter produktene for diverse utfordringer, som for eksempel 10 år med røyking iløpet av 10 timer. Sjekk ut den interaktive videoen, det er verdt tiden om du liker god produktdesign.