hits

mai 2014

Test: Logitech Hinge (iPad mini)


Logitech har lansert en ny serie iPad-deksler. Jeg har fått et av dem, nemlig Logitech Hinge inn til test. For undertegnede faller både designet og funksjonalitet i smak.

Hva er det?

Logitech Hinge er et robust, men elegant deksel til iPad (jeg har testet modellen som passer iPad mini med og uten retina). Det ligger et hint i navnet Hinge som røper at med dette coveret kan man justere vinkelen trinnløst til akkurat den graden man ønsker.

Hvem er det for?

Dette dekselet passer alle som har interesse av å få beskyttet iPaden samtidig som hengselet gir en meget god og justerbar støtte for forskjellig bruk.


TeknoliciousGIF

Design

Designet er todelt. Rundt selve iPaden er det et hardplastdeksel, og limt fast i dekselet er det et strietrukket cover. Dette gir et robust, men noe tung beskyttelse. Striedekket har på baksiden en knekk som lar deg stødig sette skjermen i den vinkelen som passer deg best. Denne gir en god kvalitetsfølelse og er mye bedre i bruk enn for eksempel Apples egen Smart Case.

En annen god løsning er at det droppet et lite hjørne av striedekselet og kuttet ut et hull i hardplasten som gjør at man enkelt får tilgang til kameraet uten at dekselet kommer i veien.

I bruk

Det store utropstegnet ved Logitech Hinge er jo selvfølgelig hengselløsningen som lar brukeren sette iPaden i den perfekte vinkel for forskjellige bruk. Dette fungerer overraskende godt og det går fint å skrive på skjermen uten at man vipper skjermen lengre bakover. Det er en god kvalitetsfølelse på dette produktet.

Som nevnt er dekselet ikke av den fjorlette sorten, men med den kraftige hardplasten og det pene striemateriale får man en taktil følelse som tilsier at man beskytter iPaden godt og samtidig har et pent design.

Det er omtrent en selvfølge i disse dager, men Hinge låser skjermen når den er lukkes ved hjelp av magnetfunksjonen som er bygd inn i kanten.

Plusser

 • Robust
 • Stødig vinkling
 • Pent design

Minuser

 • Noe tung

Burde du kjøpe det?

 Har du ikke et cover til din iPad så vil Logitech Hinge være et meget godt alternativ.

Test: Plantronics BackBeat Fit


Jeg hadde nesten gitt opp musikk på treningsturen før jeg fikk teste Plantronics BackBeat Fit. Disse fungerer utmerket. I det minste for mine ører.

Hva er det?

Plantronics er ikke ukjente med å produsere øreplugger, og har en egen treningsserie de kaller BackBeat. Modellen jeg har hatt inne til test er BackBeat Fit som faktisk lever opp til navnet sitt. De sitter nemlig så godt at man nesten ikke kjenner dem i øra!

Med kun en gummilenke du har i halsen er disse bluetooth-proppene helt nydelig å ha med på joggeturen. Det er en fryd å slippe å ha kabelen hengende igjennom t-skjorta og ut til mobilen. Det følger også med en liten taske som dobler som oppbevaring for ørepluggene og overarmsfeste for å ha mobilen i når man trener.

Hvem er det for?

BackBeat Fit er for deg som liker å trene litt og som liker å ha med musikk når man holder på. Trener man et par ganger i uka kan det være verdt investeringen, da disse gir deg et godt lydbilde samtidig som de ikke stenger deg helt ute fra omverdenen. De er også meget behagelige å ha på så man vil nyte godt av de om man trener en del.


Design

BackBeat Fit er designet først og fremst for trening. Ikke bare følger det med en praktisk bæreveske som også kan brukes på overarmen for å ha mobilen i under treninga, men hele hodesettet er også dekket i P2i-belegg som gjør det svettesikkert. Den løse lenka som man har bak i nakken skaper en viss stabilitet, men er ikke justerbar.

På hvert øre er det kontroller som man kan bruke til å styre musikken, volum, samtaler og bluetooth-tilkoblingen. Les i veiledningen før første løpetur så går det veldig greit.

Den medfølgende veska er noe liten til 5" mobiler og oppover, jeg har testet med en Sony Xperia Z og jeg får ikke lukket helt igjen, men telefonen satt fint fast.

I bruk

Jeg mener det er tre viktige punkter et godt treningshodesett skal oppfylle. Det ene er passformen, rett og slett at de er både behagelige å ha på men også at de sitter i under fysisk aktivitet. Det andre er at det er god lyd, det er lite poeng å ha med seg musikk på løpeturen om man ikke hører noe. Til slutt er det at man ikke blir stengt helt ute fra omverdenen. Man er nødt til å høre om det skjer noe rundt seg, for eksempel i trafikken.

BackBeat Fit oppfyller alle de tre kravene.

Designet er slik at man hekter de rundt øret og plasserer en forholdsvis stor plugg ganske langt ut i øret. Dette gjør at man slipper å presse de så hardt inn i øret og da stenger man heller ikke hele verden rundt seg ute heller. I tillegg er det en silikonlenke, som hviler inne i ytre del av øret, som holder proppen godt på plass slik at den ikke danser rundt i øret slik andre lignende design har en tendens til.

Når vi kommer til lydbilde mangler det selvfølgelig noe for å nå opp til de villeste entusiasthodesettene, men glem ikke at disse er designet til treningsformål. Og nettopp til trening er de meget fine. Personlig liker jeg å høre på podcaster og det fungerte utmerket. Ved musikk er de også mer enn gode nok, selvom bassen ble litt borte.


Det er også mulig å foreta telefonsamtaler med BackBeat Fit. For meg som hadde de på ørene var kvaliteten meget god, men de jeg snakket med klaget noe på at det ble trukket inn en god del lyd fra omgivelsene. Er du ute etter et godt hodesett for samtaler så kan du sjekke ut Plantranics Voyager Edge-testen.

Batterikapasiteten er oppgitt til 8 timer musikkavspilling. Jeg fikk noe mindre (6,5-7 timer) ut av de, men da har jeg også snakket litt i telefon. BackBeat Fit kommer med en kjekk funksjon der de går inn i en DeppSleep-modus rett etter at de er koblet fra mobilen. Dette gjør at man nesten alltid vil ha batteri igjen selv om det er blitt en stund siden forrige økt.

Plusser

 • Behagelige, sitter godt under trening
 • God lyd
 • Lang batterikapasitet, bra at de går i DeepSleep når de ikke er i bruk
 • Praktisk bæreveske medfølger

Minuser

 • Dårlig bass
 • Svake mikrofoner ved telefonsamtaler
 • Bærevesken er litt liten for dagens største smarttelefoner

Burde du kjøpe det?

Hvis du er som mange andre og liker å ha med deg musikk på løpeturen og løper ofte nok så er dette absolutt en god investering. Plantronics BackBeat Fit sitter bedre enn noen andre jeg har prøvd og anbefales sterkt.

LGs råe kurvede OLED-TVer

Ok, reklamen under er av den glætte typen, men det er fryktelig vanskelig å ikke la seg friste av de deilige buede linjene og den krispe utførelsen. Heldigvis har ikke disse 4K OLED-skjermene helt kosmiske prisnivåer lengre og jeg tipper LG håper at det snart blir vanligere og vanligere å se disse monstrene i norske TV-stuer.

Da LG viste frem årets ny OLED-serie på CES i januar fikk vi også vist frem det nye smart-tv brukergrensensittet som er tuftet på webOS. Det blir en forfriskende fornyelse av ofte trauste menyer.

20 trailere for sommerens storfilmer

"Hei, jeg heter Simon og jeg er en trailerjunkie."

Det er bare å innrømme det, jeg elsker trailere. På kino er de viktigere enn popcorn for meg, og jeg er glad i popcorn. Skulle jeg sitte litt tiltaksløs på nettet en dag så ender jeg fort opp med en liten trailerbonanza. Så for å spre min forventning for sommerens storfilmer og deres trailere har jeg nå samlet 20 av de jeg har størst tro på. Ja, det er mye Hollywoodske blockbusters her, men er det ikke det som er sommerkino da? 

1. Godzilla

Jeg er nødt til gjøre plass til to trailere for den filmen jeg er aller mest spent på denne sommeren. Her får vi Bryan Cranston fra Breaking Bad i noe som virker som en helt nydelig katastrofefilm. OBS! Legg merke til hvordan vi aldri får sett hvor gigantsik Godzilla faktisk er.

Se denne først for å sette stemmningen, så den neste som er litt mer forklarende

 

 

Premiere: 14. mai

 

2. The Amazing Spiderman 2

 Her har jo premieren allerede vært. Men en elektrisk Jamie Fox vs Den Utrolige Edderkoppmannen, pluss Emma Stone som dama hans bør være verdt en tur i kinosalen.

 

Premiere: 25. april

 

3. Bad Neighbours

Denne komedien ser rett og slett festlig ut. Det bør ikke bli vanskelig å få med dama på kino heller når godeste Efron ser ut til å tilbringe mye tid i barrisen. 

 

Premiere: 9. mai

 

4. X-Men: Days of Future Past

Denne kommer også høyt opp på lista over filmer som jeg gleder meg aller mest til. Her samles hele gjengen til et episk tidsreiseoppgjør.

 

Premiere: 23. mai

 

5. Maleficient 

 

Premiere: 30. mai

 

6. Edge of Tomorrow

Tom Cruise og Emily Blunt havner i den samme situasjonen gang etter gang...

 

Premiere: 4. juni

 

7. Transcendence

Johnny Depp har ikke fått de beste kritikker for denne filmen, men traileren vitner om en sci-fi som bør kunne underholde.

 

Premiere: 6. juni

 

8. Sabotage

Denne ser veldig barsk ut. Her kjenner man kjapt igjen Arnold selvfølgelig, men jammen er ikke hun etterforskeren fra The Killing med her også, det samme er han varulven fra True Blood og Sam Worthington som gjorde suksess med Avatar.

Sabotage tror jeg kan overraske mange!

 

Premiere: 20. juni

 

9. 22 Jump Street

Nyskapningen av 21 Jump Street med Jonah Hill og Channing Tatum ble ikke like dårlig som mange kanskje fryktet. Vi får se da om overgangen til college er like heldig, traileren beviser at det fort kan bli morsomt her også.

 

Premiere: 27. juni

 

10. Transformers: Age of Extinction

Transformers-babe er snart blitt en like stor greie som Bond-babe. Mens Megan Fox og dama til Jason Statham, Rosie Huntington-Whiteley har gjort sitt er det nå purunge Nicola Peltz (19) som har fått jobben med å gjemme seg for slemme Transformers, iført høye hæler. Men når pappaen din spilles av Mark Wahlberg så ordner det seg nok til slutt.

 

Premiere: 11. juli

 

11. Dawn of the Planet of the Apes

 Rise of the Planet of The Apes fra 2011 med James Franco overrasket meg stort. Jeg håper Dawn of the Planet of the Apes kan gjøre det samme.

 

Premiere: 18. juli

 

12. Jupiter Ascending

 Med både Mila Kunis og Channing Tatum på rollelista så skal det være grunn nok for både han og henne å komme seg på kino på en varm julikveld.

 

Premiere: 25. juli

 

13. Hercules

 The Rock, dama til Cristiano Ronaldo, Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal utgjør en del av rollelista i Hercules. Kan være grunn nok for å gå det...

 

Premiere: 06. august

 

14. The Expendables 3

Sly og gjengen er tilbake. Med seg denne gangen har de for eksempel Wesley Snipes, Kelsey Grammer, Harrison Ford og Mel Gibson for å nevne noen. Dette bør bli bra nok en gang. Jeg gleder meg!

 

Premiere: 15. august

 

15. Teenage Mutant Ninja Turtles

Oh yes!

 

Premiere: 22. august

 

16. Beatles

Listas norske alibi er filmatiserignen av Lars Saabye Christensens klassiker Beatles. Mange har vært igjennom denne på skolen, skal bli spennende å se hvordan filmatiseringen blir.

 

Premiere: 29. august

 

17. Sin City: A Dame To Kill For

Jessica Alba tilbake som stripper i Sin City-oppfølgeren. Kom deg på kino!

 

Premiere: 5. september

 

18. Chef

 Denne filmen har ikke norsk premieredato enda. men Iron-Man-regissøren Jon Favreau har gått en liten annen vei og laget en film det lukter godt av. Denne må jo komme på norske kinoer!

 

Premiere i Norge er ukjent

 

19. Million Dollar Arm

 Moneyball møter Slumdog Millionaire med Mad Mens Jon Hamm. Dette er film jeg kan like.

 

Premiere i Norge er ukjent

 

20. Guardians of The Galaxy

 Jeg vet ikke om jeg falt helt for denne filmen, men den kan nok kanskje slå godt an. Har navn som Vin Diesel, Bradley Cooper og Benicio Del Toro på "rollelista". Vi får se.

 

Premiere i Norge er ukjent

 

Sommersesongen for film er allerede i gang, hvilke(n) gleder DU deg mest til?