hits

juni 2013

Nå kan du skyte video på Instagram


Den utrolig populære bildedeletjenesten #Instagram har nå presentert det alle ventet at de skulle gjøre. Nemlig videofunksjonalitet. På et presseevent, i kveld norsk tid, som ble åpnet av sjefen sjøl Mark Zuckerberg, tok etterhvert Kevin Systrom, en av grunnleggerne av Instagram, ordet. Han klarte så vidt å holde seg, men fortalte en liten historie om at de jobbet med videoideen allerede i 2010, men at de valgte å gå for bilder først. Så han var stolt over å kunne vise frem videofunksjonalitet i dag.

Det var tydeliig gjennom hele presentasjonen at mye negativitet var myntet på #Vine som har blitt den originale video-versjonen av Instagram. Uten å nevne navnet Vine, var det uansett klart at Instagram visste hvem som var konkurrenten her.

Både iPhone og Android-appen oppdateres i dag. Instagram sier selv at det er en oppdatering som gjelder 130 millioner brukere. Daglig har de over en milliard likes på bildene i nettverket.

Tro kopi av Vine

Instagrams videofunskjonalitet blir bygget inn i appen og fungerer egentlig akkurat som bildefunksjonaliteten. Du får et lite videoikon ved siden av kameraknappen som tar deg videoopptak. Å skyte video er akkurat likt som på Vine. Du bare holder inne knappen for opptak og slipper for å stoppe. I Instagram kan du også fjerne klipp som du ikke liker.


Bildet viser foto og video Instagram ved siden av hverandre. Video til høyre.

Hver video kan vare i 15 sekunder, i motsetning til Vine som holder seg til 6. 15 sekunder er lengre enn man skulle tro, Men på spørsmål etter at live-streamen var over skal Systrom ha sagt at videoen kan være så kort som 3 sekunder, i følge The Verge.

Filtre, selvfølgelig

Dette er jo tross alt Instagram, så det er selvsagt filtre på plass. Sammen med en videofilterdesigner har Instagram utviklet 13 filtre til å starte med. De ser ut til å endre videoen raskt og er nok den sterkeste fordelen over Vine, selv om for mye filter ikke er godt for noe.

Instagram viste også stolt frem Cinema, en egen videostabilisator som skal hjelpe deg å lage bedre videoer. Om funksjonen er så god som på eksempelet til Instagram, så er det faktisk mektig imponerende.

Instagram har tydeligvis selvtillit

Det må ha skjedd flere glipp i PR-teamet rundt Instagrameventet i dag. For holdning til Systrom var tydelig meget negativ til Vine og han brukte en hver anledning til å hakke på funksjonalitet som Instagram hadde som var annerledes enn Vine sin. Men det at de har laget en identisk tjeneste som Vine har tydeligvis ikke gått inn på han, for jammen klarte han ikke å lire av seg det meget utslitte utrykket "... this changes everything!". Det er litt å ta i vel!?

Introducing Video on Instagram from Instagram on Vimeo.

Smart Connect på Xperia Z gjør hverdagen din mye enklere


En av mine favorittfunksjoner på den Sony Xperia Z'en som jeg har brukt noen uker nå er Smart Connect. Denne appen lar deg bestemme hvilke handlinger som skal skje når telefonen interakterer med forskjellige enheter. Det kan være seg docken som følger med i esken, NFC-tagger, hodetelefoner, bluetooth-enheter, etc. I videoen du finner under har jeg vist frem hvordan Smart Connect gjør hverdagen min enklere.

Like enkelt som det er genialt

Som du kan se gjelder bare å sette opp enkle funksjoner som du uansett ville ha gjort, men nå gjøres de automatisk. Dockingstasjonen som fulgte med telefonen er et godt eksempel. Der har jeg bedt den om å for eksempel sette ned lyden og skru av Wifi når jeg setter den på plass om kvelden. SAmtiidg ber jeg den starte alarmappen. Alt dettev ille jeg uansett gjort.

NFC

Near Field Communication står de tre bokstavene for. Dette er en teknologi som jeg personlig tror er på rask vei inn i vårt vanlige bruksmønster på samme måte som bluetooth. Det eneste man trenger er to enheter som begge har NFC, det kan være to telefoner som ønsker å dele noe mellom seg, det kan være slike tags som du så i videoen eller så er nok NFC-betaling med mobilen også en realitet ganske snart. Det blir spennende å se om iPhone kommer med NFC snart, får håpe Apple ikke satser på egen, men tilsvarende, teknologi, da iPhone-støtte kan gi NFC det siste løftet det trenger. Legger til at NFC er et krav på alle Windows Phone 8 telefoner.

Jeg kjøpte noen billige NFC-tagger på Ebay, du er ikke nødt til å kjøpe de originale Sony-taggene. Xperia Z fungerer med all NFC-teknologi. Nå har jeg to ved døra, men jeg kan også se for meg at bruksområdet kan være en i mobilen for å skru på GPS og musikk, eller en ved kontorpulten så du kan skru på de funksjonene som du trenger der. Lydløs, synkronisering, WiFi og kalenderappen kanskje?

Jeg er strålende fornøyd med hvordan Smart Connect forenkler hverdagen for meg. Er dette noe for deg?

Er du interessert i Sonys flaggskiptelefon Xperia Z finner du, i skrivende stund, billigst hos MPX.no til kr. 4.395,-.

Produktplassering

Asus Padphone Infinity er 2013s råeste gadget


Asus Padphone Infinity er så fullspekket og så unik i sin utforming at ingen annen gadget i det vi nærmer oss halvveis i 2013 klarer å yppe seg. Telefonen som også er selve "hjernen" i konseptet her er fullt på høyd med HTC One, Samsung Galaxy S4 og Sony Xperia Z som jeg har skrevet om allerede både her og her. Det at telefonen kan skyves ned i skuff på baksiden av et lekkert nettbrett og plutselig fungere som et Android-nettbrett er prikken over i-en.

 

Om Padphone Infinity virkelig kan gjøre som på videoene under, gjenstår vel å se. Men den kan absolutt gjøre veldig mye. 

Dette er tredje generasjons Padphone fra Asus, og selv om denne også er dne dyreste grunner nok de i det lekre aluminiumdesignet som gir telefonen/nettbrettet voldsom kvalitetsfølelse. Jeg har ikke selv hatt Padphone Inifinity inne til test, men jeg har lekt meg litt med en og første inntrykket mitt stemmer bra med de to testene som du ser konklusjonen av nedenfor. Både norske Amobil og amerikanske Engadget kan regnes som seriøse testere og begger gir Padphone Inifinity veldig gode skussmål.

Amobil
Engadget


Asus Padphone Inifinity er å finne i norske butikker i løpet av de nærmeste dagene, der den billigste pakka med både mobilen og nettbrett-skallet koster drøyt kr 6.000,- for 32 GB-versjonen.

Glad i gratis øl? Ta en Sony Xperia Z til hjelp!


Som tidligere nevnt her på bloggen så skal jeg tilbringe de neste ukene sammen med en Sony Xperia Z. Jeg har blitt utfordret til å lage noen videoer om telefonen og da er det umulig å komme utenom vanntettheten. Det er ikke noe folk helt har fått øynene opp for enda og når man i tillegg bruker en epletelefon som lokkemat kan det faktisk vise seg at Sony Xperia Z kan bli tilbakebetalt gjennom gratis øl. For å forstå hva jeg babler om her anbefaler jeg deg å se videoen under :)

 

Jeg trengte en øl først, for å manne meg opp til utfordre noen til å gi meg en gratis en i bytte mot at jeg puttet mobilen i glasset, men da det først ble gjennomført var stemningen god.

Nøkkelen for å få til dette er selvsagt en vanntett telefon, noen som ser villige ut til å bli med på dette samt at ølen du bestiller blir servert i et vidt nok glass til å få fem-tommern Sony Xperia Z ned i glasset. Ellers er det bare å si lykke til! Happy beer hunting!

 

Produktplassering

Trolig blir Sony Xperia Z den neste Google Edition-telefonen


En såkalt Sony insider har bekreftet til AndroidGeeks at Sony Xperia Z blir den neste telefonen i rekken av Google Edition enheter. I de foregående ukene har vi sett at Samsung Galaxy S4, tett fulgt av HTC One, skulle lanseres som Google Edition telefoner. Jeg har tidligere skrevet en liten sammenligning av de to, les alt om det her. Men nå er det mye som tyder på at Sony Xperia Z, som av mange regnes som den tredje beste Adnroidmobilen der ute, også taes inn i det gode selskap av Google.

Teknoliicous kjører en serie på Sony flaggskipet Xperia Z i disse dager, les første del her!

Dette er selvsagt gode nyheter for alle i Norge som er glade i både vanntette mobiler og Googles rene Androidversjon. For selv om disse Google Edition telefonene i første omgang kun blir å finne over dammen, så vil nok ROMene med den pureste utgavene av Android finne sin vei til et Androidforum nær deg innen meget kort tid.

Noen som lar seg friste av disse Google Edition-telefonene?

 

En forsommer med Sony Xperia Z


En ellers traurig tirsdag ble med ett så mye bedre da hun jeg bor sammen med fortalte at det var kommet pakkelapp i posten. Jeg visste at det måtte være Sonys flaggskip av en monstertelefon som hadde ankommet og jeg måtte be meg unnskyldt tidlig fra middag for å komme meg på posten og hente ut pakka. 

Som teknologiblogger og generelt veldig glad i gadgeter så mister man fortsatt ikke gleden av selve oppakkingen av en ny gadget. Jeg har testet mang en mobil opp igjennom, men det er fortsatt veldig stas å få prøve en ny dings. Sjekke hva som følger med i esken, stort pluss til Sony her som sender med en dokkingstasjon, ta av beskyttelsefilmen, skru på for første gang og så videre. En barnslig glede jeg vet jeg deler med veldig mange av dere der ute. Kanskje spesielt de som ender opp på min lille blogg.

Sony Xperia Z har et voldsomt ess opp i ermet og det er nemlig vanntettheten. Sony har hatt dette på sine seneste produkter og det er ikke mindre enn genialt. Telefonen kan regelrett senkes ned i et glass med vann uten å ta skade av det. Eventuelt så kan man ta den med i dusjen. Om det er noe man har behov for da!?

Telefonen er en lekkerbisken i seg selv. Glass foran og bak, med en gummiaktig ramme som gir godt grep. Men kantene kan nesten være litt skarpe og skape noe ubehag. Glasset har en ekstra beskyttelsefilm som skal holde bedre på glasset, i utgangspunktet en positiv ting. Problemet er bare at den tiltrekker seg mye fingermerker og en god del støv. Men det er til å leve med.


Men jeg skal ikke skrive noen lang test av mobilen, den er testet av et utall nettsteder allerede, og konklusjonen er udelt positiv. Se for eksempel disse linkene for mer gjennomgående tester av Xperia Z som smartmobil. 

Amobil er over seg av begeistring.

Dinside triller terningen til 5, i en test der teksten skriker et øye til.

Alltid pålitelige The Verge setter 7.2 av 10, mens nettstedets leser bedømmer den til 9.2 i snitt. 

Jeg skal heller tilbringe forsommeren med en av vårens råeste smarttelefoner og har tenkt til å forevige det med et par videosnutter. Et bilde sier mer enn 1000 ord, video er vel i hvert fall 24 bilder i sekundet, you do the math ;)

Jeg kommer ikke utenom telefonens vanntetthet, det er for rått til å ikke nevnes Men telefonen er også velutstyrt med LTE, NFC og mye andre godsaker, samt en del smarte valg når det kobles til eksternt utstyr. Det er mulig jeg bruker noe av dette som inspirasjon til videoene mine. Om du har noen ting du gjerne vil vite om Sony Xperia Z så noter det nede i kommentarfeltet så skal jeg se om jeg ikke klarer å komme med noen gode svar i løpet av de neste ukene som jeg skal tilbringe sammen med telefonen.

For hyppige oppdateringer på Sony Xperia Z og alle andre godsaker innen for teknologiens verden så er Teknolicious på Facebook eller Teknolicious på Twitter stedene å følge med!

 

Produktplassering

Vine har kommet til Android - endelig!I dag kom det jeg vil gå så langt å si er den viktisgte appen i 2013 endelig til Android. Det er selvsagt snakk om Vine. Appen som av mange regnes som video-arvtageren til Instagram. Den fungerer i praksis akkurat som Instagram, forskjellen ligger i at du får 6 sekunder video i stedet for bilder med diverse filter. Vine er også et eget sosialt nettverk, men fungerer aller best i samspill med Twitter. Det er også Twitter som eier den geniale lille videoopptakeren. Appen krever Andoird 4.0 eller høyere.

LES ALT OM VINE HER!

 

PS! Nå som Vine er tilgjengelig til Android så er nok mange iOS-sjeler redde for hva som kan havne i Cine-feeden deres. De med iPhone er jo tross alt de kreative ;)

 

Google Edition: Samsung Galaxy S4 og HTC One - 2013s beste telefoner?


På Google I/O, for et par uker siden, ble det klart at Samsungs store flaggskip, Galaxy S4 skulle gjøres tilgjengelig med "ren" Androidversjon. Litt som Googles "egne" Nexus-telefoner. Men ikke like billig. Nyheten rundt Galaxy S4 med stock Android ble tatt godt i mot, men fortsatt satt de fleste igjen og tenkte: "men, det er jo egentlig HTC One uten Sense jeg helst vil ha." 

Det skulle ikke gå alt for legne før de fleste skrinla planene om GS4 og begynte å se frem mot 26 juni da årets best bygde telefon, HTC One, også skulle komme med den reneste art av Android. Det begynte kun minutter etter at Google presenterte Galaxy S4-planene, en HTC ansatt skal ha tvitret noe sånt som "Vent og se...". Så hadde et nettsted hørt noe her, et annet hadde der, og det føltes mer og mer trolig. Heldigvis ble det hele en realitet.


Ryktene og kanksje aller mest ønskene om at HTC One skulle få samme behandling fra Google nådde sitt klimaks på D11 konferasen i Los Angeles denne uka. Androidsjef Sundar Pichai hadde hørt alles bønner og hadde med seg en HTC One Google Edition opp på scenen der han skulle intervjues.  

At begge disse mobilene får en egen Google Edition er gode nyheter. Mange, meg iblant, liker veldig godt å slippe produsentenes egne forsøk på å "fikse" Android. Når det gjelder Android ønsker jeg å benytte meg av akkurat det Googleingeniørene har forestilt seg. Dessverre blir de ikke billig som Nexus-serien. HTC One Google Edition vil koste $599 og $649 går Samsungs kraftpakke for. De vil i første omgang kun bli tilgjengelig i Google Play-butikken i Nord-Amerika. Men vi har jo fått Nexus 4 hit, så da er det jo lov å håpe.

Hvilken er best?

Ettersom fastvaren er den samme, Andoird 4.2 Jelly Bean, så gjelder det å bestemme seg for hvilke spesifikasjoner og design som faller best i smak for deg. Jeg har satt opp en liten tabell for å vise de viktigste forskjellene.Feltet med fet skrift viser der Samsung Galaxy S4 er bedre utstyrt. Jeg har gitt Samsung fordelen på kamera da jeg ikke er helt sikker på hvor godt HTC One sitt Ultrapixel-kamera med bare 4 MP blir uten HTC' egen programvare. Men, i følge The Verge, skal både Beats Audio og Ultrapixel "gjøre som de er bygd til" selv om man ikke får programvaren for det.

Selv om GS4 leder på noen av punktene så er forskjellene egentlig så forsvinnende små at det hele blir opp til hvilket design man liker best. Og der er, i allefall jeg, mye mer tiltrukket av HTC Ones vakre metalldesign som er et friskt pust i forhold til Samsungs plastic-fantastic. Men det skal legges til at noen kan ha kun ha 32 GB, eller ikke mulighet for å bytte batteri, som ankepunkter mot dagens smarttelefoner. 

Google skal ha sagt til The Verge at HTC One-eiere som allerede har skaffet seg mobilen skal få muligheten til å endre til stock Android. Hvordan det skal skje og om det også gjelder Galaxy S4 sier ikke artikkelen noe om, men det er uasnett et godt tegn. Spessielt for de markedene der HTC One kun er tilgjengelig i original versjon.

Hva med Nexus 4?

Originalversjonene av HTC One og Samsung Galaxy S4 kan i skrivende stund fåes kjøpt for i underkant av kr 5.000,-, mens man kun må ut med kr 3000 for Googles egen Nexus 4 (laget av LG). Denne mobilen har også stock Android og er av markedet beste smarttelefoner. Den kom senhøstes i fjor og bør fortsatt regnes med som en utfordrer. Riktig har den "kun" 720p skjerm og den mangler 4G LTE, ellers er den knapt svakere.

For å konkludere vil jeg si at Googles egen Nexus 4 er telefonen som gir deg aller mest for pengene om du ønsker den ekte, rene Android-opplevelsen. Det er 40% avslag i prisen, men telefonen er ikke 40% dårligere.