hits

juni 2014

Appene du trenger til Brasil-VMEndelig skal fotballkjempene barke sammen og VM starter med en skikkelig godbit mellom Brasil og Kroatia! For å heve opplevelsen gjennom mesterskapet er det tusenvis av app-utviklere som har forsøkt å knekke koden på den ultimate VM-appen, jeg har enda til gode å finne den, men om du er villig til å laste ned et lite knippe så skal de fleste behov dekkes ganske bra.

Dette blir nok det mest interaktive VM noensinne og for mange kan en mobil- eller nettbrettapp heve opplevelsen der man får live-dekning, diskusjoner og sosiale medier tett knyttet opp mot mesterskapet. Teknolicious har derfor forsøkt å samle de viktigste appene på et brett, har du flere tips så del gjerne i kommentarfeltet under.

TV: TV2 Sporten/Sumo og NRK TV

En live-dekning i tekst vil aldri i verden bli det samme som ekte bilder. Et bilde sier mer enn tusen år og alt det der...

I år som ved forrige VM er det NRK og TV2 som deler på rettighetene til mesterskapet, Det er forholdsvis broderlig delt, NRK har selveste finalen, men TV2 har sikret seg åpningsmatchen og begge semifinalene. Du trenger uansett begge appene, men vær klar over at TV2 krever betaling iform av TV2 Sumo-abbonement. Jeg vet ihvertfall at jeg tar meg råd til det, men har du TV 2 på TVen din hjemme så trenger du selvfølgelig ikke Sumo i tillegg. Men er du nødt til å se fotballen på farten er begge disse appene et must.

TV2 Sporten-appene inneholder også TV2s fyldige sportsdekning og tekstet live-dekning av "hvert spark på ballen", dette er helt gratis.

NRK TV (gratis): Android/iPad/iPhone/WP8 - TV2 Sporten (gratis): Android/iPad/iPhone

HER KAN DU LESE HVORDAN DU FÅR SETT NORSK NETT-TV FRA UTLANDET

Scoringsvarsel: theScore

For å være sikker på å holde deg oppdatert på alle matchene med den raskeste varslingen på scoringer, røde kort eller hva du skulle ønske deg er theScore det beste stedet å gå til. Denne appen stopper forøvrig ikke med fotball VM og er egentlig et must for sportsinteresserte for enhver idrett man følger. Last ned!

theScore (gratis): Android/iPad/iPhone

Fotballkort: Panini Online Sticker Album

En skikkelig nostalgiapp! Mange har samlet fotballkort opp igjennom, heldigvis forsøker Panini å følge med i tiden og du får nå lastet ned en offisiell Panini fotballklistremerkeapp. Dette er morro for både små og store barn.

Det som tidligere var en meget spennende åpning av en ny pakke kort fra Panini er nå byttet ut med elegante animasjoner som viser frem nye kort. Appen lar deg selvsagt bytte kort med venner, bare at alt skjer online. For de litt mindre fremoverlente skal det være mulig å få tak i fysiske samlehefter også denne sommeren.

Panini Official Sticker Album (gratis): Android/iPhone/iPad

Nyheter/oppdateringer: FIFA og Onefootball Brasil

Fifas offisielle app er overraskende god. Her har FIFA-pampene brukt noe av de pengene de angivelig fikk for å stemme på Qatar til 2022 til å utvikle en knakende god app. Du velger ett eller flere favorittlag du følger gjennom turneringen, det er live oppdateringer, interaksjon med fans fra hele verden og løpende offisiell statistikk er en del av pakka. Bare å kose seg altså!

En annen perfekt partner til pausen i matchene er den speisallagde Onefootball appen til Brasil-VM. Her er fargevalgene Brasilifiserte og også her velger man sitt favorittlag man vil følge den neste måneden. Det er nyhetssaker i en hyppig oppdatert feed fra mange forskjellige kilder, live-dekning, troppene og kampoppsett. 

Disse appene er også høyst nødvendig om du deltar i noen av fantasyspillene under VM.

FIFA (gratis): Android/iPad/iPhone - Onefootball Brasil (gratis): Android/iPad/iPhone/WP8

Spill: FIFA 14 og Champ Man


EA har valgt en freemiumstrategi på årests håndholdte FIFA-versjon, for en måned siden kom det en VM-oppdatering til appen og nå kan du få testet deg gratis med noen få landslag. Dette er en gyllen måte å få testet gameplayen på før du vurdere å åpne lommeboka. Betaler du for å åpne hele spillet kan du nå utfordre deg selv med å vinne ditt eget mesterskap mens du venter på at neste VM-match skal sparkes i gang. 

Jeg har kun fått Champ Man anbefalt og har kun testet spillet raskt, men også her inneholder siste oppdatering en VM-modus så du kan føre ditt eget lag helt til finalen der Neymar og Brasil selvsagt skal bli knust med din geniale taktikk. Dette er et herlig tidsfordriv som fort knapper ned på tiden under kjedelige kamper.

FIFA 14 (gratis): Android/iPhone/iPad/WP8 - Champ Man (gratis): Android/iPhone/iPad

Jeg beklager at det ikke er flere Windows Phone 8-apper her, men har du noen gode substitutter eller andre anbefalinger er det fint om deles i kommentarfeltet!