hits

juli 2013

Diablo III er på vei til en konsoll nær deg!


Denne høsten blir en av de rarere spillhøstene vi har. Nemlig høsten da det kommer en rekke nye spill man har lyst på samtidig som de nye konsollene er i butikkene i tide til å havne under en rekke juletrær.

For mange handler det om nye GTA, Fifa, Watch Dogs, Forza 5 eller Battlefield 4, men det er Diablo III som kommer først. "Endelig kommer ondskapen til din konsoll" sier videoen over.

Spillet slippes til PS3 og Xbox 3. september.

Leking med Sony HX50V og PlayMemories

Sony har sendt meg et av sine nyeste kompaktkamera for å la meg leke litt med mulighetene det tilbyr. De viktigste holdepunktene ved Sony HX50V, som er oppfølgeren til HX30V, er 20,4 MP, 30x optisk zoom, GPS og WiFi. Og det er spesielt WiFi-funksjonen en ikke fullt så fotosterk, men veldig gadgetglad teknolblogger, som jeg har bitt meg merke i.

Muligheten WiFi i kameraet tilbyr er flere. Du kan trådløst overføre bilder til din mobil, nettbrett eller PC enten ved å huke av bildene på kameraskjermen eller på den eneheten hvor du ønsker bildene overført. Dette fungere fint fordi kameraet kan fungere som en kontaktpunkt (som en trådløs ruter) som du kan koble andre enheter som har WiFi oppmot. Dette er den mest praktiske biten med WiFi.

Meta deluxe! Her har jeg tatt bilde av mobilen som viser hva kameraet viser.

Men det som imponerer meg aller mest er nå jeg kan bruke mobilen min som "fjernkontroll" til kameraet. For å ta et eksemepel, det skulle taes et årlig bilde av familien med selvutløser da vi endelig fikk til en sammenkomst alle mann. Dermed var denne funksjonen perfekt match. Man kan rett og slett se hva kameraet ser på mobilskjermen, via PlayMemories-appen, fjernstyre zoom og blitz og til slutt velge å ta bilde, eller selvutløserfunksjon med 2 eller 10 sekunders delay. Med 2-sekunders selvutløser rakk jeg å legge kameraet i lommen før bildet ble tatt.

Genialt for utslitte fotografer som har sett seg nødt til å løpe inn i bilderammen før selvutløseren går.

Last ned PlayMemories appene her: Android - iOS

Fjernstyring gir også mulighet for noen artige metabilder!


Slik ser skjermen ut i PlayMemories når du fjernstyrer kameraet.

PRISM, Snowden og Piratloven! Gjør deg nettanonym med VPN nåBildet over er i skrivende stund forsiden av Nettavisen, altså hovedoppslaget til Nettavisen en tirsdagsmorgen. Den nye "piratloven" tredde i kraft i går og samtidig ruller nyhetene rundt PRISM og jagede Snowden videre. Det har rett og slett aldri vært mer aktuelt å sikre seg anonymitet på nettet. Det er flere måter å gjøre det på, man kan sette opp en proxy, man kan grave seg ned i jorda med TOR-nettet, men selv sverger jeg til VPN.

Slik bruker du VPN til å se norsk tv fra utlandet!

Som Side3-artikkelen sier er det ikke lengre vanskelig for noen å skaffe seg informasjon om hvilke nordmenn som laster ned ulovlig piratkopiert materiale fra fildelingssider som The Pirate Bay og lignende. Dessverre er ikke verden generelt, og internett spesielt, så svart/hvit som forkjemperne til denne loven påstår, og det er ikke helt uproblematisk at det nå holder å kun melde fra til Datatilsynet at man skal overvåke IP-adresser som driver ulovlig nedlasting. 

Selv ønsker jeg å holde en lav profil uansett hva jeg driver med på nettet, jeg lar meg fortsatt skremme over hvor godt Google kjenner meg, hvor enn på nettet jeg befinner meg. Men med tanke på Google kan jeg takke meg selv ettersom jeg godtar alt for mange private tjenester de tilbyr meg, mest fordi jeg er litt interessert i hva jeg kan få ut av det når jeg bruker Android, Gmail, etc.

Men at et advokatkontor skal kunne gå å skaffe informasjon om de IP-adressene jeg bruker er jeg ikke så stor tilhenger av.  

Samtidig er det største problemet med denne loven at en IP-adresse som oftest er knyttet til en trådløs ruter, og jeg tror ikke mine foreldre er de eneste i Norges land med et usikret nettverk. De vil enkelt og greit ikke sikre det fordi de synes det er vanskelig med passordet, vil gjøre det enklere for gjester og tror ikke på meg at det kan bli et problem. Men i det noen av naboene finner det for godt å forholde seg til mine foreldres nettverk når de skal drive med uhumskheter så kan plutselig politiet dukke opp på døra. Riktignok tror jeg at jeg skal klare å lure på dem et passord om det skulle skje.

For meg er friheten internett tilbyr en av de beste tingene med hele oppfinnelsen, derfor betaler jeg en liten månedlig sum for å kunne koble meg til en rekke av Overplays VPN-servere i mer enn 50 forskjellige land i alle verdenshjørner. På den måten kan jeg oppnå to essensielle ting, jeg kan opptre som anonym og jeg kan fremstå som om jeg befinner meg i et av disse landene.

Tilbudet av VPN-tjenester har vokst kraftig de siste årene, forskjellene er ofte små i både pris og hastighet. Betaler du opp i mot $10 i måneden så kan man forvente å få tilgang til servere som er så raske at de gir deg tilnærmet den samme hastigheten som du får uten VPN-tilkobling.

Ideen bak VPN, Virtual Private Network, er simpel. Du kobler deg til en av VPN-tilbyderens servere i det aktuelle landet du ønsker, og surfer videre anonymt derfra og ut på verdensveven. Jeg har skrevet en lengre sak om dette på gamlebloggen teknolicious.com.

Tidligere har jeg brukt VPN mest for å tilgang til det landet jeg trenger tilgang til, det kan være for å se Netflix fra USA, BBC fra UK eller TV2 Sumo om jeg er i utlandet. Men nå er anonymiteten VPN tilbyr vel så viktig for meg. Selv sverger jeg til Overplay, de snaue 10 dollarsene det koster meg i måneden er blant de beste jeg bruker på nettet. Kanskje kun slått av Spotify. Overplay godtar P2P-bruk, inkludert BitTorrent.

Hva tenker du? Bruker du VPN eller andre tjenester til å skjule deg på nettet?