hits

juli 2014

TV2 SUMO PÅ APPLE TV - VI HAR TESTETDa var den endelig på plass. Mange TV2 Sumo-fans har ventet lenge, men nå kan man altså nyte det aller meste i det rikholdige arkivet rett fra Apple TVen.

Dette bør ta deg et steg nærmere å bli kabelkutter!

Nå får du massevis av gode norske og utenlandske serier, engelsk fotball og mye annen god sport, og til og med TV2-kanalene direkte på Apple TV. Alt dette får du ved å oppdatere Apple TVen med nyeste operativsystem. Du er nødt til å være logget inn med en konto opp mot den norske iTunes-butikken skriver TV2 Sumo i sitt blogginnlegg.

Teknolicious har tatt en rask test på en Apple TV (generasjon 3) som er kjøpt i Norge. Undertegnede har nettopp sett sesong 1 av Orphan Black (serien anbefales på det varmeste, Tatiana Maslay spiller vannvittig bra) på Netflix via Apple TVen og det kunne ikke passet bedre at TV2 Sumo nå var klar på Apple TV, for Netflix henger etter TV2 når det gjelder denne geniale serien.

Her er to lavkvalitets Vines som viser TV2 Sumo på Apple TV. Jeg kan også legge til at norske undertekster fungerer like fint på Apple TV som på PCen. TV2 kan fortsatt jobbe litt med brukergrensesnittet, men det gjelder forsåvidt både Apple TV og på PC.

 

Etter en rask test er jeg utelukkende positiv til det jeg ser. Dette er en veldig god start TV2, fortsett sånn :) Nå veit jeg at mange kun venter på Xbox, Playstation og mye annet ;) 

Et siste tips er at man som OBOS-medlem får 30% Sumo-rabatt. Du sparer enkelt inn årsavgiften i OBOS med denne rabatten.

Derfor drøyer Apples iWatch

Helt siden 2012 har rykter med grobunn i vanligvis habile Apple-kilder fablet om Apples mystiske iWatch. Apple har startet merkevareregistrering av et produkt med nettopp dette navnet i flere viktige markeder og Apples høye herrer har kommentert at de skal lansere produkter i nye segmenter i nærmere fremtid. Men enda er det helt tyst. Ingen prototyper er glemt igjen på barer eller avbildet i grumsete bilder, det er bare kommet rapporter fra Appleanalytikere at produksjonen skal starte i november i år, trolig med presentering i oktober.

Men hvorfor drøyer det sånn, Apple?


Bilder i denne saken er ikke Apples produktbilder, kun spennende konsepter laget av flinke designere.

Svaret er nok differensiert, og en av grunnen er nok at iWatch kjører en spesialversjon av iOS som trolig ikke er tilfredstillende nok før iOS 8 er skikkelig på plass. Ved førlanseringen av iOS 8 på forsommeren fikk vi se blant annet at notificationmenyen har fått seg en spennende fornying. Dette er kjapp tilgjengelig data som ligner veldig på Google Now med vanlige notifications, vær, aksjer, sportsresultater, etc. Og Google Now er på mange måter basisen til Android Wear som blir Apples store utfordrer på smartklokkemarkedet.

Den andre tydelige linken mellom iOS 8 og en smartenhet som iWatch og andre smartklokker er "helse-aspektet". I iOS 8 var Health en viktig nyhet og mulighet til å samle inn masse data av forbrukerens bevegelsesmønster øker betraktelig når enheten sitter fast på håndleddet og ikke (kanskje) i lomma. Antagelig vil det følge med pulsmåler og bevegelsesensorer som man finner i Nike Fuelband som Nike har stoppet utviklingen på og heller samarbeidet med Apple.

Tilgjengeligheten av de riktig gode materialene kan først ha falt på plass for Apple sin del nå i 2014. De har inngått en samarbeidsavtale med GT Advanced som leverer safirglasset som også nylig er ryktet å komme på iPhone 6 til høsten. Dette sammen med kurvet AMOLED-teknologi kan Apples strikte designregime kanskje endelig få til et så lekkert produkt som de har ønsket seg.For kanskje har Moto 360, denne runde Android Wear-klokka til Motorola skremt Apple inn på andre tanker: Design er viktig! Moto 360 er godt tatt i mot av absolutt alle, vi ønsker en smartklokke som er lekker, like mye et smykke som en device.

Mulig er det at Apple ikke føler at det rette teamet er helt på plass før lanseringen. Nylig har Apple ansatt folk fra motehuset Louis Vuitton, flere fra det oppløste Fuelbandteamet til Nike og en høyt gasjert salgsdirektør som burde vite hva han driver med da han kommer fra selveste Tag Heuer. 

Når alt kommer til alt er nok grunnen til den "forsinkede" lanseringen at produktet har vært like lite grensesprengende som Samsung og Sonys første smartklokker og at Apple ikke vil slippe noe halvgjort når det er snakk om et så spennende marked der alle har sine øyne rettet mot Cupertino og Tim Cook.

Men om vi får se den i 2014 eller ei så er jeg sikker på at det sjelden passer bedre med ordtaket: "Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves"

Test: HTC One mini 2

De siste ukene har jeg hygget meg HTC One M8s lillesøster. Det har vært et trivelig bekjentskap og sett bort ifra produktnavnet er HTC One Mini 2 en meget kapabel utfordrer til storesøstra. Telefonen mangler noen av de råeste egenskapene, men er til gjengjeld håndflate-, bukselomme- og lommebokvennlig. 

Hva er det? 

HTC One Mini 2 er på mange måter resultatet/oppfølgeren av to telefoner. Den er oppfølgeren til den originale One Mini, men også som snytt ut av One M8. Den er faktisk så lik M8, at man kan mistenke den for å havnet i vaskemaskinen på litt for høy varme og fått seg en liten krymp. Dessverre har krympingen også fjernet noen av M8s sexy funksjoner.  

Telefonen har ikke spesifikasjonen til en toppmodell, noe jeg skal komme tilbake til at ikke gjør så mye. Den er utstyrt med en 4.5 tommer stor 720p-skjerm som er overraskende skarp og levende. Bakenfor skjermen sitter en 1.2GHz Snapdragon 400-brikke som kombineres med noe lave 1 GB RAM. Bakenfor der, på telefonens bakside finner vi et 13 MP kamera som skyter helt fine mobilbilder. 

Hvem er den for? 

Denne telefonen er folk med sans for nydelig industridesign, som faktisk har begrensninger når det kommer til penger man legger i en telefon og som kanskje er interessert i en telefon som lar seg behandle med én hånd og ligger mer behagelig i bukselomma. 

Design 

Har du sett HTCs One M8 har du i praksis sett Mini 2'en også. Selv om det er noe mer plastikk i utførelsen av denne enn storesøstra er det fortsatt et nydelig stykke designarbeid. Den kurvede baksiden i metall er meget god å holde i og de to BoomSound-høyttalerne som omslutter skjermen over og under er fortsatt stilige. 


Det sitter en behagelig lite sjenerende LED-lampe i siden på den øverste høyttaleren som gjør jobben samtidig som den ikke lyser opp hele rommet rundt seg hver gang du får en melding. 

Med i pakka følger det også et hodesett som bærer preg av at HTC tidligere samarbeidet med, nå Apple-eide, Beats by Dr. Dre. Det er sorte og rød detaljer, og lyden er overraskende god.  

Igjen - for å runde av avsnittet om designet, denne telefonen er om mulig den lekreste jeg har vært borti. Den er passe stor, nydelig å se på og å holde i. 

I bruk 

Miniversjoner av de store mobilprodusentenes flaggskip har, med unntak av Sony Xperia Z1 Compact, vært triste, krympede versjoner av sine storsøstre. Den følelsen får jeg ikke av HTC One Mini 2. HTC Sense 6 flyter silkemykt over skjermen uten en eneste hikke eller stamming. Skjermen er ikke helt rå - men fortsatt god. 

Det mangler noen av M8 sine funksjoner som skritteller, Duo-QuadPixel-kamera og DotView coveret, men ingen av disse er noe jeg savner nevneverdig i vanlig bruk, men det er merkelig at HTC ikke står ved sin lest og satser videre på QuadCore-teknologien som de har pushet såpass hardt etter at den først kom i fjor. 


Telefonens kamera er av typen som tar mer enn bra nok bilder til å poste på diverse sosiale medier eller sende på e-post til muttern. Men er du ute etter en kameramobil bør du nok se en annen plass. Kamerappen er ikke veldig rask, men du får en liten rekke filtre å leke deg med samt andre vanlig funksjoner og tilgang til en god del manuelle innstillinger om du ønsker det  

Batteritiden er i motsetning til kameraet helt i toppsjiktet. Jeg har på dager med middels til lite bruk fint klart meg fra morgen til kvelden dagen etter før telefonen bikker 14% og jeg får tilbud om å gå i ekstrem strømsparingsmodus. Dette er en funksjon som blir vanligere og vanligere og som egentlig alle bør få på plass. Jeg har ikke testet hvor lenge batteriet holder i ekstrem strømsparingsmodus, men det som om mobilen kjører en liten omstart og man får kun til gang til de helt nødvendige appene som telefon og sms. Det er som å gå tilbake mange år i tid funksjonsmessig, men man klarer til gjengjeld å presse en haug med timer ut av de siste dråpene. 

Det er mulig det er byggemåten, men uansett - telefonen blir fort varm. Veldig varm. Jeg synes det er ubehagelig å ha den i lomma når den blir så varm, men den kjøler seg raskt ned igjen når du er ferdig med de prosessorkrevende oppgavene du gjorde. Jeg tror ikke det er farlig varmt, men det er ubehagelig. 

For å oppsummere hvordan det er å bruke HTC One Mini 2 så er det en fornøyelse. Sense 6 er en av de bedre Android-draktene jeg har brukt og telefonen mestrer det aller meste du kaster på den med glans. Den litt lave minnekapasiteten merkes når man skifter mellom apper, men batteritiden holder seg godt og jeg har ikke vært "irritert" på telefonen en eneste gang (noe jeg kan være til stadighet på andre telefoner når det henger, krasjer eller batteriet spises opp).  Plusser 

  • Fantastisk design 

  • Optimal(?) størrelse 

  • Sense 6 er en fornøyelse å bruke 

  • Meget god battertid - og smarte funksjoner for å gå det til å holde lenger 

Minuser 

  • Navnet (!) er grusomt. Jeg rødmer hver gang noen spør meg om hvilken telefon dette er. 

  • Middelmådig kamera 

  • Blir fort varm 

 

Burde du kjøpe det? 

Her kommer så spørsmålet som er umulig å gi et fasitsvar på. Men, det man kan være sikker på er i hvert fall at kjøper du denne telefonene så sparer du i overkant av kr 1000,- i forhold til toppsjiktet, uten at det går veldig utover kvaliteten. Er det viktig for deg med alle de råeste funksjonene er ikke HTC One Mini 2 bra nok for deg, er du dog på utkikk etter en pen, hendig og billigere telefon går du ikke feil om du velger HTC One Mini 2. 

Telefonen kommer i grå, sølv og gull utførelser og koster i skrivende stund fra kr 3.750,- og oppover i norske butikker.