hits

august 2013

Vet du hvor mange fotballer som går i en Hyundai i40?


Vet du hvor mange fotballer som går i en Hyundai i40? - Ikke jeg heller, men om du klarer gjette riktig kan du vinne en av norske veiers sikreste familibiler. Sjekk ut konkurransen her!

Hyundai tenker på teknologiske nyvinninger som kan sikre deg og passasjerene når man setter seg inn i bilene deres. Nytt i denne modellen er varsel når du sklir over i en annen fil, dette minsker sjansen for å miste fokus. Hyundai kaller det lane assist.

Annen teknologi i Hyundai i40 er ryggekamera, parkeringsensor, aktive nakkestøtter og ni kollisjonsputer.

Live oppdatering frem mot iPhonelansering


Det nærmer seg nok en iPhonelansering. Det årlige eventet som er julaften, 17.-mai og nyttårsfeiring i ett for mang en Applefan og teknologientusiast.

Under vil du kunne holde deg oppdatert på alle nyheter/rykter frem mot det som kommer til å bli den mest spennende iPhonelanseringen på laaang tid.

I samarbeid med Side3 vil denne feeden holdes oppdatert frem mot, igjennom og etter lansering av de nye telefonene.

 

Derfor lanseres billige iPhone 5c

Et fiktivt bilde basert på de mange ryktene (Macrumors)

Det virker nå veldig sikkert at Apple kommer med en billigere #iPhone samtidig som iPhone 5s lanseres 10. september. Side3 har allerede gått igjennom ryktene som gjelder iPhone 5s og det som trolig blir iPhone 5c.

Det er litt i mot Apples premiummodell å lansere en billigversjon av sine produkter, men timing er nå riktigere enn noen gang.

C for Color

iPhone 5c, der Cen står for color, er ventet å ta over for iPhone 4 og 4s som nå er få tak i til en redusert pris. Modellen er ventet å komme i flere pastellaktige farger. Og være produsert i plastikk, ha en litt større kropp og inneholde billigere maskinvare enn iPhone 5s. 

Apple gjør dette for å markere seg i et stadig voksende marked for billigere smarttelefoner.

Timingen er perfekt

Det er nemlig timingen som er nøkkelen her. Apple har hatt stort hell med å selge eldre modeller billigere, i India er, for eksempel, etterspørselen fortsatt stor etter 3 år gamle iPhone 4. 

Og Applefantast, Lasse Olsen, er inne på noe smart når han nevner at iPhone 5c kommer til å slå an hos ungdommen som igjen bringer høye salgstall i alle aldersgrupper ettersom kjøpesterke ungdommer og unge voksne fungerer som trendsettere.

Lightning

Med iPhone 5c istedet for 4 og 4s vil Apple fase ut enda et produktsegment med den gamle 30-pin kabelen. Mange ergret seg over alt tilbehøret som ble gjort nesten ubrukelig når den nye Lightning-kabelen ble introdusert med iPhone 5 og iPad mini. Apple står sterkt i vinden og Lightning har slått ned i markedet for å bli. 

For å standardisere for utviklerne er det også naturlig å tro at iPhone 5c vil ha en 4-tommer skjerm, samme skjermstørrelse som iPhone 5 og (trolig) 5s.

Androidpress

Samsung og HTC har allerede gjort det. Lansert billigere, mindre versjoner av sine flaggskipmobiler. Apple står ikke like sterkt, Android er nesten på pari når det kommer til apper og begynner å slå skikkelig rot i markedet. En billigere versjon av iPhone vil kunne vinne tilbake noen av disse markedsandelene. 

Sitter nok noen mektig karer på Wall Street som begynner å bli skeptiske til utviklingen. 

Utfasing av iPod touch

Tidligere var iPod touch den billigste og enkleste innganngen til iOS og App Store. Som spillkonsoll hadde den faktisk store markedsandeler, men nå med vil iPad mini og trolig iPhone 5c spise opp dette segmentet og Apple kan finne på å ikke oppdatere iPod touch lengre enn den versjonen du finner i butikkene i dag.

Det er mulig jeg er langt ut på jordet, men når ryktene er blitt så hete som de har gjort nå, da pleier det å slå inn. Derfor tror jeg at iPhone 5c blir lansert 10. september og vil prises rundt kr 2900,- som er prisen for iPhone 4 i dag.

PS! Kanskje kan det noe forstørrede designet føre til bedre batterilevetid, noe som har plaget mang en iPhone 5-eier det siste året.

I løpet av ett sekund på internett...

Designly har mekket sammen en stilig visualisering av hvor mye aktivitet som skjer på nettets største nettsider. Hvert sekund. 

Man varmer opp scrollefingern med oversikt over antall Reddit votes og Instagrambilder lastet opp i løpet av et sekund, før man etterhvert får se hvor positive vi mennesker faktisk er, for antall Facebooklikes i løpet av ett sekund er mektig imponerende.

Om du orker å scrolle helt ned så ligger det en liten ekstraknapp nederst. Anbefaler å følge med på scrolleindikatoren (hva heter det egentlig?) i nettleseren din når du trykker på den.

Gå inn på onesecond.designly.com og sjekk ut for deg selv.

Vizify nydelig, praktisk oppsummering av din TwitterkontoKom over denne kule nettsiden som gir deg en enkel, men lekker videoversjonen av twitterkontoen din. Artig med litt visualisering av aktiviteten din på Twitter.

Med Vizify kan du lage enkle små videoer som fint oppsumere din twitteraktivitet. Under ser du en default-video av Teknolicious sin twitterkonto. Man kan endre, legg til eller fjerne komponenter når den første versjonen er ferdig laget. Vil du lage selv går du bare inn på Vizify.com og godkjenner tilgang til twitterkontoen din. Så har du videoen din klar i løpet av noen få sekunder.

 

Ta mye bedre Instagrambilder med Sony DSC-HX50V

Jeg har tidligere lekt meg litt med Sony sitt kompakte, 30x optisk zoom, lommekamera. Og noe av det jeg likte best var WiFi-løsningen i kameraet som lot meg fjernstyre hva linsa så, på mobilskjermen, men også trådløst overføre bilder mellom kamera og mobil. Uten å måtte være innenfor en trådløs internettdekning. Og da slo det meg etterhvert at dette kunne være gull verdt for en litt inaktiv Instagramkonto som min.

Mange er i mot det å skulle bruke noe annet enn mobilen, sier at det er juks. Men dere #nofilter- og #iphoneography-brukere får heller forlate denne saken og finne andre "true" instagrammers ;)

For deg som faktisk synes at det er interessant å ta Instagrambildene dine litt lengre enn det telefonen lar deg skal jeg vise litt hva Sony HX50V kan gjøre for instagrammeren i deg.

Lekre makrobilder

En ting et Sony HX50V gjør bedre enn mobilen din er makrobilder. Altså bilder som går veldig tett på et objekt.

Det første bildet her er tatt i Instagramappen på en Sony Xperia Z. Objektet er en liten Apple-logo og ser ikke videre bra ut.Mens bildet som er tatt med Sony HX50V, men som også har vært igjennom Instagramappen og de bildebehandlingene den gjør gir dette eksemplaret av samme objekt.På denne måten kan man ta mange kule makrobilder, av mye bedre objekter enn jeg har tatt her, og virkelig få fart på "like"-kontoen sin.

Megazoom

De ypperlige zoommulighetene som HX50V tilbyr, innbyr til helt nye "Instamoments". Om du tidligere har måttet droppe et blinkskudd fordi zoomen på mobilkameraet ditt kommer for kort, så kan du med Sony HX50V bli en papparazzi light.

Jeg har ikke et eksempel som viser forskjellen mellom mobilkamera og telefon her, men jeg kan enkelt vise hvor god zoomen er. Bildene under viser først et grått hus, med et lite fuglehus på veggen, under er det zoomet helt inn på fuglehuset. 
Nye filtere

Med kameraet følger det også noen muligheter å legge på andre filtere enn de Instagram har innebygd. Under ser du først originalen og så en versjon der jeg har testet filtere som kommer i kameraet.


Noe av det kan det selvsagt bli litt for mye av. Men i noen situasjoner er litt filtrering helt perfekt og da er det kult å ha noen ekstra muligheter.

Hva tenker du? Er det juks å bruke andre kameraer til å samle likes på Instagram?

En Apple ID på deling til appene - egne IDer til alt annet
Det begynner å bli mange husholdninger med flere Appledingser under samme tak. Mange eier en iPhone, deler en iPad eller to med familien samt at barna har fått henda i en iPod Touch. Likeheten her er at alle kan laste ned apper og da er det dumt å betale dobbelt for de samme appene og den samme musikken.

Heldigivis er det såre enkelt å dele på alle apper man kjøper på alle iDingsene man har i familien, eller i kompisgjengen for den saks skyld. Og det er godkjent fra Apple sitt hold.

Nøkkelen til å løse dette på den beste måten er å ha en felles Apple ID som brukes til kjøp i App Store og iTunes og personlige Apple IDer til alt annet.

iCloud og alt annet

Når man setter opp en ny mobil Appleenhet så legger man inn en eksisterende eller lager en ny Apple ID. Da er det lurt å legge inn den personlige. Den vil da automatisk legge seg inn som Apple IDen på alle tjenestene på iDingsen. Da vil man ha perosnlig iCloud, FaceTime, Meldinger, BookStore, etc. Jeg mener det er det beste, da kan man for eksempel prate over FaceTime med hverandre. 

App Store og iTunes


På App Store-innstillingene derimot legger man inn den delte Apple IDen. Da lønner det seg å ikke ha automatisk nedlastning av nye apper, for det vil alle apper og spill lastes ned på alle enheter. Det kan fort bli rotete på hjemmeksjermen. Da er det bedre å gå inn på App store og velge "Kjøpte apper" for å laste ned en kjøpt app som noen andre har kjøpt på sin enhet. 

Spar penger

Det beste her er å med dette er jo at man spare en hel masse penger. Bøker, magasiner, musikk og apper kan deles. Det kan det fort bli spart en del penger på. Ta for eksempel de dyre GPS-appene, de kan være kjekke å ha på flere enheter og denne løsningen løser det på en billig måte.

Har du noen spørsmål rundt dette er det bare å spørre i kommentarfeltet under.