hits

august 2015

Blir norske bilbergere høstens internasjonale TV-favoritter?

Sponset innlegg

National Geographic satser denne høsten på at norske bilbergere skal bli verdens nye favoritthelter. Spørsmålet er om den neste Deadliest Catch spilles inn på Hardangervidda og handler om staute norske bilbergere som trosser vær og vind for å guide alt fra den minste bil til den største utenlandske trailer over vidda.

Sjekk denne spektakulære traileren!

For første gang har National Geographic Channel produsert en dokumentarserie utelukkende fra Norge. I ti episoder følger vi bilbergere rundt om i vårt langstrakte land, og får et innblikk i deres hektiske hverdag. Vi er flue på veggen når de drar ut på risikofylte redninger, konkurrerer om oppdrag og støter på utfordringer med utenlandske sjåfører.

Dokumentarserien utspiller seg i hovedsak på Hardangervidda, hvor vi blir godt kjent med Thord og Bjørn som holder til på hver sin side av fjellet. I tillegg besøker vi steder som Finnsnes, Overhalla, Voss og Orkanger. Serien er produsert for et internasjonalt publikum, og vil sendes i hele Europa og Afrika denne høsten. Gutta snakker engelsk på sitt særegne vis, og det blir en god blanding etter hvert som stressnivået øker. 

Premiere er satt til mandag 31. august , kl 22.00 på National Geographic

Er TV2 Sumos nye priser for høye?

I et blogginnlegg har TV2 Sumo presentert sine nye pakker for diverse oppdelinger av streamingtjenesten sin. Det er jammen lett å gå seg vill i alt sammen. For etter at TV2 kjøpte opp C More tidligere i år har mange ventet spent på når man skulle kunne høste frukter av denne avtalen, med Sumo-abonnementet man sitter på. Det er derfor dyster lesing at prisene er skrudd saftig opp.

Det skal nå koste 500 spenn i måneden for full pakke, det er for meg hårreisende!

Først så det lyst ut, alle Tippeligakampene dukket tidligere i sommer opp på tjenesten, også de som C More hadde rettigheter til. Jommen kunne jeg ikke se Wimbledon-tennis på Sumo abonnementet mitt også. Jeg frydet meg over dette og tenkte at det TV2 lovte i denne saken hos Nettavisen faktisk skulle bli virkelighet. Jeg har tidligere syntes at 299 i mnd for Sumo Premium har vært i overkant, men jeg har bestemt meg for at det er den jeg skal ha. Jeg velger Premier League med noe Tippeliga i tillegg. Det får bli den fotballen jeg betaler for, var tanken.

Allikevel har TV2 senere vært ute og sagt at de ser på prisingen, dette etter at konkurransetilsynet hadde godkjent oppkjøpet. Nå har TV2 mulighet til å gjøre som de selv vil, og det har de altså gjort.

Det som lenge så ut som en forbrukers drøm, med Premier League og C Mores rettigheter fra Tippeligaen, OBOS-ligaen og internasjonale stjerner i Primera Divison og Serie A, er nå et blitt like dyrt. Eller om man regner litt nærmere på det var fjorårets priser følgende:

TV2 Sumo med Premier League: 299,-

C More med Tippeligaen og spansk og italiensk fotball: 299,-

 

TV2 Sumos argument mot spørrende tvitrere er dermed at det blir kr 100 billigere, det TV2 ikke nevner noe sted er at i den prisen til C More fikk man tidligere italiensk og spansk fotball. Slik prisen er hos Sumo nå med 499,- i måneden er nemlig ikke de populære sør-europeiske ligaene inkludert. Det er faktisk, i skrivende stund, ingen norske kanaler som har sikret seg de rettighetene.

Om vi bryter ned pakkene til TV2 så ser det faktisk enda skjevere ut. For grunnpakken koster 129,-, det betyr at norsk fotball i tillegg koster 120,- og engelsk 170,-. Det er totalt kr 419,-. Allikevel, om du skal ha tilgang til både engelsk og norsk fotball koster det 499,-. 

Hvor er logikken her, TV2?

Riktig nok får man i tillegg med C More film om man kjøper totalpakken, men dette er et nisjeprodukt som jeg ikke trenger å få trekt nedover huet på meg. Det koster 99,- i mnd, så den totale kvantumsrabatten TV2 gir meg for at jeg skal legge eggene mine i deres kurv, som tross alt en er meget reklamedekket kurv, er på totalt kr 20. 

Jeez, tusen takk TV2

Lar du deg opphisse av de nye prisene? Eller er jeg smålig? Kommenter gjerne under!