hits

september 2013

Disse spillene blir denne konsollgenerasjonens klassikere


Dette blir en spillhøst av det sjeldne. I dag kom et av de mest etterlengtede spillene på lang, lang tid, nemlig Grand Theft Auto 5. Samtidig venter mange på de nye konsollene.

Xbox One og Playstation 4 blir nok å finne under mange juletrær i år - men er du blant de som kommer til å sitte på gjerdet, eller benytte muligheten til å kjøpe grisebillige PS3er eller Xbox 360er så kommer her min helt personlige liste over spill du bør skaffe deg til inneværende generasjons konsoller.

Noen klassikere er udødelige, tenk for eksempel Mario Kart og 007 GoldenEye til Nintendo 64.

Listen er ikke lang, og inneholder kun min subjektive oppfatning. Kanskje du har noen andre tips? Bruk kommentarfeltet under!

GTA V

Jeg starter kanskje kjedelig, men anmeldelsene av dette spillet har jeg sjelden sett maken til. Se f.eks NRK Filmpolitiets videoanmeldelse over.

I følge de som har fått prøve spillet på forhånd så er GTA V visstnok i en helt annen liga og finner muligheter i PS3 og XBOX 360 som ingen har klart tidligere. Kanskje var det mer å hente her?

Grunnen til å beholde dette spillet er at selve historien er beregnet til mer enn 30 timer, men alle som har vært borti GTA før vet at det er så mye mer enn selve storyen.

Dette spillet byr på uendelig muligheter og det vil alltid være stas å putte disken i maskinen og kjøre rundt.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: Red Dead Redemption

FIFA (Annet sportsspill)


Når det kommer til sportsspill så kommer disse stort sett en gang hvert år og er bedre og bedre. Men jeg spilte FIFA Road to World Cup 98 på PC for ikke så lenge siden og det var fortsatt vanvittig morsomt.

Har man en FIFA-disk fra 2010 eller nyere er man egentlig all set. Har du kompiser/venninner på besøk er FIFA alltid en boredom killer.

En kjapp match eller 15 er i grunn like morsomt om det er FIFA 11 eller 13 så ikke noe poeng å nødvendigvis kjøpe den siste versjonen med mindre man er opptatt av online gaming.

Selv blir jeg nok sittende på en FIFA 12-disk, med mindre jeg hopper på FIFA 14.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: PES, NHL, Madden, NBA, etc.

Little Big Planet (PS3)/Trials (XBOX 360)

Jeg eier en PS3, så her er anbefalingen min Little Big Planet. Men jeg har prøvd meg litt på Trials til Xbox (fantastisk morsomt spill), og forstår at det er mye av det samme, f.eks brukergenerert innhold, selv om det her handler om trialsykler og ikke små kosebamser.

Little Big Planet er veldig gøy online, men som et lite uskyldig spill er det også mengder av moro alene eller med flere kontroller i samme sofa.

I spillet er det bare fantasien som setter begrensninger for hva man kan lage av baner og det morsomste er å samarbeide/ødelegge for hverandre om man spiller med flere.

Den lille perlen har kommet i en utgave 2 også, den har jeg ikke prøvd. Men originalen er uansett mer enn god nok.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: ModNation Racers (PS3) og Create (XBOX 360)

Call of Duty Modern Warfare 3

Det er alltid diskusjon om hvilke Call of Duty-spill som er best. Kanskje man skal kjøpe alle? Heldigvis er dette min blogg så da kan jeg si at skal du bare ha ett første-person skytespill så bør du gå for COD MW3.

Historien man spiller seg igjennom er god og er det en stund siden man har spilt det, er det helt ålreit å ta en runde til eller 3.

Online-delen vil selvsagt død mer og mer ut, men flerspiller på samme tv er fortsatt tipp topp.

Det er mye moro i et godt skytespill. Call of Duty er det enkle valget.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: Battlefield

Move & Kinect sportsspill


Mange har skaffet seg Move og, eller Kinect til henholdsvis PS3 og Xbox 360. For meg er det fortsatt ganske rart der jeg står alene og veier på en lysende dildo midt i stua.

Skulle man dog være flere, er det faktisk lite som er mer morsomt enn en skikkelig showdown i Sports Champions (2?ern er mye dårligere enn eneren).

Til Xbox 360 finner man Kinect Sports som inneholder f.eks underholdende bowling og bordtennis. Friidrett er ikke så bra.

Dette er spill som man kanskje ikke spiller time etter time, dag etter dag, men de er fine partyspill.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: Dansespill eller slåsspill

Bilracing: Gran Turismo 5/6 og Forza 4

Disse bilspillene er så realistiske at enkelte hakeslepp må forventes. Å beslutte hvilken serie som er best får noen andre beslutte, du kan jo begynne med videoen over.

Men at du får time på time med fantastisk bilsimulering innen du har slitt ut kontrolleren er det ingen tvil om. Dette er spill som bør være i enhver spillsamling fra denne generasjonen.

PS3-eksklusiv: Heavy Rain


Dette spillet merker jeg at jeg ikke fikk spilt nok. Men så har det ligget der i skuffen og egentlig venta på meg fordi det kan taes frem i mange år fremover. Er ingen lignende spill der ute, og den rare historien som du selv skaper innbyr til mange unike spillopplevelser.

Xbox 360-eksklusiv: Halo-serien


Halo er Microsofts bread and butter. Dette er kjerneserien til Xbox og kan nesten ikke unngås. 

Jeg mener dette er spillene som ikke bør legges i esken merket «leveres til loppemarked». Hvilke spill mener du er den utgående generasjons viktigste?