hits

september 2014

3 grunner til at Apple begynner å bli stressa

Mitt inntrykk av Apples selvtillit de siste 10 årene er at den har vært like høy som når Northug går inn på oppløpet sammen med Marcus Hellner! Alt har gått som smurt, først Macene, så iPods, iPhones og til slutt iPads har rullet av samlebåndet og tatt markedene med storm.

Men nå Apple, nå virker det som dere har havnet litt på hæla og mistet litt av kontrollen.

For det er nå kun drøye to uker siden iPhone 6 og Apple Watch ble lansert. Og selv om de har solgt flere iPhones enn noen gang er det noe som begynner å skurre for kjempen fra Cupertino.

Trekker iOS 8

Apple har i kveld besluttet å trekke iOS 8-oppdateringen fordi den siste versjonen som kommer kun en uke etter den originale viser seg å ødelegge TouchID-funksjonalitet og brukere opplever også at mobildekningen faller ut.

Dette alene er ikke nok for å "angripe" Apple, men mange bekker små og alt det der...

iPhone 6 bøyer seg i lomma

Mange mobilprodusenter passer på å skrive med liten tekst i bruksanvisningen at telefonen ikke er beregnet å ligge i lomma og at feil på grunn av det ikke dekkes av garantien. Men dette er selvsagt helt bak mål da de aller fleste oppbevarer mobilen i nettopp lomma. Nå viser det seg at Apples nyeste "vidunder" har en litt for stusslig aluminiumsinnpakning som kan bøye seg. Flere brukere har meldt både på Twitter og i forum at telefonen kan få seg knekk av å ligge i lomma.

Det skal bare ikke skje Apple. Skjerpings!

Apple Watch - presentert, ikke lansert

Noe jeg tror grunner i frykt gjorde at Apple må ty til et triks andre produsenter har brukt mange ganger før dem, men som jeg tolker som et redselstegn. For lite har hatt mer boost i teknologiverdenen denne sommeren enn smartklokka Moto 360. Denne runde skjønnheten som kanskje har knukket koden på smartklokka. Den er rund.

Verre er det ikke. Vi vil ha runde klokker.

Men Apple måtte ty til firkanta, om Steve Jobs snur seg i grava eller ikke er vanskelig å si, men når andre produsenter har en rund en, en som ikke ser for "techy" ut, så er det merkelig at de velger å gå ut så lenge før den faktisk er tilgjengelig og vise frem en firkanta en. 

Jeg mener disse tre punktene, som har kulminert seg over kun 2 uker, er trygge tegn på at Apple har begynt å skjelve i buksene. Jeg er sikker på at både liten og stor iPhone 6 og Apple Watch kommer til å selge som varmt hvetebrød. Men posisjonen som frontfigur begynner å slå sprekker.

I dag skulle jeg ønske jeg var Apple fanboy

... for dette var den største og kuleste Applelanseringen på veldig lenge. Endelig får vi ikke bare nye godiser som en Apple phablet (dårlig ord, jeg veit), og den sårt etterlengtede smartklokka fra Apple, men jommen har de ikke hoppa på NFC og mobilbetalingsbølgen de også. Og helsetrenden fortsetter. Heldigvis

Hver gang Apple inviterer til fest pleier jeg alltid å forsøke og holde følelsene litt i sjakk og ikke la meg lure av det smørglatte selgerpreiket. I dag derimot, i dag tok jeg alt inn over meg og den følelsen skal jeg kose meg med til jeg våkner i morgen og begynner å tenke på hva som ikke kom og hva jeg ikke helt liker.

Først og fremst, bra jobba Apple. Det er, så vidt jeg kan se, ingen forskjeller mellom iPhone 6 og iPhone 6 Plus, dermed kan man velge skjermstørrelse uten fare for å miste kraft eller funksjonalitet. Det er sånn det bør være. 4.7" er sweetspoten for mange. Den perfekte match mellom lommevennlighet og skjermstørrelse.

Designet er typisk applesk, men ikke det beste fra Cupertino. Dog vil jeg tro bukselommer verden over er glad for de litt rundere kantene. 

Og så endelig NFC da. Jeg har venta og venta, vært min egen lille NFC-fan i mange år, og jeg har alltid sagt om Apple til slutt lanserer NFC-brikker i sin dingser vil dette ta av. Og nå kom den endelig! Dette kommer til å bety gode nyheter for alle med NFC enten det er iPhone, Android eller Windows Phone.

ApplePay vil nok være en USA-greie i en liten stund fremover, men jeg tipper mobilbetaling er fremtiden og akkurat som med NFC og veldig mange andre teknologier så gjelder det å ha Apple i ryggen. (Har Apple blitt pornoindustriens arvtager som beslutningstager i teknologisk utvikling?)Og så var det Apple Watch da! Her er den store genistreken "The Crown", dette lille hjulet på siden som vil gjøre brukervennligheten veldig god om jeg kjenner Apple rett. Designet ser i første omgang litt klumpete og firkantet ut, men tenk dere Apple Watch 2 og oppover når den blir slankere og rundere enn i dag. Se bare på utviklingen til iPhone og iPad fra de første modellene der. Oh yes, Apple Watch er gode nyheter!

Helse-tracking-aspektet ved Apple Watch er veldig spennende, jeg ventet spent på pulsmåling og fikk heldigvis det. Vi er allerede overøst med GPS-klokker, fitnessapper og hva enn det skal være. Jeg gleder meg over at Apple satser på dette og tror faktisk dette kan hjelpe enda flere (inkludert meg) opp av sofaen. 

Jeg digger det jeg har sett fra Apple i dag. Glem at vi ikke har hørt et kvekk om batteritiden på Apple Watch, har noen ide om vi faktisk stoler på sikkereheten i ApplePay (veit ikke om Jennifer Lawrence gjør det i hvert fall), eller at iPhone-designet så litt dølt ut. I kveld koser jeg meg like mye som den største Appleevangelist!