hits

oktober 2014

LGs runde G Watch R til Norge i tide til juleshoppinga


I mangel av norsk lansering av Motorola 360 er det LG som først vil kunne lansere en rund Android Wear sartklokke her til lands. Og det jammen i tide til både juleshoppinga og farsdag. 

For G Watch R er myntet på mannen. Det er det liten tvil om.

 

LG G Watch R er laget av materialer som rustfritt stål og aluminium som gir den en maskulin kvalitetsfølelse. G Watch R har en 1.2 GHz prosessor, 512 MB ​​RAM og 4 GB minne for lagring av apper og filer. I tillegg til det største batteriet i en Android Wear-klokke til dags dato.

Enheten er i tillegg støv- og vanntett som følge av IP67-standarden og tåler opphold én meter under vann i 30 minutter. Klokkereimen som følger med er av skinn. LGs nyeste smartklokke kommer med seks nye klokkeskiver og forbedret strømsparing med sparemodus. Den kommende oppdateringen av Android Wear, vil gi G Watch R nye funksjoner og egenskaper som offline avspilling av musikk.

Veiledende pris i Norge skal være 2.490,- og klokka er ventet å havne i en butikkhylle nær deg første uka i november.

Plantronics Backbeat Pro imponerer på alle fronter!


Jeg har fått låne Plantronics nyeste trådløse øredekkende hodesett og er over meg av begeistring.

Hva er det?

Plantronics Backbeat Pro er den amerikanske produsentens første forsøk på et full-størrelse, trådløst hodesett med aktiv støykansellering. Av konkurrenter er det andre hodesett i samme klasse, for eksempel Beat Studio og Bose QuietComfort 25. 

Backbeat Pro er utstyrt med Bluetooth 4.0, NFC, mikrofon, lang batteritid, vanlig auxledning for batteriløs lytting og en kjekk reiseveske. Dette legger grobunn for et meget godt resultat. 

Hvem er de for?

Hodetelefonen er i følge Plantronics skapt for businessmannen på farten som ofte sitter i støyende områder, enten det er i åpent kontorlandskap eller i avgangshallen på flyplassen. Det er disse scenariene hodesettet er laget for. Men det bør ikke stoppe deg om du trenger et godt hodesett hjemme heller. 

Design og spesifikasjoner

Hodesettets design er ikke det aller minste, men det tar ikke uforholdsmessig stor plass rundt hodet ditt. De øredekkende elementene sitter i hver sin ende av en behagelig polstret bøyle som enkelt lar seg justere utifra hodestørrelse. På høyre side har man en knapp til å svare samtaler med, samt et hjul som trinnløst stiller inn volum. Man finner også på-knappen og en LED-indikator som viser batterikapasitet.

På undersiden av høyre element finner man en knapp som gjør at du kan ta mikrofonenes lyd rett inn i øret. Den fungerer faktisk så godt at du hører enkelte ting i lydbilde bedre med den, enn med egen ører.

På venstre side finner man play/pause-knappen. Der er det også en NFC-chip for enkel parring med telefoner som støtter det. Hjulet på venstre element styrer neste/forrige i spillelista. I tillegg finner man ladeporten og knappen som skrur av og på aktiv støykansellering.

I bruk

Det første man må er selvsagt å parre hodetelefonene, med dagens nyeste Android og Windows Phone-telefoner er dette en smal smak når man har NFC. Bare løft telefonen opp til venstre øre og man får mulighet til å parre. Ellers er det ikke vanskeligere enn å holde knappen på høyre øre inne i noen sekunder så gjør Backbeat Pro seg tilgjengelig for bluetoothenheter i nærheten.

Det aller viktigste er derimot lydkvaliteten som strømmer inn i ørene dine. For meg og min musikksmak er hodesettet en fryd. Det er litt heftig på bassen, så noen vil kanskje reagere på det. Men det gir et rundt og godt lydbilde. Forøvrig er lyden upåklagelig på podcaster.

Batteritiden sies å være 24 timer musikkavspilling. Jeg har ikke gjort noen seriøse målinger, men særlig langt unna 24 timer kan det ikke være.

Støykanselleringen er ikke den beste i klassen, men følelsen av å sitte i et rom helt for seg selv, selv om man sitter i et åpent kontorlandskap er til de grader et tilfelle. Plantronics har også gjort det mulig å skru på mikrofonen, som brukes i telefonsamtaler, slik at man kan høre omgivelsene rundt seg. Et fiffig grep jeg faktisk bruker når en kollega trenger en rask avklaring.

Skulle samtalen derimot vare lengre er det et ekstra stort pluss til Plantronics på at musikken pauses når du tar av deg hodetelefonen og starter opp igjen når du setter de tilbake på øra. Dette fungerer smertefritt. 

Telefonsamtaler er også overraskende gode. For brukeren som har Backbeat Pro er det ikke overraskende en utelukkende god opplevelse, men også mottaker av samtalen tar del i en veldig god samtaleopplevelse.

+ Plusser

  • Behagelige, sitter godt uten å være altfor tunge
  • Godt, fyldig lydbilde
  • NFC, Bluetooth 4.0
  • Meget god batteritid
  • Automatisk pausing av musikk
  • Gode telefonsamtaler
  • Bra støykansellering

- Minuser

  • Ikke de minste i klassen
  • For lav lyd på musikken når omgivelsene taes inn via mikrofonen

Burde du kjøpe det?

Her er det mye som ligger til grunn når man skal velge et slikt hodesett. Backbeat Pro er et veldig godt hodesett med noen ekstra finesser andre kanskje mangler. Det er ikke det helt heftigste lydbilde om du er en audiofil, men helt supert for de aller, aller fleste.

Det som er enkelt for meg er å si at Plantronics Backbeat Pro er et produkt jeg anbefaler. Kjøper du det vil du ikke angre.

Prisen ligger i skrivende stund fra 1600,- og oppover.

900 kroner for dette Apple? Seriøst!?

Nøkkelordet i Apples innkalling til gårsdagens event var "little"

I går kom jeg med noen positive trekk ved den ellers småtriste Applelanseringen som brakte oss noen oppgraderte iPads og Macer. Man kan lure på hvorfor de ikke fant plass til dette ved forrige pressesamling for en måned siden. Jeg skjønner jo hvorfor, men i går ble det for smått Apple. 

Og det verste er det jeg kaller vaskeekte lureri. Nemlig at iPad mini 3 skal koste 900 kroner mer enn iPad mini 2. Det er helt på jordet. De to modellene er nesten helt identiske! (Sjekk Apples sammenligning her!)

Jeg skal ta dere igjennom forskjellene:

1. iPad mini 3 blir tilgjengelig i en ekstra farge. Så vil du ha en gullfarget iPad må du betale 900 kroner mer.

2. iPad mini 3 har touchID. Altså denne lille ringen rundt hjemknappen som leser fingeravtrykket ditt. Du trenger det ikke!! (Kult og nice to have? Ja, litt. Nødvendig? Nei!) 

3. iPad mini 3 kommer i versjoner med 64 GB og 128 GB. Skulle du altså trenge plass til ekstremt mange apper så må du gå for 3'ern.

Poenget jeg forsøker å få frem her er at dette er helt absurd Apple! 900 kroner for touchID og kanskje en ekstra farge? Sjukehus!

Men for all del, mange der ute kommer ikke til å tenke over det. De skal bare ha den nyeste iPaden. Men skulle du ha surra deg inn her så er midt soleklare tips at du gir beng i touchID og kjøper deg en iPad mini 2, det er en helt super tablet som nå heldigvis er satt litt ned i pris for å få plass til den idiotiske oppdateringen til iPad mini 3!

Forøvrig Phil Schiller som nesten alltid prater litt for lenge om de nye produktene til Apple brukte kun 29 sekunder på å presentere iPad mini 3. Det er under et halvt minutt det!

Vil du absolutt bruke mer enn 2500 på en iPad så kjøper du heller iPad Air!

De 3 beste nyhetene fra Apples iPad- og Macevent


Kveldens Appleevent bar tydelig preg av mindre glam og store slipp i forhold til iPhone 6 og Apple Watch-showet for en drøy måned siden. Men det dukket opp mange små og spennende oppdateringer som kommer akkurat tide til årets juleshopping virkelig drar seg til.

Apple veit hvordan de skal tjene penger!

Selv om eventet for mange fortonet seg som et eneste langt gjesp, var det spesielt tre punkter jeg beit meg godt merke i.

1. iPad mini 3 lansert - betyr billig iPad mini 2

Noen ganger er det ikke den nye versjonen som er den beste nyheten når Apple lanserer oppgraderinger av sin produktportefølje. For med det som kun virket som en iPad mini 2 med touchID plasserer iPad mini 3 seg som det nyeste produktet. Det betyr at iPad mini 2 som har samme prosessor og samme rå retinaskjerm synker i pris og fremstår som et MEGET godt kjøp nå frem mot jul!

Det er faktisk kun touchID og endret farge som skiller modellene, skriver Apple selv i sin sammenligningssguide.

2. iMac med retina gjør fremtiden lys

Denne maskinen blir svinedyr. Alt for dyr for folk flest. Men det er prov på hva vi kan ventes oss av mange produsenter til en mye billigere penge i fremtiden. Det blir aldri aktuelt for meg å kjøpe denne, men jeg vil veldig gjerne ha 5K-skjermer i fremtiden. Og nå vet jeg at det lar seg gjør.

3. Alle stuers vakreste, fullverdige datamaskin er oppdatert

Det tok Apple to år å oppgradere Mac mini, men til en norsk utsalgspris fra 4290,- og oppover bør ikke denne maskinen glemmes neste gang du vurderer å dytte en vaskeekte datamaskin inn i TV-benken. OSX er kanskje ikke det optimale operativsystemet for stuesurfing, men maskinenvaren lar deg endre på dette om du vil.

Dropp TV-kanaler og bli en ekte kabelkutter. Mac Mini må jo være perfekt for det? 

Kjekt trådløst tastatur: Logitech K400

Jeg er nærmer meg slutten av en lengre oppussingsprosess. I den anledning har jeg kjøpt meg ny TV som nå står i pappeskea si og venter på at jeg skal få lagt ny parkett. Denblir en stor fornøyelse å få på plass. Og sammen med TVen har jeg en liten stasjonær PC som jeg bruker til streaming, surfing, etc. Men så dukker det selvsagt opp et spørsmål. Hvordan skal jeg styre denne PCen?

Kanskje er Logitech K400 løsningen?

Dette kjekke lille tastaturet kommer i nordisk språkdrakt, men det er ikke bare den lille størrelsen som gjør det smart, det er pekeflaten til høyre for tastene som er prikken over i-en her. For snaue 300 kr får man altså et lekkert lite tastatur, med mus integrert. 

Midt i blinken for min nyoppussede stue altså!