hits

oktober 2015

Festlig Samsungreklame som er rund i kantene

Sponset innlegg

Samsung Galaxy S6 Edge+ er en av 2015s råeste telefoner. Og definitivt en av de store hodesnurrerne du kan kjøpe. For å skape litt mer blest rundt telefonen og dens runde former har PR-teamet til Samsung fikset en fiffig greie på et trafikkert hushjørne i Stockholm.

Sjekk videoen under:

Jeg har brukt den mindre S6 Edge i none uker tidligere i år og må si at det industriell produkt designet er fryktelig tiltalende. Det er akkurat som man føler at man må svøpe hånden rundt det litt mer delikate produktet. Det er akkurat som om skjermen nesten flyter utover.

Samsung Galaxy S6 edge+ har høstet lovord i mange tester og ligger i skrivende stund på toppen av tek.nos liste over beste smarttelefon.

Kjøp Viaplay nå!!


Bilde fra MTGs pressemelding

I dag tidlig tikket det inn en pressemelding i innboksen min om at MTG (du kjenner dem som Viasat/Viaplay) har sikret seg rettighetene til La Liga, Serie A og Ligue 1. Eller som andre ville sagt, spansk (Ødegaard!!), italiensk og fransk fotball. 

Fra før har de rettighetene til Champions League, NFL, NHL, Golf og Formel 1.

Mitt tips etter å ha sett hva som skjedde med prisen for TV2 Sumo er å hoppe på Viaplay Sport-pakka til kr 199 i mnd nå. Da er det ihvertfall en mulighet for å kunne skaffe tilgang til disse rettighetene til en fornuftig pris over en liten periode. 

TV2 Sumo fordelte det opp i to pakker, enten med norsk eller engelsk fotball. Jeg tror ingen av de nye avtalene til MTG er sterke nok alene, så her kommer det mest sannsynlig en prisøkning på fellespakka. Da tipper jeg det kan tid før de klarer å jekke opp prisen på allerede betalende kunder og du har muligheten til å spare en slant.

Fra pressemeldingen:

MTGs portefølje av eksklusive fotballrettigheter omfatter nå:

  • UEFA Champions League i Norge,  Sverige, Danmark og Finland til og med sesongen 2017/2018.
  • Engelsk Premier League i Sverige, Danmark og Finland til og med sesongen 2018/2019.
  • Spansk La Liga i Norge, Sverige, Danmark og Finland til og med sesongen 2017/2018.
  • Italiensk Serie A i Norge, Sverige, Danmark og Finland til og med sesongen 2017/2018.
  • Fransk Ligue 1 i Norge og Danmark til og med sesongen 2017/2018, og i Sverige og Finland fra 2016 til og med sesongen 2017/2018.
  • Dansk Superliga i Danmark til og med sesongen 2020/2021.

Altså som en samfunnstjeneste fra Teknolicious, basert på tidligere erfaringer, anbefaler jeg å kjøpe Viaplay Sport mens prisen fortsatt er 199,- i mnd. For den kommer til å gå opp, det tør jeg love deg! Men kanskje det tar litt tid om du allerede er på en 199-plan.

Plantronics Voyager Focus og Backbeat Sense

Denne høsten lanserte amerikanske Plantronics tilsynelatende to forholdsvis like headset. Det ene, Voyager Focus, var rettet mot det profesjonelle arbeidsmarkedet, mens Backbeat Sense var forbrukervarianten, som til en billigere penge også har en del færre finesser. 

Teknolicious fikk låne et eksemplar av hver og har siden da sjeldent hatt så mye lyd på ørene. Plantronics har gjort en kjempejobb mellom å balansere komfort med kvalitet.

Likhetene

Hodesettene ser ved første øyekast ganske like ut. Dette er utenpå-øret hodesett som har en behagelig, bevegelig polstret bøyle over hodet. Begge hodesettene har tilgjengelige knapper til play/pause, neste sang, svare anrop, etc. på hver side. 

Knappene er enkle å få oversikt over og gir deg enkel kontroll. En intuitiv ring gir deg også enkel volumstyring der du bare snurrer lyden opp eller ned.Ulikheter

Voyager Focus

Proffsettet har en rekke ekstra funskjonalitet som Backbeat Sense ikke har. Den største forskjellen kommer i at Voyager Focus har en mikrofonbom man kan vippe ned fra øret for å ta samtaler. Hodesettet er Lync-sertififsert (Skype for Business) som gjør at dette er som skapt for den moderne kontoristen som sitter i åpent landskap (slik undertegnede gjør). Man er tilkoblet PCen med en liten dongel og kvaliteten på tilkoblingen oppleves som veldig god. Musikk fungerer fint bort til kaffemaskinen som er et lite steinkast unna pulten min.

Hodetelefonene kommer også med en smart ladekrybbe som gjør at man ikke glemmer lading så lett og at man har en smart plass å gjøre av seg med hodesettet når dagen omme.

Men Voyager Focus har også muligheten til å være tilkoblet bluetooth samtidig, noe som gir en sømløs og velfungerende kombinasjon mellom samtaler og lyd fra PCen og mobilsamtaler. Rett og slett en genial kombinasjon i en hektisk arbeidshverdag.

I tillegg har Voyager Focus aktiv støykansellering. Dette kommer godt med når man sitter i et aktiv kontrolandskap med mange støykilder. Plantronics har gjennomført en undersøkelse blant kontorarbeidende nordmenn som først og fremst plages av personlige og arbeidsrelaterte samtaler (34 prosent), bråkete kollegaer (27 prosent) og nærhet til fellesarealer (19 prosent). 74 prosent poengterte at kontorstøyen har en uønsket effekt og 22 prosent innrømmer at det går utover kvaliteten på jobben de utfører. Manglende konsentrasjon (49 prosent) og nedsatt produktivitet (32 prosent)er konsekvensene flest trekker fram.

Jeg kan skrive under på at støykansellering hjelper!

Jeg har riktignok vært borti bedre støykansellering enn det man får her, blant annet er jo utformingen med utenpå-øret et problem som begrenser det hele noe.

Backbeat Sense

Hodesettet som er myntet på forbrukeren er noe lettere enn proffversjonen, dette er behagelig når man sitter på trikken på vei til jobb eller om man er ute og tusler en tur med favorittpodcasten på øret. Er man også nødt til å dempe lydnivået i hjemmet kan et behagelig hodesett gjøre det triveligere å se på TV eller TV-spilling. 

Her mangler aktiv støykansellering, noe som trolig også er med å holde prisen nede.

Mens Voyager Focus kommer i kontorsort finish er Backbeat Sense tilgjengelig i litt friskere brun og svart eller hvit/beige og brun. Det gir et litt kulere uttrykk.

Lyd- og samtalekvalitet

Jeg har brukt Voyager Focus mye til samtaler over telefon og Lync/Skype for Business og både jeg og de jeg snakker med opplever lyden som meget god. Også musikk med støykanselleringen fremstår som god, og spesielt behagelig slik at det er enkelt å ha hodesettet på store deler av arbeidsdagen.

På Backbeat Sense merker man at den aktive støykanselleringen ikke er der, men hodesettet er utstyrt med to mikrofoner som gjør at man kan ha gode mobilsamtaler i hodesettet. Man kan høre seg selv på ørene mens man snakker i telefonen. I tillegg har man en liten spionknapp som gjør at man kan ta inn lyden utenifra mens det ser ut som man hører på musikk.

Smarte funksjoner

Begge hodesettene er utstyrt med noen smarte funksjoner, de snakker blant annet til deg og forteller om tilkoblinger og hvor mye batteritid det er igjen. I tillegg svarer de automatisk på samtaler når man løfter de opp til hodet eller setter musikk på pause om man tar de av igjen. Setter du de på igjen fortsetter sangen der du slapp.

Dette er kjekke funksjoner som man fort blir litt avhengig av, selv om det kan skape litt frustrasjon før man finner ut av det.

Konklusjon

Både Voyager Focus og Backbeat Sense faller inn i kategorien som anbefalinger fra undertegnede. Der Backbeat Sense har en del konkurrenter, og kanskje ikke skiller seg veldig mye ut fra Bose SoundLink Bluetooth On-Ear og Beats Solo 2. Men Voyager Focus har vært en åpenbaring på arbeidsplassen, den trådløse kombiløsningen mellom PC og mobil samt den aktive støykanselleringen kan være en reddende engel på mange hektiske arbeidsplasser.

Takk til Plantronics' representanter i Norge for lånet av testproduktene!

Norton bruker "magi" for å hacke telefonen din

 

Sponset innlegg

I en fiffig video (se over) klarer Norton å lure tilfeldige smarttelefoneiere til å tro at de blir lurt av magi som overstyrer telefonen deres. Sjekk den ut, for det som skjer er ikke magi, men et stort problem som mange ikke har tatt skikkelig inn over seg enda.


Få ville ha latt datamaskinen være like ubeskyttet som mobiltelefonen ofte er, selv om mobilen i mange tilfelle er like utsatt ? den er ofte full av sensitiv informasjon og den blir brukt til alt fra shopping til banktjenester. Men å bare prate om risiko og vise til studier hjelper ikke, det er så lett å tenke at dette er noe andre blir utsatt for og det gjelder ikke meg. Så med denne kampanjen vil vi heller vise farene på en måte som ikke er blitt gjort tidligere, sier Sarah Wollin, Nortons kampanje-ansvarlig.
Sjekk ut NortonMagic.com for å se hvordan de gjør magitrikset og for å skaffe deg en god oversikt over hvordan du kan begrense mulighetene for å bli hacket både magisk og "vanligvis" vis.