hits

november 2013

Sony NEX-5T, kompaktkamera med utskiftbart objektiv

sony nex 5t

Noen ganger trenger man både et godt kamera, men også et kamera som ikke gir deg skeiv rygg og varig men fordi du drasser det med deg rundt en hel dag. Sony NEX-5T er akkurat det. Det nyeste kameraet i NEX-serien til Sony er akkurat på plass i tide til å få en plass under juletreet. Sleng gjerne med en objektiv på ønskelista da utskiftbare objektiver er det som gjør dette speilløse, kompakte kameraet enda bedre.

Sony NEX-5T har en 16.1MP CMOS sensor, tar RAW-bilder og 1080P video. Kameraet har også NFC så du kan parre det med mobilen din og bruke den som søker og lukker. Med Sonykamera med WiFi er det også mye annet snadder til mobil igjennom PlayMemories appen.

Sony NEX-5T koster rundt 5000 i Norge nå før jul og kommer i litt forskjellig pakker med forskjellige farger og objektiver.

Blir Philips SensoTouch årets julegave?

Videoen over kombinerer meget tørr humor med tradisjonelt nederlandsk industridesign. Blir det bedre?

philips sensotouch

For mange menn er barberingen en slags nemesis. Kanskje skal man barbere bort alt for den velkjente barnerumpe-looken eller så er man en stusser/shaper/feinschmecker/designer og ønsker å bruke en skjeggtrimmer til å få skjegget til å se perfekt ut. Philips SensoTouch er uansett din beste venn eller bør bli 1. plass på ønskelista som sendes til nordpolen. Med alt du trenger til både skjegg/hår-trimming til skånsom barbering, både med og uten barberskum. Her finner du et utvalg av SensoTouch-pakker.

Rykteflommen: iPhone 6 får kurvet skjerm


Kurvet iPhonekonsept fra Yanko design

 

Neste høst får iPhone-modellene større og kurvede skjermer 

Alltid godt informerte Bloomberg har fått det fra kilder tett knyttet til iPhones fremtidsplaner at vi neste høst får se den første kurvede iPhonen. Kilden til Bloomberg forteller også at man fra neste høst kan velge mellom en 4.7 tommer og en 5.5 tommer versjon av iPhone 6. Det at iPhone vokser til neste designendring er ikke i seg selv noe nytt rykte. Men det er for all del kurvede skjermer. 

Både rykter og forbrukernes røst har vært klare: "iPhone må få større skjerm!" Nå kan den bli kurvet også.

Som alltid blir ingen slike detaljer hverken bekreftet eller kommentert fra Apples hold.

Kilden til Bloomberg, som slapp denne bomben i helgen, hevder at det kurvede designet betyr at telefonens skjerm blir dratt ned mot kantene. Både Samsung med sin Galaxy Round og LG G Flex er introduserte mobiler med bøyde skjermer. Riktignok kurver de på hvert sitt vis.


Hverken medier eller folket ellers har gått av hengslene for Samsungs og LGs konsepter, ikke vet vi når de blir tilgjenglig for den gjengs telefonkjøper heller.

Det er formen på konseptbildet under som er slik Bloomberg legger det frem.


Skjermen blir mer følsom

Bloombergs kilde nevner også en mulig stor endring som er mindre synlig enn den førstnevnte, men kanskje enda viktigere. Det nevnes nemlig at skjermen på iPhone 6 vil kunen føle forskjellen på lette og harde trykk. Dette er fantastisk gode nyheter for spillutviklerne som ofte oppgir touchskjermen som den største utfordringen de står ovenfor da den gir for få muligheter til interaksjon mellom spilleren og spillet.

Denne konseptvideoen viser en annen vri på hvordan Apple kan forestille seg en iPhone med bøyd skjerm.

 

Rocksmith 2014 - kuleste måten å lære seg gitar på!

rocksmith

Den etterlengtede versjonen av Rocksmith er endelig kommet. I denne versjonen blir "lære-å-spille-gitar"-spillet enda bedre. Bredere musikkatalog, nye "modes" og utvidet trening er nytt i denne versjonen av Rocksmith.

Rocksmith 2014 gir deg nå muligheten til å sette vanskelighetsgrad som passer deg for hver sang, i stedet for å starte hver sang på novisenivå. Videre kan man jam-sessions med musikerne i spillet og de har lagt til flere missions i Gitarcade.

2014-versjonen er også enda mer fokusert på å få deg til å lære å spille gitar. Det er nå mer enn 85 forskjellige opplæringselementer som dekker alt fra hvordan du håndterer gitaren, stiller den og selvfølgelig forskjellig måter å spille på.

Sjekk denne videoen som forteller deg mer om utviklingen fra originale Rocksmith til høstens Rocksmith 2014.

I årets spill er musikkatalogen utvidet betraktelig med musikk fra blant annet Aerosmith, Bob Dylan (gitarkongen), Iron Maiden, Radiohead, Jack White, Arctic Monkeys, Muse (stadion i stua di), Def Leppard, Nirvana, The Who og selvsagt Foo Fighters.

Man kan kjøpe spillet sammen med en gitar, eller bare selve disken om du har gitar fra før (pass på at din gitar da er kompatibel)

Test: Sony SRS-BTX300 - lekker bærbar høytaler med NFC

Sonys nye bærbare høytaler er et tydelig prov på at Sony kan god byggekvalitet. I det du tar den pent designede høytaleren ut av boksen kommer kvaliteten raskt til synes. BTX300 er tung, men på en god måte. Den gir et godt inntrykk av Sony har brukt tid og penger på en kvalitetssak. Det er mye plastikk, men også børstet stål som gir den ekstra følelsen av et kvalitetsprodukt. 

Med en vekt på 1,6kg og med målene 34x11x5 er dette en portabel, men stor høytaler. Tyngden gir også et solid inntrykk som man får bekreftet når lyden kommer ut av de to elementene på 10 Watt hver seg.

Lyden

Jeg har lyttet mye til Sony SRS-BTX300 den siste tiden og når jeg har hatt denne testen i bakhodet har en tanke kommet igjen og igjen, lyden er så veldig klar. Det skulle man kanskje forvente seg, men jeg har stort sett brukt Spotify fra mobilen og det er som kjent ikke kilden til tidenes beste lyd, men SRS-BTX300 klarer virkelig å få ut den klarheten som er der.

Videre er det et fint spekter i lyden og selv om bassnivået ikke er det heftigste var det nok til å få min bedre halvdel til å kommentere den.

NFC er på plass

I det traurige navnet SRS-BTX300 gjemmer det seg i hvert fall en hemmelighet, nemlig BT som står for Bluetooth. Det er mange slike Bluetooth-høytalere på markedet i dag, og SRS-BTX300 er en av de bedre undertegnede har vært borti.

Det som gjør denne høytaleren litt spesiell er at den tillater tilkobling via NFC. Det betyr at om du har en telefon med NFC-chip under panseret kan du simpelt nok bare touche telefonen/nettbrettet borti høytaleren så kobler de seg automatisk mot hverandre vi Bluetooth og musikken strømmer ut av høytaleren i løpet av noen få, små sekunder.

Kan brukes som speakerphone 

Sony SRS-BTX300 har også muligheten til å brukes som speakerphone med en dedikert telefonknapp. Man kan også trykke på den og si navnet til den man ringer, men med min norske telefonliste ble det mye mer miss enn treff for å si det pent.

Kvaliteten på samtalene var derimot veldig god. 


På baksiden finner du inngang til laderen, vanlig mini-jackinngang om musikkilden din ikke har Bluetooth. I tillegg er den USB-utgang som gjør at du kan lade for eksempel mobilen eller nettbrettet mens du spiller musikk.

Batteritiden er overraskende god

8 timer musikkavspilling sier den offisielle produktinformasjonen, for å teste dette satte jeg en mobil i laderen, satte på en spilleliste som varer i godt over 8 timer og paret mobilen med en fulladet Sony SRS-BTX300. Så gikk jeg på jobben.

Jeg var hjemme 8 timer og 40 minutter senere, da spilte høytaleren fortsatt. Men det var ikke veldig lenge etter at batteri tok slutt. Riktignok hadde jeg forholdsvis lav lyd på, jeg antar at med høyere lyd vil ikke batteriet vare like lenge.

Pen høytaler, med god lyd og tekniske finesser

Sony SRS-BTX300 er en lekker sak. Den er pen å se på og gir god kvalitetsfølelse. Samtidig er lyden god nok til å konkurrere godt med andre i samme klasse. Med Bluetooth og NFC er det enkelt og kjapt å få lyden ut i hele rommet.

Sony SRS-BTX300 er et godt kjøp og fås i skrivende stund til rundt kr 1400,- i norske nettbutikker. For eksempel hos MPX.no