hits

november 2014

Test: Jawbone UP MoveAktivitetsmålere er veldig kjekke om du ønsker å holde kvantitativ kontroll på egen aktivitet. Og det er det mange som vil. Selv hoppet jeg tidlig på Nike Fuelband, som "the Swoosh" dessverre kuttet ut tidligere i år for å gå i partnerskap med Apple. Det partnerskapet regner jeg med at vi får se fruktene av i 2015 når smartklokka kommer fra den kanten. 

Men er du ute etter en billig, holdbar, ganske enkelt genial liten måler som du etterhvert glemmer at du har på deg så er Jawbone UP Move en meget god kandidat.

HVA ER DEN?

Jawbone har med sin UP-serie vært store på aktivitetsmåler fronten en god stund. Sammen med den meget avanserte og lekre UP3, som du snart finner i norske butikker, slapp Jawbone også UP Move; en billig og holdbar liten sak. Den kommer levert med en liten "klamme" som du kan feste i bukselinningen eller i skjortelomma. Mange kan (og bør) også kjøpe et armbånd til den som passer best når man skal måle søvnkvaliteten.

Selve UP Move er en liten klump av hardplast, med et klassisk klokkebatteri som skal holde i opptil 6 måneder før det trenger å byttes. Den er vannavstøtende, så man kan fint vaske opp eller løpe i regnvær, men svømming blir nok i meste laget.

HVORDAN SER DEN UT?

Dessverre er den største haken ved Jawbone UP Move at den ser ut som et dårlig leketøy. Klamma og armbåndet du kan bruke for å ha den lille klumpen i fremstår som om det er lagt meget lite penger i både designet og kvaliteten. Jeg har blitt spurt om jeg har perm fra sykehuset fordi det ser ut som armbåndet er noe jeg ville fått som innlagt der.

 

I BRUK

Heldigvis er det kun designet som trekker ned. For med den prislappen (i skrivende stund: NOK 449,-) får du mye moro for pengene. Jeg har brukt den noen uker nå og måles døgnet rundt. Fortsatt synes jeg det er veldig stas med all dataen jeg kan samle inn om egen aktivitet. Spesielt målingene av søvnen min er veldig nytt og spennende og gir målern en ekstra dimensjon.

Målingene virker korrekte nok på lengde og antall skritt når jeg sammenlignet med en GPS-klokke jeg har og en annen "klassisk skritteller". Men det er klart at når UP Move sitter rundt håndleddet klarer man å samle noen jukseskritt i løpet av dagen.

 

Ved siden det dårlige designet er det kun en liten hake til, og det er at man må bytte mellom forskjellige moduser. Det er i hovedsak tre; vanlig, søvn og aktivitet. Det er fort gjort å glemme å sette på søvnmålern, noe som er ergerlig når man sitter med morgenkaffe og skal sjekke nattens søvnkvalitet.

Det leder oss over på appen. Den er nemlig den beste jeg har sett blant aktivitetsmålerne. Du får veldig ryddig oversikt over de forskjellige dagenes aktivtet. Man kan se månedsoversikt for å se om trenden peker i riktig retning. Designet er passet lekent og med fine farger. Rett og slett en fryd å bruke.

HVEM ER DEN FOR?

Hvermansen. Investeringen er ikke stor, og Jawbone UP Move er et veldig godt introduksjonsteg til en liten verden av aktivitetsmålere som vokser og utvikler seg for hver måned som går.

+ PLUSSER

  • Billig inngangsbillett til aktivitetsmåling
  • Enkel i bruk
  • Veldig god app (Android brukt i denne testen)
  • Både dag- og søvnmålinger
  • Presise målinger

- MINUSER

  • Lite elegant design
  • Knotete å bytte modus riktig

BURDE JEG KJØPE DEN?

Ja. Har du lest ned hit betyr det at du er nok interessert i aktivitetsmålere til at du burde kjøpe Jawbone UP Move. Eneste grunn til å droppe å kjøpe for din del er at du heller vil ha Jawbone UP3 eller noen av de andre litt mer avanserte konkurrentene på markedet.

Spill PS4 rett på mobilen med Sony Remote Play

Jeg er ikke over på neste generasjon spillkonsoll enda. Jeg står fortsatt og lurer, men nå kommer Sony med en såkalt feature som kan virke litt fristende og kanskje få meg til å ta et endelig valg, nemlig:

Remote Play på Xperia-telefoner og nettbrett. Det er Xperia Z3, Z3 Compact, Xperia Z3 Compact tablet og Xperia Z2 som støtter dette.

Funksjonaliteten fungerer akkurat som man skulle anta, se videoen under, man kan rett og slett få bildet fra Playstation 4 som vanligvis ville vært på TVen rett på mobilen eller nettbrettet. Jeg ser flere bruksområder for dette, andre i heimen mener de skal få ha TV-skjermen litt eller kanskje passer det dårlig med et akutt dobesøk ;)

 

Video inneholder betalt produktplassering

 

I anledning lanseringen av funksjonaliteten slipper Sony også ekstratilbehøret GCM10 som du fester på PS4-kontrollen. Med GCM10-festet er det rett og slett plug'n'play så lenge telefonen og spillkonsollen er på samme trådløse nettverk.
Gode fotballstreams for gjerrigknarker

Tidligere i uka skrev jeg hvordan du med litt hjelp av en god VPN-tjeneste kunne åpne dørene til alt fra amerikansk Netflix til BBC iPlayer og andre geoblokkede streamingtjenester. Men nå nærmer helgen seg, landslagspausen er over, og Europas fotballigaer rulles endelig igang igjen. 

Er du lei av enten å måtte ut med penger i øst og vest for å få se kamper fra forskjellige ligaer, eller ende opp med russiske postordrebruder som popper opp i tide og utide midt i ulovlige lavkvalitets-streamer i noen av internettets mørkere bakgater? 

Ja, da skal jeg gi deg en løsning ikke ulik den lovlige løsningen for å åpne opp en av verdens av TV-serier jeg skrev om tidligere i uka.

Vi har det ganske godt i Norge

Da jeg gjorde research til denne lille posten kunne jeg raskt dra slutningen om at vi i Norge har det ganske godt når det kommer til TV-fotballtilbudet. Er du fotballfrelst, så er ikke Norge det dyreste landet å leve i. Ja, du må ha 3 forskjellige tjenester for å dekke ditt behov, men tro meg, det er både dyrere og verre i land lengre sør på kontinentet. 

Men å ha TV2 Sumo, Viaplay og CMore på løpende basis blir en del cash i det store bildet. 

Klippet fra BeIN Sports

Her er kvalitetsløsningen for gjerrigknarken

Nøkkelen er en god VPN-leverandør. Min go-to i over 5 år har vært Overplay.net. De leverer god service og jevnt over veldig god hastighet på sine servere. Det VPN gjør er i korte trekk å lure nettsiden du besøker til å tro at du sitter på en annen lokasjon enn der du sitter. Dette er hverken ulovlig eller småkriminelt, men at det kan være på kanten av bruksvilkårene til videotjenester er det nok en del som synes. Det får være et valg du tar.

Overplay koster $10 i måneden(altså prisen av en billig halvliter), og er kanskje, sammen med Spotify, den tjenesten jeg betaler for på nettet som gir meg mest tilbake for pengene! 

Når du har lastet ned programvaren fra Overplay er det bare å velge en server i et land som leverer en mer samlet og billigere tjeneste. Mine tips er servere i India eller i Emiratene/Egypt.

India eller Emiratene er veien å gå

Mange har vært borti Al Jazeera Sports en gang eller to. Tjenesten deres har nå endret navn til BeIN Sports, og leverer topp kvalitet sendinger av masse internasjonal sport. Ikke minst sender de engelsk Premier League, Serie A, La Liga og Champions League. På BeIN Sports koster det, per dags dato, $100, eller rundt kr 650 for resten av den europeiske fotballsesongen. Det er mye fotball for pengene. Al Jazeera er kjent for gode, engelskspråklige studiosendinger og kommentatorer. Det er også måneds- og dagspass tilgjengelig. 

Star Sports fra India leverer streaming av en rekke idretter, deriblant fotball fra engelsk Premier League, Serie A og La Liga. Det som er helt rått med tjenesten er at år koster 1000 rupi, eller drøyt 100 norske kroner. Latterlig billig. Jeg legger til at jeg ikke har fått testet denne så kan ikke si noe om kommentatorspråk, men kvaliteten skal være meget god på sendingene. Et dagspass koster forøvrig rundt 2-3 kroner.

Så det kan jo være noe å teste i helgen ;)

Har du andre gode tips så del gjerne i kommentarfeltet? 

Se amerikansk Netflix, Amazon Prime, Hulu og kanskje snart HBO helt lovlig!

Vi nordmenn har fått oss en ganske bra Netflix etterhvert. Men fortsatt er det irriterende å vente et helt år etter serien har gått på TV i USA, og kanskje til og med er sesongen ferdig på TVNorge her hjemme i fedrelandet også, før den dukker opp på norsk Netflix.

Heldigvis er utvalget enda større på den amerikanske og engelske Netflixen, og med VPN-tjenester som Overplay og IPVanish kan man nå utallige streamingtjenester som egentlig er geoblokket for oss nordmenn. I tillegg til nevnte Netflixer, så kan du se Amazon Prime, Hulu, BBC iPlayer, diverse sportskanaler og forhåpentligvis snart den amerikanske storkanalen HBO Go rett fra sofaen i Norge.

La meg ta deg gjennom et eksempel.

Jeg begynte i høst å se tv-serien Arrow, først fant jeg den på norsk Netflix og så sesong 1 der. Jeg ville selvsagt se sesong 2 når jeg nå hadde blitt hekta. Til min store glede så jeg at den amerikanske versjonen av Netflix hadde sesong 2. Jippi! Alt jeg trengte var å koble opp Overplay-klienten min og dermed var det gjort. Det tok ikke lang tid før sesong 2 var slukt. Men jeg ser da til min store forferdelse at sesong 3 selvfølgelig ikke kommer fortløpende.

Hva gjør man da?


Jeg sjekker nettsiden Can I stream It og finner ut at serien blant annet streames på Hulu. Jeg tyr til VPN-klienten, skaffer meg amerikansk IP-adresse og trenger ikke lenger lure i spenning på hvordan sesong 3 starter. Jeg kan selvfølgelig følge serien på TV2 Zebra en gang i uka, men er du som meg er tiden med å benke seg ned foran TVen til gitte tidspunkt heldigvis over.

Jeg bodde i mange år i utlandet og kom over VPN-tjenesten Overplay for å se norsk tv fra utlandet. Tror jeg aldri jeg har sett så mye vintersport med norske kommentatorer som da jeg bodde i utlandet, det fungerte rett og slett knirkefritt. Les mer om det her!

Heldigvis kan samme tankegangen brukes for å nå det store utland fra lille Norge. Selv har jeg brukt Overplay lenge. Men også IPVanish er en tjeneste jeg anbefaler. Her er forskjellen mellom de to.

Overplay.net:

Enkel software, god support og den smarte, inkluderte tjenesten SmartDNS. Les mer om SmartDNS her. 
Jeg har brukt Overplay i 5 år. Det fungerer stort sett utmerket og har jeg noen problemer er supporten veldig rask og hjelpende.

IPVanish.com:

Er for de som trenger en mer utbredt tjeneste for flere enheter. IPVanish har egne apper for både Android og iOS, i tillegg til Windows og Mac (det har Overplay også). Mens Overplay er fokusert på å la deg nå streamingtjenester fra hele verden, er IPVanish en mer all-round VPN-tjeneste.

NRK Beta bekrefter for øvrig at dette er lovlig!

Å skaffe seg tilgang til Hulu Plus og Amazon Prime er ikke like enkelt som Netflix. Men prøv med free trial først og så er det egentlig bare å skaffe seg et amerikansk kredittkort, det er kun et enkelt Googlesøk unna.

Happy binge watching :) 

Komplett avhengig?

Komplett teknologiavhengig?

Sponset innlegg

En av Norges største nettbutikker, Komplett.no, har faktisk naila det med denne videoen. Herlige, ironiske scener vi alle, mer eller mindre, kan kjennes oss igjen i. 

Jeg får et snev av dårlig samvittighet over at jeg faktisk er så avhengig av alle dingsene mine. Men jeg er neppe den eneste der ute som føler seg ganske naken når mobilen ikke er med meg. Jeg har et kobbel av ladere liggende å slenge i stua, på soverommet, i bilen og på jobb (jeg tror jammen med det ligger en i kjøkkenskuffen og).

Heldigvis jobber produsentene godt for å underbygge avhengigheten/kurere panikken min. Snart kommer jeg, etter alle solemerker, til å internett tilgjengelig rett fra en liten klokkeformet dings rundt håndleddet. Det er herlig og urovekkende på en gang.

Videoen runder av med link til en spørreundersøkelse som sier noe om hvor teknologiavhengig du er. Som en som faktisk bruker mye tid, til og med skriver et blogginnlegg i ny og ne, så blir jeg positivt overraska over at jeg "bare" scorer 50%. Hva scorer du?
Sponset innlegg