hits

Mobil

Vinn Lenovo Yoga Tablet 2 Pro hos Teknolicious

Sommeren nærmer seg med stormskritt. Det betyr også at du må finne deg en god reisekamerat som gjør at du får holdt deg oppdatert og underholdt i ferien. Jeg vil tro at Lenovos smått geniale nettbrett Yoga Tablet 2 Pro fyller de fleste behov og litt til. Nettbrettet har en strålende 13,3" IPS-skjerm med QHD-oppløsning, 15 timer batteritid og innebygd godlyd som inkluderer en subwoofer(!).

Bli med i Teknolicious' konkurranse under for å vinne nettopp dette nettbrettet. Er du usikker på svarene kan denne siden være et godt sted å starte letingen.

 

Premien leveres av Lenovo.

Spotifystøtte på Android Wear

Spotify melder i kveld at en etterlengtet støtte for Android Wear kommer i løpet av sommeren. Det blir en gradvis utrulling til Android Wear-brukere i juni måned, og når den når et håndledd nær deg kan du styre og utforske både Your Music og Browse. Jeg synes dette er meget gode nyheter, ettersom muligheten til å skifte sanger var en av de punktene jeg likte aller best da jeg testet Android Wear-klokker i høst. 

Utvidet funksjonalitet fra min favorittstrømmer er derfor gode nyheter som faller i god jord hos undertegnede. Det er prov på at Spotify faktisk satser på smartklokker, noe som er viktig for at også den produktkategorien utvikler seg.

Telenors morsomme Tyldum-reklamer

 
Sponset innlegg

Jeg var på kino i går og den morsomste reklamen jeg fikk servert før filmen må ha vært denne nye fra Telenor.

Telenor satser på å få alle uttrykk om hastigheter og gigabytes litt mer ned på jorda og løser det med søt humor i kjent romantisk komediestil. Det er ikke mange sekundene man rekker å treffe disse karakterene, men allikevel rekker man å heie på den lille gutta som tydelig har forelska seg noe veldig. Heldigvis løses floken av at gutten har skjønt at en Snap sendt med 4G-hastighet fra Telenor er bra nok for å sikre seg drømmejenta.

Selv om twisten her kanskje ikke er en Oscarnominasjon verdig, er det like fullt Morten Tyldum som har regissert denne og flere påfølgende reklamesnutter om den lille familien. Jeg tipper vi får se flere artige situasjoner der 4G-fart, sosiale medier og mobilen er nøkkelen til suksess.

LGs runde G Watch R til Norge i tide til juleshoppinga


I mangel av norsk lansering av Motorola 360 er det LG som først vil kunne lansere en rund Android Wear sartklokke her til lands. Og det jammen i tide til både juleshoppinga og farsdag. 

For G Watch R er myntet på mannen. Det er det liten tvil om.

 

LG G Watch R er laget av materialer som rustfritt stål og aluminium som gir den en maskulin kvalitetsfølelse. G Watch R har en 1.2 GHz prosessor, 512 MB ​​RAM og 4 GB minne for lagring av apper og filer. I tillegg til det største batteriet i en Android Wear-klokke til dags dato.

Enheten er i tillegg støv- og vanntett som følge av IP67-standarden og tåler opphold én meter under vann i 30 minutter. Klokkereimen som følger med er av skinn. LGs nyeste smartklokke kommer med seks nye klokkeskiver og forbedret strømsparing med sparemodus. Den kommende oppdateringen av Android Wear, vil gi G Watch R nye funksjoner og egenskaper som offline avspilling av musikk.

Veiledende pris i Norge skal være 2.490,- og klokka er ventet å havne i en butikkhylle nær deg første uka i november.

I dag skulle jeg ønske jeg var Apple fanboy

... for dette var den største og kuleste Applelanseringen på veldig lenge. Endelig får vi ikke bare nye godiser som en Apple phablet (dårlig ord, jeg veit), og den sårt etterlengtede smartklokka fra Apple, men jommen har de ikke hoppa på NFC og mobilbetalingsbølgen de også. Og helsetrenden fortsetter. Heldigvis

Hver gang Apple inviterer til fest pleier jeg alltid å forsøke og holde følelsene litt i sjakk og ikke la meg lure av det smørglatte selgerpreiket. I dag derimot, i dag tok jeg alt inn over meg og den følelsen skal jeg kose meg med til jeg våkner i morgen og begynner å tenke på hva som ikke kom og hva jeg ikke helt liker.

Først og fremst, bra jobba Apple. Det er, så vidt jeg kan se, ingen forskjeller mellom iPhone 6 og iPhone 6 Plus, dermed kan man velge skjermstørrelse uten fare for å miste kraft eller funksjonalitet. Det er sånn det bør være. 4.7" er sweetspoten for mange. Den perfekte match mellom lommevennlighet og skjermstørrelse.

Designet er typisk applesk, men ikke det beste fra Cupertino. Dog vil jeg tro bukselommer verden over er glad for de litt rundere kantene. 

Og så endelig NFC da. Jeg har venta og venta, vært min egen lille NFC-fan i mange år, og jeg har alltid sagt om Apple til slutt lanserer NFC-brikker i sin dingser vil dette ta av. Og nå kom den endelig! Dette kommer til å bety gode nyheter for alle med NFC enten det er iPhone, Android eller Windows Phone.

ApplePay vil nok være en USA-greie i en liten stund fremover, men jeg tipper mobilbetaling er fremtiden og akkurat som med NFC og veldig mange andre teknologier så gjelder det å ha Apple i ryggen. (Har Apple blitt pornoindustriens arvtager som beslutningstager i teknologisk utvikling?)Og så var det Apple Watch da! Her er den store genistreken "The Crown", dette lille hjulet på siden som vil gjøre brukervennligheten veldig god om jeg kjenner Apple rett. Designet ser i første omgang litt klumpete og firkantet ut, men tenk dere Apple Watch 2 og oppover når den blir slankere og rundere enn i dag. Se bare på utviklingen til iPhone og iPad fra de første modellene der. Oh yes, Apple Watch er gode nyheter!

Helse-tracking-aspektet ved Apple Watch er veldig spennende, jeg ventet spent på pulsmåling og fikk heldigvis det. Vi er allerede overøst med GPS-klokker, fitnessapper og hva enn det skal være. Jeg gleder meg over at Apple satser på dette og tror faktisk dette kan hjelpe enda flere (inkludert meg) opp av sofaen. 

Jeg digger det jeg har sett fra Apple i dag. Glem at vi ikke har hørt et kvekk om batteritiden på Apple Watch, har noen ide om vi faktisk stoler på sikkereheten i ApplePay (veit ikke om Jennifer Lawrence gjør det i hvert fall), eller at iPhone-designet så litt dølt ut. I kveld koser jeg meg like mye som den største Appleevangelist!

 

Test: Plantronics Voyager Edge


Plantronics trådløse hodesett Voyager Edge gjør alt annet enn å skuffe. Er du på utkikk etter et godt trådløst alternativ til dine telefonsamtaler så vil du ikke bli skuffet over Voyager Edge. 

Hva er det?

Plantronics Voyager Edge er et nytt bluetooth hodesett som ble vist frem på MWC-messen i Barcelona tidligere i år og som blir å finne i butikkhyllene i løpet at april, det kommer da til å koste rundt 1300 kroner. Hodesettet plasserer seg ved siden av Voyager Legend i porteføljen til Plantronics og tar over plassen til Voyager Pro. 

Hvem er det for?

Voyager Edge er for folk i farta, støykanselleringen fungrer utmerket og takler overganger i lydbildet med den største selvfølgelighet. Yrkessjåfører, og andre som kjører mye vil kunne finne de smarte funksjonene til Voyager Edge nyttige. Hodesettet er behagelig å ha på, og passer for alle som trenger hendene fri når de prater eller som ønsker høyere kvalitet i samtalen, for både seg og mottakeren, enn det telefonen selv klarer.


Design

Voyager Edge ser ut som bluetooth hodesett flest, for mange har dette vært en "look" som har vært forbundet med noe ikke fullt så stilig. Men her har Plantronics gjort mye riktig og looken er mindre "harry" enn det mange slike hodesett kan være. Mye av grunnen til dette er den forholdsvis korte "mikrofonarmen" som ligger langs kinnet fra øret. Den er utstyrt med 3 mikrofoner som gjør at Voyager Edge er helt uovertruffen når det kommer til å balansere lydbildet for person i andre enden av samtalen.

De tre mikrofoenene fjerner unødig bakgrunnsstøy og fokuserer på det som blir sagt inn i mikrofonen.

Voyager Edge sitter godt i øret. Ved første gangs bruk var jeg veldig usikker på om den kom til å sitte godt, men designet på gummien som holder alt på plass er overraskende god. 

I hodesettets eske får man også en hendig beholder som ikke bare lar deg oppbevare enheten enkelt, men som også løfter taletiden fra brukbare 6 timer til totalt 16. Det er også indikatorer for hvor mye kapasitet det er igjen på hvert batteri. Man får også med en ladekabel, støpsel til å putte i sigaretteneren med USB-inngang og ekstra liten og stor "ørepropp".


I bruk

Det er fire vitkige punkter et slikt bluetooth hodesett må gjøre godt. Det er god lyd i øret ditt, god lyd i øret til personen i den andre enden, god produktdesign og komfortabel i bruk.

Plantronics gjør alle disse fire veldig godt. Programvaren fungerer slik at du kan løfte enheten til øret når telefonen ringer og samtalen blir automatisk svart. Det er også muligheter for stemmestyring. Og når du først har fått den på plass i øret sitter den som støpt. Undertegnede har brukt den på joggetur og sykkeltur helt uten å være redd for at den skal hoppe av i fart.

På de samme turene har også lydkvaliteten vært god når jeg har hørt på musikk samt overraskende god i samtaler. Det er i hovedsak min egen tungpusthet som har vært det største problemet. 

Dessverre har det vist seg at i områder med mye annen trådløs teknologi i bruk så kan det bli noe forstyrelser i linja mellom telefonen og hodesettet. Jeg har opplevd problemer både på en togstasjon i rushtiden og på flyplasser.

Plusser

  • Smart programvare - Med gode sensorer og tilfredstillende engelsk talestyring gir dette Voyager Edge et løft. For eksempel i bil er det ideelt å kunne bare sette enheten i øret for å besvare en samtale.
  • Mindre, penere design
  • Meget god lyd - både for mottaker og for brukeren. Musikkavspilling fungerer også overraskende godt
  • Den ekstra ladekapasiteten i bæreveska er kjekk
  • God å ha i øret - sitter behagelig, men godt.  

Minuser

  •  Talestyringen forstår ikke norsk eller engelske versjoner av norske navn
  • Takler ikke områder med mye annen "trafikk" på radiobølgene

Burde du kjøpe det?

 For denne testen er svaret såre enkelt. Trenger du et nytt bluetooth hodesett så er Plantronics Voyager Edge et MEGET godt valg. Du gjør rett og slett ikke feil om du velger dette. 

Hvor blir det av mobilrevolusjonen?

Som den teknologifantasten jeg er kan jeg med hånden på hjertet si at de siste årene har vært en utvikling som minner om evolusjon for mobilen og nettbrettet - jeg vil ha revolusjon igjen!

Med fare for å tråkke på mange hårsåre føtter her så tør jeg påstå at det meste vi har sett i 2013 og 2014 er ganske likt det vi så i 2012, ja til og med 2011. iOS og Android har ikke utvikla seg stort, Windows Phone 8 er fryktelig lik som 7ern.

Fra Apple sin side har vi ikke fått annet enn en iPad med gammel innmat og mindre skjerm og et par iPhoner med hakke større skjerm. Samsung Galaxy S5 er så lik S4 og S3 at jeg sovna under presentasjonen her om dagen. Det beste fra den kvelden var denne tweeten fra WSJs Joanna Stern:

 

Det beste fra de siste årene har vært Sonys oppreisning som en major player i markedet, jeg digger vanntettheten. Nokias spreke farger og ville kameratelefoner samt HTCs design på One-telefonene.

Men hvor blir det av 3-dagers batteriene og de freshe designideene?

Det er på tide at noen revolusjonerer litt igjen, jeg liker veien Yotta tar med e-ink skjerm på baksiden for eksempel. Andre spennende løsninger som jeg håper vi ser snart er:

Trådløs lading

STØTTE OSS TIL VÅR ALLES LEDESTJERNE - PORNOINDUSTRIEN

Ok - dette er ikke i nytt og er tilgjengelig for noen allerede, men vi er nødt til å få én standard. Noen må ta et revolusjonerende grep og bestemme om vi skal gå for den ene eller den andre. Det er som med mange andre standarder to grupperinger som begge ønsker å være enerådende. Det er Alliance for Wireless Power (A4WP) og Wireless Power Consortium (WPC). I beslutninger om slike teknologistandarder pleier vi vanligvis å støtte oss til vår alles ledestjerne - pornoindustrien. Men de virker dessverre litt for opptatt med å bytte over til 4K 3D kameraer og lar heller mobilprodusentene ta seg av denne beslutningen.  

Det er for øyeblikket A4WP som leder, med støtte fra mange av de største produsentene. Vi får håpe at man snart bare kan legge mobilen i midtkonsollen i bilen, eller på et IKEA-nattbord med innebygget "ladeplattform"

Bilde: Yanko Design

Bøybare skjermer

LG Flex kan bøyes litt. Ikke revolusjonerende mye, men litt, og det kan fort være starten på det helt store. For om designet av mobilen ikke lenger trenger å være innenfor dagens begrensninger så er mulighetene så uendelig mange fler.

Miniprosjektor

En siste utvikling jeg personlig vil se mer av er prosjektorer bygd inn i mobilen. Samsung hadde en her for en stund tilbake, uten at det ble det helt store. Men jeg ser for meg å kunne blåse skjermbildet utover kafebordet for å se på kartet over byen du besøker, eller på seteryggen på bussen foran deg mens du leser nyheter hadde vært interessant. Kanskje kan mobilen bli en bedre arbeidskamerat om tastaturet kan spres utover bordet og skjermen på veggen ovenfor deg.

Det aller feteste fra CES 2014

Hvert år i januar møtes alle i teknologiverdenen, minus Apple, i verdens rareste (og råeste?) by, Las Vegas. Det er Consumer Electronics Show (CES) som samler alt av journalister, innkjøpere og teknologifirmaer til årets viktigste bransjetreff.

Teknolicious har fulgt med den siste uken og samler her opp en liten gjeng vinnere og, helt til slutt, den største taperen. 

Årets mobil - Sony Xperia Z1 Compact

Vanligivis er det storslipp av mobiletelefoner på CES, men i år var det lunkent. Asus slapp en del forskjellige modeller, og LG viste nok en gang frem den buede og bøybare G Flex. Men vinneren er uansett Sony som endelig har skjønt at det finnes faktisk en del forbrukere som ikke nødvendigis tenker at "bigger is better". Med Xperia Z1 Compact har man tatt til fornuften og laget en mindre, 4.3 tommer, smartmobil, UTEN å fire på krava. Altså innmaten er helt på par med toppmodellene og Z1 Compact er dermed et fullverdig alternativ for de som har litt mindre hender. Denne er også selvsagt vanntett og kommer i freshe farger.

Takk Sony!

Årets TV - Samsung Bendable TV

Navnet sier det meste. Samsungs 85" OLED, 4K-monster kan nemlig bøyes ved hjelp av kun et trykk på fjernkontroll. Da får man plutselig en 105-tommers TV med form som et kinolerret.

Det var mye snakk om 4K, eller Ultra-HD om du vil, på CES og også LG hadde en tilsvarende prototype. Det som gjør at Samsung får denne seireen er de lovte at den kommer i forretningene allerede i 2014.

Sjekk Engadgets video for å se hvordan det fungerer:

 

Når det gjelder TV-markedet kan man trekke disse slutnignene, 4K er in, 3D er out og OLED er det man må kjøpe. Ja, også er Netflix over alt om dagen. Deres sjef figurerte på alle de store TV-pressekonferansene og han lovte også at de kommer til å satse på 4K. Første steg: House of Cards sesong 2 kommer i 4K. Det jobbes også med å bygge opp hele Breaking Bad-biblioteket i 4K. 

Årets Nettbrett - Lenovo Thinkpad 8


Vinneren er faktisk et Windows 8-brett. Lenovo har gjort det aller meste riktig med Thinkpad 8. Størrelsen er kanskje den riktigste, nemlig 8 tommer og skjermen er av det skarpere slaget med en oppløsning på 1900x1080. Prosessoren er en av Intels rykende ferske Atom-brikker, en 2.4Ghz firekjerners-sak som er som skapt for dette bettet. Det er også støtte for et cover som ligner mye på de som man kjøper til iPad, med en fiffig liten sak der man kan brette inn et av hjørnene slik at man kan bruke kameraet selv om coveret er brettet bakover. Det sies at brettet kommer i salg allerede neste måned, om det også gjelder Norge vites ikke.

 Årets smartklokke - Pebble Steel


Om jeg hadde kjørt tilsvarende kåring i fjor ville den originale Pebble vunnet prisen da og. Nå kommer oppfølgeren der programvaren er den samme, for å lette arbeidet for utviklerne, mens designet er kraftig oppgradert til et smidigere mer profesjonelt design. Alle blir levert med en metall og en lærreim. 

Lekkert!

Årets skuffelse - Ha-på-seg-teknologi

Qualcomm kom med sin Toq, Samsung jobber videre med sitt noe mislykkede SmartGear-prosjekt og Sony viste frem noe som kanskje kan være interessant, en slags alt-mulig sensor som du har med deg rundt. Men det var ellers stusselig. Noe som gjør at Pebble faktisk vinnere kategorien for smartklokker med noe som kun er en designmessig oppgradering.

Her er det mye å hente for de som har en god ide.

Årets flaueste - Michael Bay og Samsung

I videoen over ser du Michael Bay som ikke har sjans til å ta seg sammen når teleprompteren som inneholder svarene hans ikke fungerer. Dette er god gammel pute-tv!

Rykteflommen: Samsung Galaxy S5


Ok, Galaxy S4 var en liten skuffelse. Men i håp om at den var resultatet av et slags mellomår, slik som mange regner iPhone 4s og 5s, så samler jeg her sammen noen av de mer eller mindre ville ryktene rundt Samsung Galaxy S5, som nå for alvor har begynt å florere. Bildene i denne saken er kun konseptbilder fra flinke designere.

Vi tar det like så godt komponent for kompnent.

Skjerm

Et av de heteste, og kanskje mest troverdige ryktene er at skjermen får en oppløsning på 2560x1440 piksler. Det mer sexy navnet på den oppløsningen er 2K HD, eller Quad HD som LG introduserte det som. Fordelt over 5 tommer utgjør 2K HD 587ppi.  Til sammenligning har Galaxy S4 440ppi.

Og så må man i tillegg ikke glemme at mye tyder på at 2014 blir året for kurvede skjermer.

Kropp

Noen av de første ryktene som begynte å versere rundt det neste flaggskipet var at plastic fantastic endelig var på vei ut. Plastikkutformingen av Galaxytelefonene har for mange vært ankepunktet ved dem. Det gir dem rett og slett dårlig kvalitetsfølelse. Men i følge CNet så skal det være bestilt opp 30 millioner metall unibody former til Samsung. 

Hvis vi slenger på en fingeravtrykkleser

Innmat

Grunnen til at ryktene har tatt voldsomt av i det siste er at det hos GFXBench dukket opp en modell med navnet SM-G900S. Den knuste det som var av tester da proseesoren skal være den fire-kjernede Snapdragon 800, klokket til 2.5Ghz. Med seg på laget skal det være 3GB RAM. Det blir fort "mye vil ha mer"-mentalitet for å overgå hverandre. Telefonen i testen var forøvrig utstyrt med Android 4.4 KitKat.

Det luftes derimot en bekymring rundt det at Snapdragon 800 kun er 32-bit utførelse men s hovedkonkurrenten iPhone 5s nylig la lista på 64-bit. Kan Samsung la det gå upåaktet hen?

Kameraet skal, forøvrig, være utstyrt med 16MP. Hvis vi slenger på en fingeravtrykkleser skal vi ha det meste av maskinvaren på plass.

Batteri

Kanskje mitt favorittrykte er det at Samsung visstnok skal finne plass til et batteri med 4000 mAh. Personlig har jeg 2300 mAh i min nåværende telefon, noe som fint holder til en dag, men med 4000 mAh og samme bruksmønster mistenker jeg at vi kanskje kan være på vei mot telefoner som ikke må lades være bidige dag lengre.

Eller er det en ønskedrøm?

Det koster vel litt med alle disse pikslene og superkreftene som ryktene skal ha det til at kommer på plass.

Lansering er ventet å skje om 2 til 3 måneder. Det er noe jeg hadde tatt med store klyper salt, men så veldig langt ut i 2014 skal vi nok ikke før vi vet hvem av disse ryktene som faktisk stemmer.

Lar du deg friste av ryktene og sitter på gjerdet i påvente at Galaxy S5 blir din drømmetelefon?

Kilder: CNet, Techradar

Rykteflommen: iPhone 6 får kurvet skjerm


Kurvet iPhonekonsept fra Yanko design

 

Neste høst får iPhone-modellene større og kurvede skjermer 

Alltid godt informerte Bloomberg har fått det fra kilder tett knyttet til iPhones fremtidsplaner at vi neste høst får se den første kurvede iPhonen. Kilden til Bloomberg forteller også at man fra neste høst kan velge mellom en 4.7 tommer og en 5.5 tommer versjon av iPhone 6. Det at iPhone vokser til neste designendring er ikke i seg selv noe nytt rykte. Men det er for all del kurvede skjermer. 

Både rykter og forbrukernes røst har vært klare: "iPhone må få større skjerm!" Nå kan den bli kurvet også.

Som alltid blir ingen slike detaljer hverken bekreftet eller kommentert fra Apples hold.

Kilden til Bloomberg, som slapp denne bomben i helgen, hevder at det kurvede designet betyr at telefonens skjerm blir dratt ned mot kantene. Både Samsung med sin Galaxy Round og LG G Flex er introduserte mobiler med bøyde skjermer. Riktignok kurver de på hvert sitt vis.


Hverken medier eller folket ellers har gått av hengslene for Samsungs og LGs konsepter, ikke vet vi når de blir tilgjenglig for den gjengs telefonkjøper heller.

Det er formen på konseptbildet under som er slik Bloomberg legger det frem.


Skjermen blir mer følsom

Bloombergs kilde nevner også en mulig stor endring som er mindre synlig enn den førstnevnte, men kanskje enda viktigere. Det nevnes nemlig at skjermen på iPhone 6 vil kunen føle forskjellen på lette og harde trykk. Dette er fantastisk gode nyheter for spillutviklerne som ofte oppgir touchskjermen som den største utfordringen de står ovenfor da den gir for få muligheter til interaksjon mellom spilleren og spillet.

Denne konseptvideoen viser en annen vri på hvordan Apple kan forestille seg en iPhone med bøyd skjerm.

 

Test: Sony SRS-BTX300 - lekker bærbar høytaler med NFC

Sonys nye bærbare høytaler er et tydelig prov på at Sony kan god byggekvalitet. I det du tar den pent designede høytaleren ut av boksen kommer kvaliteten raskt til synes. BTX300 er tung, men på en god måte. Den gir et godt inntrykk av Sony har brukt tid og penger på en kvalitetssak. Det er mye plastikk, men også børstet stål som gir den ekstra følelsen av et kvalitetsprodukt. 

Med en vekt på 1,6kg og med målene 34x11x5 er dette en portabel, men stor høytaler. Tyngden gir også et solid inntrykk som man får bekreftet når lyden kommer ut av de to elementene på 10 Watt hver seg.

Lyden

Jeg har lyttet mye til Sony SRS-BTX300 den siste tiden og når jeg har hatt denne testen i bakhodet har en tanke kommet igjen og igjen, lyden er så veldig klar. Det skulle man kanskje forvente seg, men jeg har stort sett brukt Spotify fra mobilen og det er som kjent ikke kilden til tidenes beste lyd, men SRS-BTX300 klarer virkelig å få ut den klarheten som er der.

Videre er det et fint spekter i lyden og selv om bassnivået ikke er det heftigste var det nok til å få min bedre halvdel til å kommentere den.

NFC er på plass

I det traurige navnet SRS-BTX300 gjemmer det seg i hvert fall en hemmelighet, nemlig BT som står for Bluetooth. Det er mange slike Bluetooth-høytalere på markedet i dag, og SRS-BTX300 er en av de bedre undertegnede har vært borti.

Det som gjør denne høytaleren litt spesiell er at den tillater tilkobling via NFC. Det betyr at om du har en telefon med NFC-chip under panseret kan du simpelt nok bare touche telefonen/nettbrettet borti høytaleren så kobler de seg automatisk mot hverandre vi Bluetooth og musikken strømmer ut av høytaleren i løpet av noen få, små sekunder.

Kan brukes som speakerphone 

Sony SRS-BTX300 har også muligheten til å brukes som speakerphone med en dedikert telefonknapp. Man kan også trykke på den og si navnet til den man ringer, men med min norske telefonliste ble det mye mer miss enn treff for å si det pent.

Kvaliteten på samtalene var derimot veldig god. 


På baksiden finner du inngang til laderen, vanlig mini-jackinngang om musikkilden din ikke har Bluetooth. I tillegg er den USB-utgang som gjør at du kan lade for eksempel mobilen eller nettbrettet mens du spiller musikk.

Batteritiden er overraskende god

8 timer musikkavspilling sier den offisielle produktinformasjonen, for å teste dette satte jeg en mobil i laderen, satte på en spilleliste som varer i godt over 8 timer og paret mobilen med en fulladet Sony SRS-BTX300. Så gikk jeg på jobben.

Jeg var hjemme 8 timer og 40 minutter senere, da spilte høytaleren fortsatt. Men det var ikke veldig lenge etter at batteri tok slutt. Riktignok hadde jeg forholdsvis lav lyd på, jeg antar at med høyere lyd vil ikke batteriet vare like lenge.

Pen høytaler, med god lyd og tekniske finesser

Sony SRS-BTX300 er en lekker sak. Den er pen å se på og gir god kvalitetsfølelse. Samtidig er lyden god nok til å konkurrere godt med andre i samme klasse. Med Bluetooth og NFC er det enkelt og kjapt å få lyden ut i hele rommet.

Sony SRS-BTX300 er et godt kjøp og fås i skrivende stund til rundt kr 1400,- i norske nettbutikker. For eksempel hos MPX.no

PNY Fancy 2600 - liten og kjekk ekstraboost til mobilen

Jeg tror ikke jeg trenger å bruke mye plass i denne innledningen for hvorfor mange kunne trengt et ekstrabatteri til mobilen. De glade dager med dumtelefonene som holdt i dagesvis er over. I bytte mot mobiler som gir oss store flotte skjermer og helt unike opplevelser igjennom å være små supermaskiner får vi batterier som for de aller fleste kun holder én dag.

Og ikke alltid det en gang.

PNY Fancy 2600

PNY er et amerikansk firma som har spesialisert seg på tilbehør til mobil, minnekort, grafikkkort og SSDer. Fancy 2600 er en del av amerikanernes nye serie ekstrabatterier til mobil/nettbrett og andre dingser som lar seg lade igjennom USB. 

Fancy 2600 er utstryt med et 2600 mAh batteri, storebror Fancy 5200 har, som du kanskje skjønner, 5200 mAh.

Designet på Fancy 2600 er absolutt ikke dårlig. Batteripakken ser ut som en litt forvokst leppestift i hvit plastikk. På toppen er det en vanlig USB-inngang og en inngang for micro-USB. Det følger med en matchende hvit kabel som har vanlig USB i den ene enden og micro-USB i den andre. Den kabelen er alt du trenger.

For skal du lade batteripakken setter du USB-enden i veggen via en vanlig vegglader for USB eller inn i en PC, micro-USB enden setter du i Fancy 2600. Skal du lade mobilen snur du bare ledningen og kobler micro-USB enden i telefonen og den andre enden i batteripakken.

Det er også en LED-diode som indikerer hvor mye juice du har igjen.

Sjekk designet i denne videoen fra PNY:

D9soUrQQPu4

2600 mAh betyr ikke fulladet mobil 

Nå her jeg ikke gjort grundig forskning på emnet, men en batteripakke som har 2600 mAh burde vel egentlig tilsies å kunne lade en mobil med 2600 mAh eller mindre batteri helt opp. Det er dessverre ikke tilfelle med dette produktet. Etter 3 tester på en Sony Xperia Z, som har 2333 mAh har jeg kun gått fra 0% til 47%, 50% og 51%. Riktignok har jeg skrudd på mobilen ved oppladningen igjen, men det burde uansett bli langt bedre resultat enn kun halvladet.

Kjekk å ha 

Fancy 2600 er en kjekk liten sak. Den er så nett og liten at den er verdt å ta med seg, samtidig som jeg da kan forvente å ha 150% batteri når jeg forlater laderen hjemme og drar ut på tur med både batteripakken og mobilen.

Fancy 2600 er finne i norske nettbutikker for rundt 200-lappen, se oppdatert priser her hos Kelkoo, og er et godt kjøp for de som sliter med for lite batteri på mobilen.

Rykteflommen: Google Nexus 5 og Android 4.4 KitKat


Google har ikke klart å legge fullstendig lokk på detaljene rundt den nye Google Nexus 5. Kanskje vil de ikke det heller, for da skriver ikke teknobloggere som meg noen ting som helst. Et par dårlige bilder av en LG-produsert, Nexus-brandet telefon har dukket opp og de skaper akkurat nok blest til at gadgetelskere verden over venter spent. Teknolicious oppsumerer de ryktene som virker mest trolig.

Forventet dato for lansering er 15. oktober i følge CNET UK. Dog begynner det bli sent for Google å sende ut invitasjoner nå. Kan de droppe en tradisjonell pressekonferanse for lanseringen?

Oppdatering! Nå har det dukket opp en video på youtube med ikke mindre enn 7 minutter av noes om angivelig er Nexus 5!

Skjerm

The Verge kan melde at skjermen er forventet å bli 5 tommer med 1080p oppløsning. Dette er basert på målinger gjort hos FCC, amerikanernes godkjenningsorgan. Dette er også i tråd med at Nexus 5 er forventet å bli en tett knyttet bror til LGs eget flaggskip G2. G2s skjerm er blandt de beste og i Amobils test som nylig ble lansert trekkes skjermen frem som knallgod: "Full-HD-skjermen er sylskarp og har gode farger og lysstyrke."  Det er selvsagt lov å håpe at Nexus 5 låner skjermteknologien til LG G2.


Maskinvare

Det meste tyder på at maskinvaren kommer til å være state-of-the-art. TechChrunch hevder å vite at vi kan forvente oss Snapdragon 800 2.3 GHz 4-kjernes prosessor og et 2300mAH batteri. 2GB RAM er også på plass.

Nexus 4s store mangel er 4G-tilkobling (LTE). Heldigvis skal det være på plass i Nexus 5. Det samme med trådløs lading og NFC.

Når det kommer til kameraet så ser det ut som bildene viser den samme store linsen man finner på det nye Nexus 7 nettbrettet. Men det er likevel ventet at det ikke nødvendig betyr at det er fryktelig bra. Ryktene tilsier 8MP bak og 1.2MP foran.

Pris

Et sted må man jo kutte kostnadene, for om Nexus 5 skal selges like billig som tidligere Nexus-telefoner må man kanskje sette inn et middelmådig kamera og et batteri som neppe varer my lengre enn en dag. Det er forventet at prislappen starter på $299 "over dammen". Det er så lite som kr 1800 med dagens dollarkurs. Likevel er nok en pris rundt 4000 mer realistisk i Norge. Det var der Nexus 4 startet.

Nexus 4 er forøvrig fortsatt tilgjengelig i Norge. I skrivende stund selger MPX den for kr 2795,-. Det regner jeg som beste kjøp av en smarttelefon per i dag.

Android 4.4 KitKat


En av grunnen til at Nexus 4 fortsatt er et meget godt kjøp, spesielt til den prisen, er at den vil være den første mobilen som får oppdateringen til Android 4.4. Det gjelder mest sannsynlig også når Android 5 en gang kommer, mest sannsynlig neste år.

Det var lenge ventet og nesten bekreftet fra Googles hold at Android 4.4 skulle hete Key Lime Pie for å forsette trenden med godisnavn på Androidversjonene. Men så viser det seg at Key Lime Pie er for lite kjent jo lengre vekk fra opphavsstedet Key West, Florida man kommer.

I stedet klarte man å dra i land en samarbeidsavtale med Nestle og vips så har vi en Androidversjon oppkalt etter den dårlige Kvikk Lunsj rip-offen KitKat

Om lekasjene rundt Nexus 5 har vært mange er det mottsatte tilfelle for Android KitKat. Google selv har ikke sagt stort annet enn at Andoird 4.4 skal skape en fantastisk Androidopplevelse som er tilgjengelig for alle. Ikke lett å tolke hva det skal bety, kanskje ønsker Google at Android enklere skal bli tilgjengelig på andre tekniske duppeditter enn bare telefoner, som for eksempel TVer, smartklokker, hvitevarer og spillkonsoler. Eller så er det hint om at det skal bli enklere å oppdatere eldre telefoner.

Så lite vet vi om Android 4.4 at det eneste man kan støtte seg til er noen lekkede bilder av systemet. Under er noen av de Teknolicious har funnet rundt om på nettet.

Ny applikasjonsviser som ser ut til å sveve over bakgrunnsbildet (Bilde: TottuAndroid)

Ny design på telefonapplikasjonen (Bilde 9to5google)


Kilder: CNET UK, TechCrunch, The Verge, Amobil

Live oppdatering frem mot iPhonelansering


Det nærmer seg nok en iPhonelansering. Det årlige eventet som er julaften, 17.-mai og nyttårsfeiring i ett for mang en Applefan og teknologientusiast.

Under vil du kunne holde deg oppdatert på alle nyheter/rykter frem mot det som kommer til å bli den mest spennende iPhonelanseringen på laaang tid.

I samarbeid med Side3 vil denne feeden holdes oppdatert frem mot, igjennom og etter lansering av de nye telefonene.

 

Derfor lanseres billige iPhone 5c

Et fiktivt bilde basert på de mange ryktene (Macrumors)

Det virker nå veldig sikkert at Apple kommer med en billigere #iPhone samtidig som iPhone 5s lanseres 10. september. Side3 har allerede gått igjennom ryktene som gjelder iPhone 5s og det som trolig blir iPhone 5c.

Det er litt i mot Apples premiummodell å lansere en billigversjon av sine produkter, men timing er nå riktigere enn noen gang.

C for Color

iPhone 5c, der Cen står for color, er ventet å ta over for iPhone 4 og 4s som nå er få tak i til en redusert pris. Modellen er ventet å komme i flere pastellaktige farger. Og være produsert i plastikk, ha en litt større kropp og inneholde billigere maskinvare enn iPhone 5s. 

Apple gjør dette for å markere seg i et stadig voksende marked for billigere smarttelefoner.

Timingen er perfekt

Det er nemlig timingen som er nøkkelen her. Apple har hatt stort hell med å selge eldre modeller billigere, i India er, for eksempel, etterspørselen fortsatt stor etter 3 år gamle iPhone 4. 

Og Applefantast, Lasse Olsen, er inne på noe smart når han nevner at iPhone 5c kommer til å slå an hos ungdommen som igjen bringer høye salgstall i alle aldersgrupper ettersom kjøpesterke ungdommer og unge voksne fungerer som trendsettere.

Lightning

Med iPhone 5c istedet for 4 og 4s vil Apple fase ut enda et produktsegment med den gamle 30-pin kabelen. Mange ergret seg over alt tilbehøret som ble gjort nesten ubrukelig når den nye Lightning-kabelen ble introdusert med iPhone 5 og iPad mini. Apple står sterkt i vinden og Lightning har slått ned i markedet for å bli. 

For å standardisere for utviklerne er det også naturlig å tro at iPhone 5c vil ha en 4-tommer skjerm, samme skjermstørrelse som iPhone 5 og (trolig) 5s.

Androidpress

Samsung og HTC har allerede gjort det. Lansert billigere, mindre versjoner av sine flaggskipmobiler. Apple står ikke like sterkt, Android er nesten på pari når det kommer til apper og begynner å slå skikkelig rot i markedet. En billigere versjon av iPhone vil kunne vinne tilbake noen av disse markedsandelene. 

Sitter nok noen mektig karer på Wall Street som begynner å bli skeptiske til utviklingen. 

Utfasing av iPod touch

Tidligere var iPod touch den billigste og enkleste innganngen til iOS og App Store. Som spillkonsoll hadde den faktisk store markedsandeler, men nå med vil iPad mini og trolig iPhone 5c spise opp dette segmentet og Apple kan finne på å ikke oppdatere iPod touch lengre enn den versjonen du finner i butikkene i dag.

Det er mulig jeg er langt ut på jordet, men når ryktene er blitt så hete som de har gjort nå, da pleier det å slå inn. Derfor tror jeg at iPhone 5c blir lansert 10. september og vil prises rundt kr 2900,- som er prisen for iPhone 4 i dag.

PS! Kanskje kan det noe forstørrede designet føre til bedre batterilevetid, noe som har plaget mang en iPhone 5-eier det siste året.

Ta mye bedre Instagrambilder med Sony DSC-HX50V

Jeg har tidligere lekt meg litt med Sony sitt kompakte, 30x optisk zoom, lommekamera. Og noe av det jeg likte best var WiFi-løsningen i kameraet som lot meg fjernstyre hva linsa så, på mobilskjermen, men også trådløst overføre bilder mellom kamera og mobil. Uten å måtte være innenfor en trådløs internettdekning. Og da slo det meg etterhvert at dette kunne være gull verdt for en litt inaktiv Instagramkonto som min.

Mange er i mot det å skulle bruke noe annet enn mobilen, sier at det er juks. Men dere #nofilter- og #iphoneography-brukere får heller forlate denne saken og finne andre "true" instagrammers ;)

For deg som faktisk synes at det er interessant å ta Instagrambildene dine litt lengre enn det telefonen lar deg skal jeg vise litt hva Sony HX50V kan gjøre for instagrammeren i deg.

Lekre makrobilder

En ting et Sony HX50V gjør bedre enn mobilen din er makrobilder. Altså bilder som går veldig tett på et objekt.

Det første bildet her er tatt i Instagramappen på en Sony Xperia Z. Objektet er en liten Apple-logo og ser ikke videre bra ut.Mens bildet som er tatt med Sony HX50V, men som også har vært igjennom Instagramappen og de bildebehandlingene den gjør gir dette eksemplaret av samme objekt.På denne måten kan man ta mange kule makrobilder, av mye bedre objekter enn jeg har tatt her, og virkelig få fart på "like"-kontoen sin.

Megazoom

De ypperlige zoommulighetene som HX50V tilbyr, innbyr til helt nye "Instamoments". Om du tidligere har måttet droppe et blinkskudd fordi zoomen på mobilkameraet ditt kommer for kort, så kan du med Sony HX50V bli en papparazzi light.

Jeg har ikke et eksempel som viser forskjellen mellom mobilkamera og telefon her, men jeg kan enkelt vise hvor god zoomen er. Bildene under viser først et grått hus, med et lite fuglehus på veggen, under er det zoomet helt inn på fuglehuset. 
Nye filtere

Med kameraet følger det også noen muligheter å legge på andre filtere enn de Instagram har innebygd. Under ser du først originalen og så en versjon der jeg har testet filtere som kommer i kameraet.


Noe av det kan det selvsagt bli litt for mye av. Men i noen situasjoner er litt filtrering helt perfekt og da er det kult å ha noen ekstra muligheter.

Hva tenker du? Er det juks å bruke andre kameraer til å samle likes på Instagram?

Smart Connect på Xperia Z gjør hverdagen din mye enklere


En av mine favorittfunksjoner på den Sony Xperia Z'en som jeg har brukt noen uker nå er Smart Connect. Denne appen lar deg bestemme hvilke handlinger som skal skje når telefonen interakterer med forskjellige enheter. Det kan være seg docken som følger med i esken, NFC-tagger, hodetelefoner, bluetooth-enheter, etc. I videoen du finner under har jeg vist frem hvordan Smart Connect gjør hverdagen min enklere.

Like enkelt som det er genialt

Som du kan se gjelder bare å sette opp enkle funksjoner som du uansett ville ha gjort, men nå gjøres de automatisk. Dockingstasjonen som fulgte med telefonen er et godt eksempel. Der har jeg bedt den om å for eksempel sette ned lyden og skru av Wifi når jeg setter den på plass om kvelden. SAmtiidg ber jeg den starte alarmappen. Alt dettev ille jeg uansett gjort.

NFC

Near Field Communication står de tre bokstavene for. Dette er en teknologi som jeg personlig tror er på rask vei inn i vårt vanlige bruksmønster på samme måte som bluetooth. Det eneste man trenger er to enheter som begge har NFC, det kan være to telefoner som ønsker å dele noe mellom seg, det kan være slike tags som du så i videoen eller så er nok NFC-betaling med mobilen også en realitet ganske snart. Det blir spennende å se om iPhone kommer med NFC snart, får håpe Apple ikke satser på egen, men tilsvarende, teknologi, da iPhone-støtte kan gi NFC det siste løftet det trenger. Legger til at NFC er et krav på alle Windows Phone 8 telefoner.

Jeg kjøpte noen billige NFC-tagger på Ebay, du er ikke nødt til å kjøpe de originale Sony-taggene. Xperia Z fungerer med all NFC-teknologi. Nå har jeg to ved døra, men jeg kan også se for meg at bruksområdet kan være en i mobilen for å skru på GPS og musikk, eller en ved kontorpulten så du kan skru på de funksjonene som du trenger der. Lydløs, synkronisering, WiFi og kalenderappen kanskje?

Jeg er strålende fornøyd med hvordan Smart Connect forenkler hverdagen for meg. Er dette noe for deg?

Er du interessert i Sonys flaggskiptelefon Xperia Z finner du, i skrivende stund, billigst hos MPX.no til kr. 4.395,-.

Produktplassering

Glad i gratis øl? Ta en Sony Xperia Z til hjelp!


Som tidligere nevnt her på bloggen så skal jeg tilbringe de neste ukene sammen med en Sony Xperia Z. Jeg har blitt utfordret til å lage noen videoer om telefonen og da er det umulig å komme utenom vanntettheten. Det er ikke noe folk helt har fått øynene opp for enda og når man i tillegg bruker en epletelefon som lokkemat kan det faktisk vise seg at Sony Xperia Z kan bli tilbakebetalt gjennom gratis øl. For å forstå hva jeg babler om her anbefaler jeg deg å se videoen under :)

 

Jeg trengte en øl først, for å manne meg opp til utfordre noen til å gi meg en gratis en i bytte mot at jeg puttet mobilen i glasset, men da det først ble gjennomført var stemningen god.

Nøkkelen for å få til dette er selvsagt en vanntett telefon, noen som ser villige ut til å bli med på dette samt at ølen du bestiller blir servert i et vidt nok glass til å få fem-tommern Sony Xperia Z ned i glasset. Ellers er det bare å si lykke til! Happy beer hunting!

 

Produktplassering

Trolig blir Sony Xperia Z den neste Google Edition-telefonen


En såkalt Sony insider har bekreftet til AndroidGeeks at Sony Xperia Z blir den neste telefonen i rekken av Google Edition enheter. I de foregående ukene har vi sett at Samsung Galaxy S4, tett fulgt av HTC One, skulle lanseres som Google Edition telefoner. Jeg har tidligere skrevet en liten sammenligning av de to, les alt om det her. Men nå er det mye som tyder på at Sony Xperia Z, som av mange regnes som den tredje beste Adnroidmobilen der ute, også taes inn i det gode selskap av Google.

Teknoliicous kjører en serie på Sony flaggskipet Xperia Z i disse dager, les første del her!

Dette er selvsagt gode nyheter for alle i Norge som er glade i både vanntette mobiler og Googles rene Androidversjon. For selv om disse Google Edition telefonene i første omgang kun blir å finne over dammen, så vil nok ROMene med den pureste utgavene av Android finne sin vei til et Androidforum nær deg innen meget kort tid.

Noen som lar seg friste av disse Google Edition-telefonene?

 

En forsommer med Sony Xperia Z


En ellers traurig tirsdag ble med ett så mye bedre da hun jeg bor sammen med fortalte at det var kommet pakkelapp i posten. Jeg visste at det måtte være Sonys flaggskip av en monstertelefon som hadde ankommet og jeg måtte be meg unnskyldt tidlig fra middag for å komme meg på posten og hente ut pakka. 

Som teknologiblogger og generelt veldig glad i gadgeter så mister man fortsatt ikke gleden av selve oppakkingen av en ny gadget. Jeg har testet mang en mobil opp igjennom, men det er fortsatt veldig stas å få prøve en ny dings. Sjekke hva som følger med i esken, stort pluss til Sony her som sender med en dokkingstasjon, ta av beskyttelsefilmen, skru på for første gang og så videre. En barnslig glede jeg vet jeg deler med veldig mange av dere der ute. Kanskje spesielt de som ender opp på min lille blogg.

Sony Xperia Z har et voldsomt ess opp i ermet og det er nemlig vanntettheten. Sony har hatt dette på sine seneste produkter og det er ikke mindre enn genialt. Telefonen kan regelrett senkes ned i et glass med vann uten å ta skade av det. Eventuelt så kan man ta den med i dusjen. Om det er noe man har behov for da!?

Telefonen er en lekkerbisken i seg selv. Glass foran og bak, med en gummiaktig ramme som gir godt grep. Men kantene kan nesten være litt skarpe og skape noe ubehag. Glasset har en ekstra beskyttelsefilm som skal holde bedre på glasset, i utgangspunktet en positiv ting. Problemet er bare at den tiltrekker seg mye fingermerker og en god del støv. Men det er til å leve med.


Men jeg skal ikke skrive noen lang test av mobilen, den er testet av et utall nettsteder allerede, og konklusjonen er udelt positiv. Se for eksempel disse linkene for mer gjennomgående tester av Xperia Z som smartmobil. 

Amobil er over seg av begeistring.

Dinside triller terningen til 5, i en test der teksten skriker et øye til.

Alltid pålitelige The Verge setter 7.2 av 10, mens nettstedets leser bedømmer den til 9.2 i snitt. 

Jeg skal heller tilbringe forsommeren med en av vårens råeste smarttelefoner og har tenkt til å forevige det med et par videosnutter. Et bilde sier mer enn 1000 ord, video er vel i hvert fall 24 bilder i sekundet, you do the math ;)

Jeg kommer ikke utenom telefonens vanntetthet, det er for rått til å ikke nevnes Men telefonen er også velutstyrt med LTE, NFC og mye andre godsaker, samt en del smarte valg når det kobles til eksternt utstyr. Det er mulig jeg bruker noe av dette som inspirasjon til videoene mine. Om du har noen ting du gjerne vil vite om Sony Xperia Z så noter det nede i kommentarfeltet så skal jeg se om jeg ikke klarer å komme med noen gode svar i løpet av de neste ukene som jeg skal tilbringe sammen med telefonen.

For hyppige oppdateringer på Sony Xperia Z og alle andre godsaker innen for teknologiens verden så er Teknolicious på Facebook eller Teknolicious på Twitter stedene å følge med!

 

Produktplassering

Vine har kommet til Android - endelig!I dag kom det jeg vil gå så langt å si er den viktisgte appen i 2013 endelig til Android. Det er selvsagt snakk om Vine. Appen som av mange regnes som video-arvtageren til Instagram. Den fungerer i praksis akkurat som Instagram, forskjellen ligger i at du får 6 sekunder video i stedet for bilder med diverse filter. Vine er også et eget sosialt nettverk, men fungerer aller best i samspill med Twitter. Det er også Twitter som eier den geniale lille videoopptakeren. Appen krever Andoird 4.0 eller høyere.

LES ALT OM VINE HER!

 

PS! Nå som Vine er tilgjengelig til Android så er nok mange iOS-sjeler redde for hva som kan havne i Cine-feeden deres. De med iPhone er jo tross alt de kreative ;)

 

Google Edition: Samsung Galaxy S4 og HTC One - 2013s beste telefoner?


På Google I/O, for et par uker siden, ble det klart at Samsungs store flaggskip, Galaxy S4 skulle gjøres tilgjengelig med "ren" Androidversjon. Litt som Googles "egne" Nexus-telefoner. Men ikke like billig. Nyheten rundt Galaxy S4 med stock Android ble tatt godt i mot, men fortsatt satt de fleste igjen og tenkte: "men, det er jo egentlig HTC One uten Sense jeg helst vil ha." 

Det skulle ikke gå alt for legne før de fleste skrinla planene om GS4 og begynte å se frem mot 26 juni da årets best bygde telefon, HTC One, også skulle komme med den reneste art av Android. Det begynte kun minutter etter at Google presenterte Galaxy S4-planene, en HTC ansatt skal ha tvitret noe sånt som "Vent og se...". Så hadde et nettsted hørt noe her, et annet hadde der, og det føltes mer og mer trolig. Heldigvis ble det hele en realitet.


Ryktene og kanksje aller mest ønskene om at HTC One skulle få samme behandling fra Google nådde sitt klimaks på D11 konferasen i Los Angeles denne uka. Androidsjef Sundar Pichai hadde hørt alles bønner og hadde med seg en HTC One Google Edition opp på scenen der han skulle intervjues.  

At begge disse mobilene får en egen Google Edition er gode nyheter. Mange, meg iblant, liker veldig godt å slippe produsentenes egne forsøk på å "fikse" Android. Når det gjelder Android ønsker jeg å benytte meg av akkurat det Googleingeniørene har forestilt seg. Dessverre blir de ikke billig som Nexus-serien. HTC One Google Edition vil koste $599 og $649 går Samsungs kraftpakke for. De vil i første omgang kun bli tilgjengelig i Google Play-butikken i Nord-Amerika. Men vi har jo fått Nexus 4 hit, så da er det jo lov å håpe.

Hvilken er best?

Ettersom fastvaren er den samme, Andoird 4.2 Jelly Bean, så gjelder det å bestemme seg for hvilke spesifikasjoner og design som faller best i smak for deg. Jeg har satt opp en liten tabell for å vise de viktigste forskjellene.Feltet med fet skrift viser der Samsung Galaxy S4 er bedre utstyrt. Jeg har gitt Samsung fordelen på kamera da jeg ikke er helt sikker på hvor godt HTC One sitt Ultrapixel-kamera med bare 4 MP blir uten HTC' egen programvare. Men, i følge The Verge, skal både Beats Audio og Ultrapixel "gjøre som de er bygd til" selv om man ikke får programvaren for det.

Selv om GS4 leder på noen av punktene så er forskjellene egentlig så forsvinnende små at det hele blir opp til hvilket design man liker best. Og der er, i allefall jeg, mye mer tiltrukket av HTC Ones vakre metalldesign som er et friskt pust i forhold til Samsungs plastic-fantastic. Men det skal legges til at noen kan ha kun ha 32 GB, eller ikke mulighet for å bytte batteri, som ankepunkter mot dagens smarttelefoner. 

Google skal ha sagt til The Verge at HTC One-eiere som allerede har skaffet seg mobilen skal få muligheten til å endre til stock Android. Hvordan det skal skje og om det også gjelder Galaxy S4 sier ikke artikkelen noe om, men det er uasnett et godt tegn. Spessielt for de markedene der HTC One kun er tilgjengelig i original versjon.

Hva med Nexus 4?

Originalversjonene av HTC One og Samsung Galaxy S4 kan i skrivende stund fåes kjøpt for i underkant av kr 5.000,-, mens man kun må ut med kr 3000 for Googles egen Nexus 4 (laget av LG). Denne mobilen har også stock Android og er av markedet beste smarttelefoner. Den kom senhøstes i fjor og bør fortsatt regnes med som en utfordrer. Riktig har den "kun" 720p skjerm og den mangler 4G LTE, ellers er den knapt svakere.

For å konkludere vil jeg si at Googles egen Nexus 4 er telefonen som gir deg aller mest for pengene om du ønsker den ekte, rene Android-opplevelsen. Det er 40% avslag i prisen, men telefonen er ikke 40% dårligere.

Imponerende demonstrasjon av HD Voice fra Telenor

 

Videoen over viser hvordan Telenor går til det ekstreme for å vise frem hvor god den nye HD Voice tjenesten er til å fjerne bakgrunnsstøy. Den svenske artisten Oscar Danielson synger en av sine mest populære sanger, "Rickard har gjort slut med Louise" under rivningen av Smestad Brannstasjon.

Videoen taler i og for seg godt for seg selv, men ideen rundt HD Voice, som Telenor har begynt å rulle ut i løpet av de siste månedene er at mobilene som har den riktige teknologien innebygget kan, seg i mellom, foreta krystallklare samtaler enten du er på russebuss, står midt på motorveien i rushtida eller er med på rivningen av en brannstasjon.

Lydkvaliteten vi får se i videoen er mektig imponerende og hvis du er interessert i å finne ut om din mobil er klar er for fremtidens telefonsamtaler så kan du sjekke ut det forrige innlegget jeg skrev om HD Voice.

Arbeidshverdagen hos Apple

 

Apple HQ, adresse  Infinite Loop 1, Cupertino, California (Foto: Cult of Mac) 

Dette innlegget ble postet første gang på teknolicious.com i april 2012.

For mange er den ultimate drømmen å jobbe for Apple, men er det like rosenrødt som man skulle tro? 

Apple, verdens kanskje mest hemmelighetsfulle og sagnomsuste firma, åpner sjelden sine dører for omverdenen. Det har ikke stoppet Fortune-journalisten Adam Lashinsky i å grave dypere og gi oss et innblikk i hvordan det er å jobbe hos det Califonia-baserte firmaet med adresse Infinite Loop 1, Cupertino. Han har snakket med flere tidligere og nåværende arbeidstakere som beskriver en spennende, men også tøff hverdag som Apple-ansatt.

Adam Lashinkys gravende journalistikk endte ikke bare opp som artikler i finansblekka Fortune, men også som boken Inside Apple: How America's Most Admired - and Secretive - Company Really Works. Boken finner du blant annet på iTunes.

Hemmelighetskremmeri

Er du så heldig å bli invitert på et jobbintervju hos Apple, må du regne med et voldsomt press under intervjuene, og de kan vare lenge. Veldig lenge. I et møte med Adam Lashinsky kommer det frem at ?intervjuprosessen? kan vare i mange måneder og at nye ansatte kan jobbe på falske prosjekter som aldri er ment å bli noe, over lang tid. Dette for å sjekke om du kan holde kommende produkter hemmelig.

Designeren Cameron Moll som på sin blogg beskriver hvordan det er å komme på intervju hos Apple, forteller om en 6,5 timer lang dag med intervjuer, der selv lunsjen var et intervju. De eneste pausene han fikk i løpet av dagen, var toalettbesøk.

 

Slik er hovedkontoret til Apple bygd opp, navnet er Infinite Loop fordi veien rundt de 6 bygningene danner en uendelig sirkel. (Foto: Fortune) 

Blir du ansatt og skal jobbe på hovedkvarteret til Apple på Infinite Loop, starter alle med en orienteringsdag. Denne dagen inneholder mye informasjon, men det som stresses mest er at Apple forventer at du ikke snakker med noen om det du gjør hos dem. Teknogiganten tar ekstremt godt vare på sine hemmeligheter og forventer at du gjør det samme. Rykter gjengitt av både Lashinsky og nettsiden Gizmodo sier at Apple plasserer ut vakter ikledd vanlige klær på de lokale vannhullene i nærheten av Infinite Loop for å stoppe eventuelle forsnakkelser. Ikke en gang til kona eller barna dine kan du fortelle noe. Skulle du gå i fella og bli tatt for å bable for mye, er det ikke noe kjære mor - sparken neste.

Kun én gratis lunsj

Orienteringsdagen er for øvrig den eneste dagen du får gratis lunsj hos Apple. For i motsetning til hva vi så i amobil sin artikkel om Google og deres mange gratis matstasjoner på Googleplex, er ingenting gratis på Caffe Macs i Infinite Loop 1. Men maten skal være både god og billig, ifølge Lashinsky. Steve Jobs var glad i iskremen de selger der, spesielt Crème Brûlée-versjonen, forteller James, en ansatt ved Caffe Macs, ifølge Huffington Post.

- Som en terroristcelle

Forskjellene mellom Apple HQ og Googleplex er mange. For mens det forventes at du har det gøy på jobb hos Google, og besøkende kan vandre forholdsvis fritt rundt, er det den rake motsetning hos Apple. Som Apple-ansatt må man aldri bli overrasket om det kommer en snekker inn og sperrer av et nytt område med en ny vegg eller en ekstra dør. Ikke kan man spørre noen om hva som er grunnen heller, forteller Lashinsky. For å opprettholde alle hemmelighetene og holde hele verdens presse på pinebenken frem mot en ny lansering, holder Apple kortene så tett til brystet at selv om du jobber på et nytt produkt, vet du sjelden mer enn akkurat det du trenger for å gjøre din jobb.

Tidligere toppleder i Apple, Jon Rubenstein, skal ha sagt at hemmelighetene holdes unna de ansatte slik at de ikke skal spre informasjon som kan ødelegge arbeidet for medarbeidere eller Apple. ?Det er som en terroristcelle, it?s on a need-to-know-basis.?

Pass på hva du sier

Rålekre Apple Store på Fifth Avenue, New York (Foto: Slashgear)

For de ansatte på Apple-butikkene som finnes rundt om i de største byene i verden, stilles det også strenge krav til oppførsel, både i og utenfor arbeidstid. Også her trues det med fyken om du sprer rykter, for øvrig vet ikke Apple Store-ansatte noe mer enn deg og meg om produktene som enda ikke er lansert. ?Du må komme for sent på jobb 15 ganger for å få sparken, men om du snakker om kommende Apple-produkter til pressen eller kunder så er det enden på din Apple-karriere? sier en butikkansatt til Popular Mechanics.

Apple vet at det er god reklame at de ansatte bruker deres produkter, og jobber du for Apple, er det ikke uvanlig med gratis iPods eller iPhones. I tillegg får du også avslag i prisene på 15 til 25 prosent så du kan kjøpe Apple-produkter til venner og kjente, sier tidligere ansatt Joe Moreno til AOL.

Til tross for alle de strenge reglene, hemmelighetskremmeriet og lite moro på jobben drives de ansatte frem av en vinnerkultur som virker å strekke seg fra toppsjefen Tim Cook til de laveste på rangstigen i Apple-hierarkiet. De aller fleste som jobber for Apple er ekstremt stolte av jobben sin og godtar derfor de strenge forholdene for å kunne fortsette. Til Lashinsky har en tidligere ansatt forklart Apple-ansattes motivasjon slik: ?Det å sitte på en bar og se at 90 prosent av de rundt deg bruker produkter som firmaet ditt har laget, er en kul følelse som ikke kan måles i penger.?

Vine - 2013s videoarvtager til Instagram

Hvis 2012 var Instagram sitt år, så tør jeg sette mye penger på at 2013 er året for 6 sekunders lange videosnutter. Twitter og Vine har klart å mekke sammen det som så mange ville, nemlig videoekvivalenten til Instagram.

 

De to gutta Dom Hofmann og Rus Yusupov slo seg sammen i juni 2012, gikk i kompaniskap med en dude til i juli og innen oktober var omme var de kjøpt opp av Twitter. Følgelig var det Twitter som sto for lansering av Vine i januar i år og siden da har tjenesten eksplodert på nettet. Inntil videre er appen kun tilgjengelig på iPhone og iPod Touch (og iPad da, i sånn oppblåst iPhoneversjon), men det jobbes med flere plattformer.

Megapopulære

Som man ser har Vine tatt amerikanske App Store med storm. I Norge er appen, i skrivende stund, på 18. plass over gratisapper. Så om du følte at du kom litt seint til bordet når det gjelder Instagram har du fortsatt muligheten til å være blant de første på Vine.

Vine er Twitterideen implemntert for video. Du blir begrenset til 6 sekunder, noe som ironisk nok er samme oppskrift som har gjort Twitter så populært, der du blir begrenset til 140 tegn. Det er begrensningen som gjør det enkelt nok til at det kan nå ut til massene. Deling via Twitter og Facebook er like enkelt som et Instagrambilde og det er opptaket og redigeringen av Vines også. 

Hvordan gjør man det?

Man lager filmene ved å holde fingeren på skjermen, slipper man fingeren stopper opptaket. En Vine(?) kan maks vare i 6 sekunder. Ingen redigering annen enn start/stopp. Man kan laste opp videoen til Twitter og Facebook samt at Vine appen lar deg følge andre, få redaktørens anbefalinger og selvsagt #hashtagger opp og i mente. Veldig likt Instagram der altså, men hvorfor ikke!?

Videoene starter automatisk og går i loop. Omtrent som internetts store farrsott om dagen; GIFs. Heldigvis er lyden lett å slå av og på.

Vine innbyr til artig stopmotion-videoer:

I Norge har for eksempel Twitterhumoristen Hasse Hope kommet seg på Vine. Da kan man for eksempel spørre om slike puter:

 

 Flere nettsider hvor Vine samles har poppet opp rundt om etter lansering ettersom det ikke finnes noen offisiell side. Seenive er en god en, på Vinepeek får du en evig strøm av nye Vines (fare for NSFW-innhold ;)) og til slutt må jo nettsiden Vinecats nevnes, her får du dagens dose med kattevideoer.

Er du hekta allerede, eller blir dette en flopp? Bruk kommentarfeltet til å dele dine meninger eller favorittvines!

Leser du dette på iPhone så kan du laste ned appen her. Linken åpner også iTunes på din PC/Mac.

Bakgrunnsstøy er (snart) en saga blott!

Bilde:Telenor Online

Endelig som første aktør i Norge kan man få fjernet den ulidelig irriterende bakgrunnsstøyen fra Telenors mobilsamtaler. Riktignok er det en del variabler som skal på plass, men du kan allerede være så heldig å kunne ta dette i bruk. HD Voice er en oppgradering av Telenors nettverk og fungerer slik at all bakgrunnsstøy blir fjernet fra samtalen sånn at du og din samtalepartner kan fokusere på det viktigste. Samtalen, altså. 

Ideen er at man ikke transkoder lyden i et annet digitalt format mellom telefonene, derfor fremstår samtalen som mye mer naturtro. I tillegg fjernes bakgrunnsstøy ganske så effektivt. Se Telenors egen lille presentasjon av HD Voice her: 

Man trenger riktignok en ganske moderne smartttelefon for å ta det i bruk. Det samme gjelder din samtalepartner. Men det skal fungere fint om dere er på 3G-nettet og dere har en av disse mobilene som Telenor Online lister opp: