hits

Sosiale medier

Sjekk ut Facebooks fantastiskE nye kontorer

I en post på sin egen Facebookside introduserer Mark Zuckerberg SoMe-gigantens nye kontorer i Menlo Park, California. 

Kontoret skal huse opp til 2.800 ansatte, det er i følge Zuckerberg et eneste stort rom, med mange forskjellige soner som skal skape grobunn for at "byggerne" til Facebook skal skape store ting med kode. 

Taket - en gigantisk park

Facebook-gründeren hevder at det er et lite luksus inne i lokalene, men den gigantiske parken på taket, kan ikke sies å være annet fantastisk. Den 36 mål store parken har små gangveier og trivelige steder å sitte og vil nok bli rimelig poppis blant Zuckerbergs undersåtter. 

Det er enda ikke sluppet noe offisielle bilder inne fra de nye lokalene, men her finner du løpende Instagram-oppdateringer fra de ansattes første dag i #mpk20

Appene du trenger til Brasil-VMEndelig skal fotballkjempene barke sammen og VM starter med en skikkelig godbit mellom Brasil og Kroatia! For å heve opplevelsen gjennom mesterskapet er det tusenvis av app-utviklere som har forsøkt å knekke koden på den ultimate VM-appen, jeg har enda til gode å finne den, men om du er villig til å laste ned et lite knippe så skal de fleste behov dekkes ganske bra.

Dette blir nok det mest interaktive VM noensinne og for mange kan en mobil- eller nettbrettapp heve opplevelsen der man får live-dekning, diskusjoner og sosiale medier tett knyttet opp mot mesterskapet. Teknolicious har derfor forsøkt å samle de viktigste appene på et brett, har du flere tips så del gjerne i kommentarfeltet under.

TV: TV2 Sporten/Sumo og NRK TV

En live-dekning i tekst vil aldri i verden bli det samme som ekte bilder. Et bilde sier mer enn tusen år og alt det der...

I år som ved forrige VM er det NRK og TV2 som deler på rettighetene til mesterskapet, Det er forholdsvis broderlig delt, NRK har selveste finalen, men TV2 har sikret seg åpningsmatchen og begge semifinalene. Du trenger uansett begge appene, men vær klar over at TV2 krever betaling iform av TV2 Sumo-abbonement. Jeg vet ihvertfall at jeg tar meg råd til det, men har du TV 2 på TVen din hjemme så trenger du selvfølgelig ikke Sumo i tillegg. Men er du nødt til å se fotballen på farten er begge disse appene et must.

TV2 Sporten-appene inneholder også TV2s fyldige sportsdekning og tekstet live-dekning av "hvert spark på ballen", dette er helt gratis.

NRK TV (gratis): Android/iPad/iPhone/WP8 - TV2 Sporten (gratis): Android/iPad/iPhone

HER KAN DU LESE HVORDAN DU FÅR SETT NORSK NETT-TV FRA UTLANDET

Scoringsvarsel: theScore

For å være sikker på å holde deg oppdatert på alle matchene med den raskeste varslingen på scoringer, røde kort eller hva du skulle ønske deg er theScore det beste stedet å gå til. Denne appen stopper forøvrig ikke med fotball VM og er egentlig et must for sportsinteresserte for enhver idrett man følger. Last ned!

theScore (gratis): Android/iPad/iPhone

Fotballkort: Panini Online Sticker Album

En skikkelig nostalgiapp! Mange har samlet fotballkort opp igjennom, heldigvis forsøker Panini å følge med i tiden og du får nå lastet ned en offisiell Panini fotballklistremerkeapp. Dette er morro for både små og store barn.

Det som tidligere var en meget spennende åpning av en ny pakke kort fra Panini er nå byttet ut med elegante animasjoner som viser frem nye kort. Appen lar deg selvsagt bytte kort med venner, bare at alt skjer online. For de litt mindre fremoverlente skal det være mulig å få tak i fysiske samlehefter også denne sommeren.

Panini Official Sticker Album (gratis): Android/iPhone/iPad

Nyheter/oppdateringer: FIFA og Onefootball Brasil

Fifas offisielle app er overraskende god. Her har FIFA-pampene brukt noe av de pengene de angivelig fikk for å stemme på Qatar til 2022 til å utvikle en knakende god app. Du velger ett eller flere favorittlag du følger gjennom turneringen, det er live oppdateringer, interaksjon med fans fra hele verden og løpende offisiell statistikk er en del av pakka. Bare å kose seg altså!

En annen perfekt partner til pausen i matchene er den speisallagde Onefootball appen til Brasil-VM. Her er fargevalgene Brasilifiserte og også her velger man sitt favorittlag man vil følge den neste måneden. Det er nyhetssaker i en hyppig oppdatert feed fra mange forskjellige kilder, live-dekning, troppene og kampoppsett. 

Disse appene er også høyst nødvendig om du deltar i noen av fantasyspillene under VM.

FIFA (gratis): Android/iPad/iPhone - Onefootball Brasil (gratis): Android/iPad/iPhone/WP8

Spill: FIFA 14 og Champ Man


EA har valgt en freemiumstrategi på årests håndholdte FIFA-versjon, for en måned siden kom det en VM-oppdatering til appen og nå kan du få testet deg gratis med noen få landslag. Dette er en gyllen måte å få testet gameplayen på før du vurdere å åpne lommeboka. Betaler du for å åpne hele spillet kan du nå utfordre deg selv med å vinne ditt eget mesterskap mens du venter på at neste VM-match skal sparkes i gang. 

Jeg har kun fått Champ Man anbefalt og har kun testet spillet raskt, men også her inneholder siste oppdatering en VM-modus så du kan føre ditt eget lag helt til finalen der Neymar og Brasil selvsagt skal bli knust med din geniale taktikk. Dette er et herlig tidsfordriv som fort knapper ned på tiden under kjedelige kamper.

FIFA 14 (gratis): Android/iPhone/iPad/WP8 - Champ Man (gratis): Android/iPhone/iPad

Jeg beklager at det ikke er flere Windows Phone 8-apper her, men har du noen gode substitutter eller andre anbefalinger er det fint om deles i kommentarfeltet!

Test: Logitech Hinge (iPad mini)


Logitech har lansert en ny serie iPad-deksler. Jeg har fått et av dem, nemlig Logitech Hinge inn til test. For undertegnede faller både designet og funksjonalitet i smak.

Hva er det?

Logitech Hinge er et robust, men elegant deksel til iPad (jeg har testet modellen som passer iPad mini med og uten retina). Det ligger et hint i navnet Hinge som røper at med dette coveret kan man justere vinkelen trinnløst til akkurat den graden man ønsker.

Hvem er det for?

Dette dekselet passer alle som har interesse av å få beskyttet iPaden samtidig som hengselet gir en meget god og justerbar støtte for forskjellig bruk.


TeknoliciousGIF

Design

Designet er todelt. Rundt selve iPaden er det et hardplastdeksel, og limt fast i dekselet er det et strietrukket cover. Dette gir et robust, men noe tung beskyttelse. Striedekket har på baksiden en knekk som lar deg stødig sette skjermen i den vinkelen som passer deg best. Denne gir en god kvalitetsfølelse og er mye bedre i bruk enn for eksempel Apples egen Smart Case.

En annen god løsning er at det droppet et lite hjørne av striedekselet og kuttet ut et hull i hardplasten som gjør at man enkelt får tilgang til kameraet uten at dekselet kommer i veien.

I bruk

Det store utropstegnet ved Logitech Hinge er jo selvfølgelig hengselløsningen som lar brukeren sette iPaden i den perfekte vinkel for forskjellige bruk. Dette fungerer overraskende godt og det går fint å skrive på skjermen uten at man vipper skjermen lengre bakover. Det er en god kvalitetsfølelse på dette produktet.

Som nevnt er dekselet ikke av den fjorlette sorten, men med den kraftige hardplasten og det pene striemateriale får man en taktil følelse som tilsier at man beskytter iPaden godt og samtidig har et pent design.

Det er omtrent en selvfølge i disse dager, men Hinge låser skjermen når den er lukkes ved hjelp av magnetfunksjonen som er bygd inn i kanten.

Plusser

 • Robust
 • Stødig vinkling
 • Pent design

Minuser

 • Noe tung

Burde du kjøpe det?

 Har du ikke et cover til din iPad så vil Logitech Hinge være et meget godt alternativ.

Test: Plantronics BackBeat Fit


Jeg hadde nesten gitt opp musikk på treningsturen før jeg fikk teste Plantronics BackBeat Fit. Disse fungerer utmerket. I det minste for mine ører.

Hva er det?

Plantronics er ikke ukjente med å produsere øreplugger, og har en egen treningsserie de kaller BackBeat. Modellen jeg har hatt inne til test er BackBeat Fit som faktisk lever opp til navnet sitt. De sitter nemlig så godt at man nesten ikke kjenner dem i øra!

Med kun en gummilenke du har i halsen er disse bluetooth-proppene helt nydelig å ha med på joggeturen. Det er en fryd å slippe å ha kabelen hengende igjennom t-skjorta og ut til mobilen. Det følger også med en liten taske som dobler som oppbevaring for ørepluggene og overarmsfeste for å ha mobilen i når man trener.

Hvem er det for?

BackBeat Fit er for deg som liker å trene litt og som liker å ha med musikk når man holder på. Trener man et par ganger i uka kan det være verdt investeringen, da disse gir deg et godt lydbilde samtidig som de ikke stenger deg helt ute fra omverdenen. De er også meget behagelige å ha på så man vil nyte godt av de om man trener en del.


Design

BackBeat Fit er designet først og fremst for trening. Ikke bare følger det med en praktisk bæreveske som også kan brukes på overarmen for å ha mobilen i under treninga, men hele hodesettet er også dekket i P2i-belegg som gjør det svettesikkert. Den løse lenka som man har bak i nakken skaper en viss stabilitet, men er ikke justerbar.

På hvert øre er det kontroller som man kan bruke til å styre musikken, volum, samtaler og bluetooth-tilkoblingen. Les i veiledningen før første løpetur så går det veldig greit.

Den medfølgende veska er noe liten til 5" mobiler og oppover, jeg har testet med en Sony Xperia Z og jeg får ikke lukket helt igjen, men telefonen satt fint fast.

I bruk

Jeg mener det er tre viktige punkter et godt treningshodesett skal oppfylle. Det ene er passformen, rett og slett at de er både behagelige å ha på men også at de sitter i under fysisk aktivitet. Det andre er at det er god lyd, det er lite poeng å ha med seg musikk på løpeturen om man ikke hører noe. Til slutt er det at man ikke blir stengt helt ute fra omverdenen. Man er nødt til å høre om det skjer noe rundt seg, for eksempel i trafikken.

BackBeat Fit oppfyller alle de tre kravene.

Designet er slik at man hekter de rundt øret og plasserer en forholdsvis stor plugg ganske langt ut i øret. Dette gjør at man slipper å presse de så hardt inn i øret og da stenger man heller ikke hele verden rundt seg ute heller. I tillegg er det en silikonlenke, som hviler inne i ytre del av øret, som holder proppen godt på plass slik at den ikke danser rundt i øret slik andre lignende design har en tendens til.

Når vi kommer til lydbilde mangler det selvfølgelig noe for å nå opp til de villeste entusiasthodesettene, men glem ikke at disse er designet til treningsformål. Og nettopp til trening er de meget fine. Personlig liker jeg å høre på podcaster og det fungerte utmerket. Ved musikk er de også mer enn gode nok, selvom bassen ble litt borte.


Det er også mulig å foreta telefonsamtaler med BackBeat Fit. For meg som hadde de på ørene var kvaliteten meget god, men de jeg snakket med klaget noe på at det ble trukket inn en god del lyd fra omgivelsene. Er du ute etter et godt hodesett for samtaler så kan du sjekke ut Plantranics Voyager Edge-testen.

Batterikapasiteten er oppgitt til 8 timer musikkavspilling. Jeg fikk noe mindre (6,5-7 timer) ut av de, men da har jeg også snakket litt i telefon. BackBeat Fit kommer med en kjekk funksjon der de går inn i en DeppSleep-modus rett etter at de er koblet fra mobilen. Dette gjør at man nesten alltid vil ha batteri igjen selv om det er blitt en stund siden forrige økt.

Plusser

 • Behagelige, sitter godt under trening
 • God lyd
 • Lang batterikapasitet, bra at de går i DeepSleep når de ikke er i bruk
 • Praktisk bæreveske medfølger

Minuser

 • Dårlig bass
 • Svake mikrofoner ved telefonsamtaler
 • Bærevesken er litt liten for dagens største smarttelefoner

Burde du kjøpe det?

Hvis du er som mange andre og liker å ha med deg musikk på løpeturen og løper ofte nok så er dette absolutt en god investering. Plantronics BackBeat Fit sitter bedre enn noen andre jeg har prøvd og anbefales sterkt.

20 trailere for sommerens storfilmer

"Hei, jeg heter Simon og jeg er en trailerjunkie."

Det er bare å innrømme det, jeg elsker trailere. På kino er de viktigere enn popcorn for meg, og jeg er glad i popcorn. Skulle jeg sitte litt tiltaksløs på nettet en dag så ender jeg fort opp med en liten trailerbonanza. Så for å spre min forventning for sommerens storfilmer og deres trailere har jeg nå samlet 20 av de jeg har størst tro på. Ja, det er mye Hollywoodske blockbusters her, men er det ikke det som er sommerkino da? 

1. Godzilla

Jeg er nødt til gjøre plass til to trailere for den filmen jeg er aller mest spent på denne sommeren. Her får vi Bryan Cranston fra Breaking Bad i noe som virker som en helt nydelig katastrofefilm. OBS! Legg merke til hvordan vi aldri får sett hvor gigantsik Godzilla faktisk er.

Se denne først for å sette stemmningen, så den neste som er litt mer forklarende

 

 

Premiere: 14. mai

 

2. The Amazing Spiderman 2

 Her har jo premieren allerede vært. Men en elektrisk Jamie Fox vs Den Utrolige Edderkoppmannen, pluss Emma Stone som dama hans bør være verdt en tur i kinosalen.

 

Premiere: 25. april

 

3. Bad Neighbours

Denne komedien ser rett og slett festlig ut. Det bør ikke bli vanskelig å få med dama på kino heller når godeste Efron ser ut til å tilbringe mye tid i barrisen. 

 

Premiere: 9. mai

 

4. X-Men: Days of Future Past

Denne kommer også høyt opp på lista over filmer som jeg gleder meg aller mest til. Her samles hele gjengen til et episk tidsreiseoppgjør.

 

Premiere: 23. mai

 

5. Maleficient 

 

Premiere: 30. mai

 

6. Edge of Tomorrow

Tom Cruise og Emily Blunt havner i den samme situasjonen gang etter gang...

 

Premiere: 4. juni

 

7. Transcendence

Johnny Depp har ikke fått de beste kritikker for denne filmen, men traileren vitner om en sci-fi som bør kunne underholde.

 

Premiere: 6. juni

 

8. Sabotage

Denne ser veldig barsk ut. Her kjenner man kjapt igjen Arnold selvfølgelig, men jammen er ikke hun etterforskeren fra The Killing med her også, det samme er han varulven fra True Blood og Sam Worthington som gjorde suksess med Avatar.

Sabotage tror jeg kan overraske mange!

 

Premiere: 20. juni

 

9. 22 Jump Street

Nyskapningen av 21 Jump Street med Jonah Hill og Channing Tatum ble ikke like dårlig som mange kanskje fryktet. Vi får se da om overgangen til college er like heldig, traileren beviser at det fort kan bli morsomt her også.

 

Premiere: 27. juni

 

10. Transformers: Age of Extinction

Transformers-babe er snart blitt en like stor greie som Bond-babe. Mens Megan Fox og dama til Jason Statham, Rosie Huntington-Whiteley har gjort sitt er det nå purunge Nicola Peltz (19) som har fått jobben med å gjemme seg for slemme Transformers, iført høye hæler. Men når pappaen din spilles av Mark Wahlberg så ordner det seg nok til slutt.

 

Premiere: 11. juli

 

11. Dawn of the Planet of the Apes

 Rise of the Planet of The Apes fra 2011 med James Franco overrasket meg stort. Jeg håper Dawn of the Planet of the Apes kan gjøre det samme.

 

Premiere: 18. juli

 

12. Jupiter Ascending

 Med både Mila Kunis og Channing Tatum på rollelista så skal det være grunn nok for både han og henne å komme seg på kino på en varm julikveld.

 

Premiere: 25. juli

 

13. Hercules

 The Rock, dama til Cristiano Ronaldo, Aksel Hennie og Ingrid Bolsø Berdal utgjør en del av rollelista i Hercules. Kan være grunn nok for å gå det...

 

Premiere: 06. august

 

14. The Expendables 3

Sly og gjengen er tilbake. Med seg denne gangen har de for eksempel Wesley Snipes, Kelsey Grammer, Harrison Ford og Mel Gibson for å nevne noen. Dette bør bli bra nok en gang. Jeg gleder meg!

 

Premiere: 15. august

 

15. Teenage Mutant Ninja Turtles

Oh yes!

 

Premiere: 22. august

 

16. Beatles

Listas norske alibi er filmatiserignen av Lars Saabye Christensens klassiker Beatles. Mange har vært igjennom denne på skolen, skal bli spennende å se hvordan filmatiseringen blir.

 

Premiere: 29. august

 

17. Sin City: A Dame To Kill For

Jessica Alba tilbake som stripper i Sin City-oppfølgeren. Kom deg på kino!

 

Premiere: 5. september

 

18. Chef

 Denne filmen har ikke norsk premieredato enda. men Iron-Man-regissøren Jon Favreau har gått en liten annen vei og laget en film det lukter godt av. Denne må jo komme på norske kinoer!

 

Premiere i Norge er ukjent

 

19. Million Dollar Arm

 Moneyball møter Slumdog Millionaire med Mad Mens Jon Hamm. Dette er film jeg kan like.

 

Premiere i Norge er ukjent

 

20. Guardians of The Galaxy

 Jeg vet ikke om jeg falt helt for denne filmen, men den kan nok kanskje slå godt an. Har navn som Vin Diesel, Bradley Cooper og Benicio Del Toro på "rollelista". Vi får se.

 

Premiere i Norge er ukjent

 

Sommersesongen for film er allerede i gang, hvilke(n) gleder DU deg mest til?

Hitman på iPad er årets beste påskekrim

På en lat formiddag her tidligere i påskeuka kom jeg over Hitman Go på App Store. Og DET er jeg veldig glad for. Mange der ute har prøvd dere som Agent 47, hitmannen uten navn med kun en strekkode bak i nakken. Er dere som meg så likte dere også best å være mest mulig stealth. Det heter snikmorder for en grunn.

Det som er så flott med Hitman Go er at Square Enix Inc har klart å tenke nytt og ikke forsøkt seg på en tro kopi, men heller skapt et spill som både ser lekkert ut og er fantastisk bra å spille.

Målet med spillet er å komme seg frem til enden på hvert brett. I tillegg kan det være andre hindre/gjøremål som å plukke opp en koffert eller forsøke å gjøre det på færrest mulig forflyttinger.

 Når man forflytter seg så må man ta hensyn til vakter og endra brikker i spillet. Dermed må man tenke som en ekte snikmorder og tre inn i rollen som Agent 47. Allikevel er det hele meget enkelt, men med en god dose spenning og store utfordringer.

Prøv deg på spillet allerede nå om du har en iPhone/iPad, mens Androidversjonen skal være rett rundt hjørnet. 

 

3 nettbrett (som kanskje blir) verdt å vente på!Som teknologifantast (ofte kalt nørd) blir man utsatt for en god del rykter. Det være seg nye smarttelefoner (som f.eks at Amazon mye mulig skal tre inn på det markedet), spillkonsoller eller i dagens tilfelle; nettbrett. Kanskje var du en av de mange tusen nordmennene som kjøpte iPad 2, men nå begynner du å bli ordentlig sulten på noe nytt. Da har du kommet til rett teknologiblogg for her lister jeg opp 3 forskjellige nettbrett som enda kun er på ryktestadiet, men som bør få det til å sildre vann i munnen.

12.9-tommer iPad Pro

Ok, dette kan være skikkelig langskudd, men ryktene har svirret i snart et år om at iPad Pro med en nesten 13-tommer stor skjerm er på trappene. Siste på den fronten er at det kun er iPad Air som får en oppgradering i tredje kvartal av 2014 og at ny iPad mini og den store pro-versjonen ikke vil være klare før på denne tiden neste år.

Med en så stor skjerm er det et behov for et utall piksler for å nå en tilfredsstillende PPI. Ryktene skal ha det til at nettbrettet kan få 2732 x 2048, som da vil tilsvare 265 PPI.

Mange forestiller seg at en så stor iPad vil være rettet mot bedriftsmarkedet og for å få utviklere til å tenke nytt og utvikle applikasjoner som kjøres på større touchskjermer. Dette er vel på mange måter et prov på at nye Mac-maskiner kanskje også vil få berøringsskjermer. Trenger vel ikke være sertifisert spåkone for å dra en sånn slutning.

Bildene her er bare forslag fra Macrumors på størrelsen av en så stor iPad. 

Microsoft Surface Mini

Det er kommet en liten boom med 8-tommers Win 8.1-brett i det siste. Mye tyder nå på at Microsoft ikke vil la samarbeidspartnerne få hele den kaka for seg selv og kaster seg inn i kampen med en liten versjon av deres gode Surface-serie. Ingenting er avklart, men Microsoft har til dels erkjent at dette er en formfaktor de mye mulig kan finne på å kaste seg utpå med.

Tanken er nok en 8-tommers 1080p-skjerm med sylus-støtte for notater og min personlige gjetting er nok at det vil knytte seg muligheter til å integrere en form for Xbox-støtte her også.

Dessverre finnes det ingen forventet dato på en slik Surface-sak, og et naturlig event å vise det frem på var Build-konferansen, men den var over forrige uke.

Stort Galaxy-brett, endelig med Super-AMOLED

Det siste ryktet som er verdt å trekke frem nå er at Samsung visstnok skal være på vei til å endelig mate de herlige AMOLED-skjermene inn i et Galaxy-brett. Og dette brettet kan fort bli et raskt svar fra Samsung (sammen med Galaxy Pro) på tidligere nevnte iPad Pro. 

Ryktene skal ha det til at produktnavnet blir SM-T800 og at skjermstørrelsen blir ihvertfall 10.5-tommer. Oppløsningen skal være 2560 x 1600. Videre skal den ha 2 GB RAM og en Snapdragon 801-brikke. Det hele skal fueles av et 7900 mAh-batteri. 

Vi får se, men et sånt Samsungbrett kan fort bli verdt å vente på.

PS! Ikke glem at Google fort kan finne på å få hjelp av HTC til å bygge et par nettbrett i klassen Nexus 8 og Nexus 10. Vi får se ;)

Peter Stormare og Telenors 4G-dekning

Telenor satser beinhardt på Hollywoodhelter i sine siste kampanjer, først var det Steven van Zandt under OL, og nå har de jammen meg fått med seg Peter Stormare i den neste. Mannen som gjorde en god mafiaboss-rolle i Prison Break henter frem noe av det samme i reklamen over. 

Det virker som det kan bli en trend for norske firmaer å satse på utenlandske kjendiser (les: DNB og George Clooney). Og som en som synes det er stas med gode reklamer så er ikke det meg i mot.

Skal man se litt forbi humoren i videoen over så har Telenor jobbet på spreng siden nyttår for å påse at du får knallgod 4G-dekning i større deler av landet, inkludert påskefjellet sånn at bilder av Kvikk-Lunsj, påskehopprenn, hyttevegger eller utepils kommer raskere ut til deg og dine.

Fakta fra Telenors pressemelding:

 • Alle nettbrett, mobiltelefon eller mobilt bredbåndsutstyr med 4G som er i salg har nå mulighet for å utnytte 800 MHz-frekvensen. Selvfølgelig også de nye Apple-produktene iPhone 5s, iPhone 5c, iPad Air og iPad Mini med retinaskjerm.
 • 800-frekvensen gir to til tre ganger så stor dekning pr. sted og fire ganger så mange vil kunne oppleve bedre innendørsdekning på 4G i murbygg eller bygg hvor forhold har gjort det vanskelig å gi gode surfeopplevelser.
 • De såkalte 800-frekvensene ble benyttet til å formidle analoge tv-signaler til norske hjem. I 2014 vil de bli benyttet til å gi Telenor-kunder høyhastighetsmobilt bredbånd, og sikre gode opplevelser blant annet ved streaming av video og musikk.

Alt mobilt! Uke 12

Hvis man prøver å følge med på alt av nyheter, rykter og annet snadder som rører seg på mobil- og nettbrettfronten blir man til slutt gal (tro meg ;)). Men for å gjøre det litt enklere for deg så oppsummerer Teknolicious ukentlig hva som rører seg, så lenge det er mobilt!

Android Wear!


Vi må nesten ta det ferskeste først. Google har nettopp lansert en video som viser hvordan en spesialversjon av Android skal kunne brukes i wearables, altså smartklokker og andre smarte dingser man kan ha på seg. Videoen under viser hvordan Google tenker at alle deres tjenester kan bakes inn i en smartklokke. I følge The Verge er det LG som har fått ansvaret med å lage en Nexus-smartklokke for Google. Det er LG som har laget de to siste Nexus-telefonene også.

For masse bilder av klokker og diverse bruksmuligheter så kan du trykke deg inn på denne siden til The Verge.

iPad 2 døde til slutt


I dag var det over og ut for den standhaftige traveren iPad 2. 2ern har blitt beholdt som billigvalget mens vi har gått fra iPad 3 med retina til iPad 4 med retina og til slutt denne høsten - iPad Air. Nå er det iPad 4 med retina som er det billige kjøpet og det til kun 2990. Det er et riktig så godt kjøp om du spør meg.

I tillegg begynner det i noen land å bli gjort en billigere versjon av iPhone 5c tilgjengelig. Billigere fordi den kun har 8GB lagring. Spørsmålet er om det er for å fase ut iPhone 4s. For kvitter Apple seg med den vil nemlig alle iOS-produktene deres ha Lightning-laderen. Så da er det slutten på 30-pins-laderen som har vært ikonisk for Appleprodukter i lang tid.

Nye HTC One med dobbelkamera og funky deksel

Nye HTC One har vært en beryktet sak, kanskje ikke rart så populær første generasjonen ble. Den skal ikke offisielt avdukes før 25. mars. Men GSMArena har klart å skaffe til veie et bilde av den nye modellen. Skjermen vokser til en skrapefri 5-tommers sak, mens det som kanskje er mest oppsiktsvekkende er dobbelkameraet. Det skal visstnok gi deg muligheten til å endre fokus etter at bildet er tatt. Samtidig som dårlig belyste bilder skal bli bedre og at man skal kunne legge til noen 3D-effekter.

Nye HTC One kommer også med HTCs nye Android-skin, Sense 6. Det finnes en litt tørr Youtubevideo av Sense 6 her.

Noe som er adskillig festligere er det lekkede dekselet til nye HTC One. Med en rekke lysdioder kan man nemlig på lekkert og funky vis få informasjon som klokke, vær og kanksje en twittermelding eller to? Det var Evleaks som twittret bildet først:

 
iPhone 6 phablet/brettmobil?Hva sier du til en mega-iPhone? Apple virker ikke til å være så gira på brettmobiler, jeg mener, de økte størrelsen på iPhone-skjermen ved lanseringen av 5ern. Da gikk de opp til smått beskjedne 4 tommer. Så da er spørsmålet om det blir noe av en forstørret iPhone når 6ern kommer. I henhold til Apple Insider vil den i så fall ha designelementer fra dagens iPhone 5c.

Noe som helt sikkert kommer er iOS8. Lekkede bilder viser lite nytt på designfronten, men det er dukket opp noen nye systemapper, og det er spesielt en som er diskutert mye den siste uka, nemlig Healthbook (dårlig navn, eller?). Healthbook viser at Apple hopper på trenden rundt helseinfo fra dingsene dine. Teknolicious tipper det betyr at iWatch kommer sammen med iPhonene til sommern/høsten for å samle inn mye av dataene til å fylle opp helseboka di på iPhonen.

Her er de lekkede skjermbildene:

Drøy animasjonsfilm

Videoen over er faktisk ikke av en ekte apekatt. Dette er juiceprodusenten Rynkebys animasjonsfilm som tar med seg tradisjon til orangutangen Rynke, som på mange måter er Danmarks svar på Julius. Animasjons-Rynke vil nå bli en del av Rynkebys nyeste reklamekampanje. 

Det er det britiske designbyrået The Mill som står bak teknologien som virkelig utjevner forskjellen mellom animasjon og ekte film når det kommer til bevegelsene. Alt fra beinbevegelser til blodårer er gjengitt til den minste detalj.

?Teknologien er virkelig imponerende, og en så realistisk digital ape er ikke sett tidligere. Vi ser en stor nøyaktighet i oppbyggingen av et anatomisk korrekt skjelett og muskelsystem, som gjør det mulig å gjengi apens naturlige bevegelser?, sier lektor Jeppe Revall Frisvad fra DTU Compute i Danmark, og fortsetter ?Utviklingen av denne 3D-teknologien gjør at det nå finnes et fantastisk alternativ til å benytte levende dyr i reklamefilmer.?

Jeg er redd dette er fryktelig dårlig nytt for hunden i Beethoven-filmene og andre kjente dyreskuespillere.

Devold Protection goes Hollywood


Foto: Cathrine Klem

Devold lager ikke bare lange underbukser, de har i en mannsalder også drevet med beskyttende arbeidstøy og er markedsledende på undertøy og mellombekledning som beskytter mot kulde, varme, flammer, statisk spenning eller metallsprut. For å strekke strikken helt til bristepunktet har de mekka denne stuntvideoen i beste Hollywoodstil for å bevise hvor godt tøyet fungerer.

#devoldprotection 

Devold kaller reklamefilmen for stuntvertising. Og hadde ikke klart det uten at gærningen Tom Erik Heiman hoppet brennende utfor Helsetkopen på nordvestlandet. Og hva var han redd for på vei ned de 1200 meterne utfor stupet? Jo, om pilotskjermen skulle brenne opp eller ikke.

Ellens Oscar-selfie knuste Obamas re-tweetrekord

Ellen DeGneres led ikke bare Oscar-showet trygt i havn i går. En mega-kjendis-selfie som Bradley Cooper tok for henne viste 1 million retweets etter en drøy halvtime, da hadde hun knust rekorden som Obama satte i 2012 når han vant presidentvalget på nytt. 

Obamas tweet har snaut 800.000 retweets, Ellen ligger i skrivende stund rett under 2.2 millioner. Twitter fikk gitt beskjed til Ellen som med glede kunne fortelle publikum at "We broke Twitter!"

Unngå å bli et offer for Murphy

funny_car_pictures

Jeg skrev tidligere om Murphys lov og DNBs nye kampanje som går ut på å både reklamere for deres forsikringer og opplæring av det norske folk i å være litt smartere. DNB mener at vi kan alle hjelpe hverandre å bli litt smartere, de har derfor kjørt i gang hashtaggen (emneknaggen) #kampenmotmurphy. 

Ditt bidrag trengs!

Hver gang noen er redde for å f ly, eller kjøre langt i bil så kommer det en viktigper som mener "det er jo helt dust, det er i hjemmet de fleste skader skjer. Det er tryggere å være i flyet enn hjemme!" Viktigperen har rett. Lær derfor av DNB og hjelp tl med å unngå skader i hjemmet.

Har du andre tips av denne typen kan du være med å dele og til slutt vinne kr 9.999,- fra DNB. Alt du trenger å gjøre er:

Capture

LES MER OM KONKURRANSEN PÅ KAMPENMOTMURPHY.NO!

Nå kommer godbitene på løpende bånd fra HBO Nordic

HBO gjør seg aller mest gjeldende i årets første halvdel. Utover våren kommer det oppfølger-sesonger til mange favoritter som Game of Thrones, Girls, Banshee og Vikings. Men kanskje er det mest spennende å se hva som er nytt også.

True Detective er allerede godt i gang med to episoder ute. Det stjernespekkede sørstatsdramaet har startet forrykende og det er mye som får seerne til å returnere hver mandag for ny episode. Følelsen av Louisiana, den interessante hoppingen mellom tidsepoker, rollefigurenes utrolig gode kjemi og det bestialske drapet.

Black Sails er sjørøverdramaet som tar oss inn i tidsepoke som enda ikke er riktig forsert i en stor TV-serie. Vi får håpe Kaptein Flint og hans menn lager skikkelig underholdning! Serien har premiere denne helgen.

For oss geeks er det likevel Silicon Valley som kanskje står øverst på lista. En slags krysning mellom The Social Network og Entourage, med datanerder og dollar-investeringer i millionklassen. Serien kommer i April.

Produktplassering

Rykteflommen Ferske skjermbilder fra Samsung Galaxy S5


Det er nok fortsatt noen måneder til vi faktisk får servert det neste bladet i Gaalxy S-serien. Det har derimot ikke stoppet superlekkerne i Evleaks i å tvitre både ett og to bilder av forskjellig elementer ved en helt ny brukeropplevelse for den nye mobilen.

Det er ikke bekreftet hvor mye hold det er i disse ryktene, men det ser lekkert ut, så om du har planlagt å skaffe deg en Galaxy S5 på forsommern så finner du kanskje en forsmak her.

Bildet over viser det første bildet som Evleaks viste frem. Til venstre en låseskjerm med en slags kart-flis. I midten ser det ut til å være flere fliser med informasjon som da er meningen å trigge din nysgjerrighet, i likhet med Google Now. Til høyre ser vi det nye uttrykket og nye ikoner. Litt dusere farger og det ser ut som Samsung satser mer enn noen gang på egne apper. Se for eksempel på Magazine-appen som man kan anta blir en Flipboard-erstatter og alle de andre Samsung/S-appene.

Sent i søndag tvitret Evleaks dette bildet.

Her er det mye som igjen ligner på Google Now. Med en slags krysning mot Microsofts levende fliser. Google Now bruker all den dataen Google samler fra ditt bruk via nettsøk, Gmailen din og lokasjonstjenester (creepy? oh yes!) til å mate deg med mer eller mindre nyttig info. Det kan se ut som det er det som skjer her og.

Spørsmålet man må stille seg er hvor Samsung skal samle denne dataen fra? Kan de koble seg på Googles datastrøm eller kommer de til å bruke en annen leverandør av data? 

Selve telefonen

Samsung Galaxy S5, skal i følge The Verge, skille seg litt fra S3 og S4 ettersom at de var så like i utformingen at kunder egentlig ikke så forskjell. Fokuset fremover skal være på opplevelsen med skjermen og det er også snakk om en ny Samsung Smart Gear-klokke for å bygge den merkevaren videre. 

Det kanskje mest interessante, ihvertfall nyskapende, ryktet er at Samsung jobber med et nytt sikerhetstiltak. En irisskanner, som en slags motvekt mot Apples Touch-ID.

Er Samsung Galaxy S5 din neste telefon? Hvs synes du om de lekkede skjermbildene? 

Mer LOL fra DNBs reklameteam

kmapenmotmurphyDNB viste med George Clooney-reklamene at de virkelig kan god reklame. Nå har de fått de samme produsentene til å pusle sammen et nytt humorkonsept basert på Murphy's Law (Wikipedialink).   Denne gang handler det om de ikke bare er gode på bank, men også forsikring. Du må nesten bare se videoen for å forstå, god norsk reklamehumor på sitt aller beste.

  Kampenmotmurphy.no er DNBs nettside for kampanjen og der ser man hvordan de tenker. Det er nemlig to måter å unngå frustrasjon når Murphy har vært på fære:
 1. Sørge for at sjansen for uhell er så liten som mulig
 2. Være riktig forsikret sånn at alt ordner seg
  Er det LOL?

Test: ZTE Nubia Z5


ZTE Nubia Z5 er det billige alibiet i spekteret av toppmodeller. Telefonen går rett i strupen på HTC One, Samsung Galaxy S4 og Sony Xperia Z1. Og det den eventuelt skulle mangle på disse toppmodellen tar den igjen på pris.

Design

Jeg må begynne designavsnittet med eska telefonen kommer i. Det er den flotteste innpakningen jeg har sett (dog ikke mest miljøvennlige). En todelt innpakning der telefonen er i den hvite delen og tilbehøret i form av lader og ørepropper i den gjennomsiktige delen. En liten wow-faktor i det du mottar telefonen.

Om du er en av de som har fått med deg ZTE sine tidligere mobiler er det ikke på grunn av designet. Men med Nubia Z5 er både de tekniske spesifikasjonene og telefonens ytre design jekket opp en god del hakk. Jeg kommer tilbake til innmaten, men utenpå er den, helt subjektivt, på par med S4 og Xperia Z1, men fortsatt ikke like lekker som HTC One.

Baksiden er av en slags matt, myk plastikk som er veldig motakkelig for fettmerker, men som er god å holde i. Kamerahuset stikker litt ut, med en rød ring rundt og gir telefonen et godt design. Jeg liker faktisk baksiden best.

Men det er inntil man skrur på skjermen på andre siden.

Forsiden er kun glass bortsett fra høytalergrillen helt øverst. Rundt glasset er en noe skarp metallramme som gir et kaviltetsinntrykk, men som kan kjennes litt skarp ut, speiselt når man har den inntil øret. Det skal legges til at det er en vanesak som jeg merket mye i starten, men etter noen dagers bruk var det glemt. 

Det er for det meste rette pene linjer på ZTE Nubia Z5, med få brudd. Vi finner kun hodetelefoninngang på toppen, låseknapp på høyresiden og volumbryter på venstreside. Ladeinngangen sitter i bånn.

Skjerm og kamera

Skjermen er telefonens store styrke! Den er helt nydelig å se på og står ikke tilbake for noen skjerm jeg har sett. Under skjermen har ZTE en sirkel og to prikker på hver side som fungerer som touchknapper. Sirkelen i midten gir et telefonens design et lite løft og fungerer på mange måter som knappen på Samsungs Galaxy-serie. Knappen lyser også opp ved ubesvarte anrop eller andre varsler. Fin detalj. Mens de to andre knappene er tilbake og menyknapp.

Tilbake til den fantastiske skjermen, det er Full-HD (1080p) skjerm med en pikseltetthet på 443 ppi. Skjermen er lyssterk, fargene er klare og kontrasten god. Nå er denne telefonen testet senhøstes så den har ikke vært utsatt for mye sollys, men de gangene jeg har testet har den fortsatt vært tydelig å lese på.

ZTE Nubia Z5 er forøvrig en liten 5" mobil, i den grad noen 5-tommer er liten.

Kameraet er på hele 13 MP, noe som kanksje er mer enn gimmick og salgsargument. Hva man skal med fullt så mange megapiksler er ofte et godt spørsmål når man skal ta bilde av kaffen sin til Instagram. Uansett, sensoren er levert av Sony og optikken er levert av Konica-Minolta. Store navn.

På funksjonssiden får man en del muligheter. Det er ansikstsgjenkjenning, HDR-bilder og panoramafunksjon. Det er likevel ett stykke til de villeste kameramobilene, som Lumia 1020 og Glaxa S4 Zoom. Men for å være en "vanlig" telefon er kameraet absolutt godkjent. Det holder i de fleste tilfeller veldig godt som mobilkamera og for de fleste er dette kameraet mer enn godt nok. Faktisk kanskje det beste kameraet man har.

Alt i alt gir kameraet gode bilder og video som fint kan brukes til mer enn Instagram og Facebook.

Gammel Android - flere egne tilpasninger

ZTE har merkelig nok kun utstyrt Nubia Z5 med Android 4.1.2. Det nå en måned siden 4.4 kom på markedet, mens denne telefonen riktignok ble lansert en god del måneder før det, men 4.3, eller i hvert fall 4.2, burde vært på plass nå. Jeg har spurt ZTEs norske pressekontakt om nyere versjoner kommer, men hun kunne ikke bekrefte om dette var på vei.

Kanskje det lave versjonnummeret kommer av at ZTE har jobbet mye med sine enge tilpasninger. For her er det mye som man ikke finner på den rå versjonen av Android. Borte er appskuffen, alle apper legges ut på hjemskjermene, ikke ulikt iOS. Kan virke som ZTE har sett mye mot iOS i sine designvalg, da flere innstillinger ligner mistenkelig.

Heldigvis flyter menyene godt og det er ingen mangler å finne noe sted. Widgets er fortsatt på plass, og selv om Google Nå ikke er et sveip opp eller sveip fra siden unna, finner man den fra Google Søk-baren øverst. 

Telefonen oppleves like kjapp som andre toppmodeller.

Andre fiffige tilpassninger er for eksempel at man kan bare løfte telefonen opp til øret når den ringer så svar du, samme om du har funnet frem til et telefonnummer du vil ringe. Telefonen kan også sette volum på maksimalt når den skjønner at den er i en bukselomme. Kjekke funksjoner spør du meg. 

Liker du ikke oppsettet er det uansett mange spennende launchere, tastaturer, SMS-programmer etc i Google Play som ettehvert har visket ut forskjellene mellom de forskjellig produsentenes egne tilpasninger.

Spesifikasjoner: NFC? :) LTE? :(

Med i esken kommer et NFC-merke. Det er kult synes jeg, da jeg er en liten forkjemper for NFC. Den gir deg muligheten til å enkelt endre diverse innstillinger, altså sette på lydløs, skruv av WiFi, etc. når teleonfen rører borti enten det medfølgende SmartFlagget som ZTE kaller det, eller andre NFC-merker.

NFC er også på plass i de fleste andre store toppmodellene, men det er LTE. Her har ZTE rett og slett gjort seg bort synes jeg. LTE, eller 4G, er på plass flere stder i Norge og man skulle strengt tatt sett for seg at ZTE hadde dette på plass i en ellers veldig god telefon.

De andre viktigste tekniske spesifikasjonene er systembrikken som er den populære Snapdragon S4, den begynner kanksje å bli "forrige generasjons", men sparker fortsatt mer enn godt nok fra seg. Med seg på laget har den 2GB RAM. 

Batteriet er på 2300 mAh og holder en vanlig dags bruk helt greit. Inntil videre må man lade toppmodeller hver dag, batterier skal bli veldig mye bedre før man lar det gå to dager. Det som dessverre trekker ned på Nubia Z5 er at telefonen kommer med 16 GB lagring, som ikke kan utvides med SD-kort. Man er da prigitt at de 10 GB som er igjen når alt er på plass skal holde. Det blir fort trangt om man er glad i litt musikk, spill, etc.

For øvrig er antenna god, aldri noe problem med dekning og samtalekvaliteten er adekvat.

Konklusjon

Pluss:

Veldig god pris

Fantastisk skjerm

NFC

Pent design

Godt kamera

Minus:

Ingen LTE

Gammel Android

Ekstra lagringsplass ikke mulig

For å konkludere er det enkle svaret: "Utrolig mye telefon for pengene". ZTE koster i skrivende stund kr. 3.300 i de fleste norske nettbutikker. For eksempel hos MPX. Men glem ikke at det mangler LTE pluss litt annet. Men kjenner man sitt eget bruksmønster kan man fort få seg en lekker mobil i toppklassen til en mye billigere penge. Til syvende og sist et veldig godt kjøp!

Telenor pusher 4G - det er gode nyheter!

2013-12-02- 17-52-48

 Er du som meg, ordentlig lei av buffring, hakket streams og videoer som ikke laster? Tenkte meg det ja.

Telenor prøver å henge med i svingene når flere og flere nordmenn kaster seg på mobilsurfebølgen og utvider nå sitt 4G-nettverk. De har allerede 95% dekning av landets befolkning på 3G og jobber nå med å utvide 4G mot samme nivå.

Telenors 4G-nett har hastigheter opp mot 40Mbit/s, men har du en 4G-mobil kan nå Telenors 3G levere opp mot 20 Mbit/s under optimale forhold.

I en OL-sesong er det ikke feil å ha med seg hele Norges Aksel Lund Svindal på laget heller. Er du interessert i hva han driver med frem mot Sochi finner du han f.eks på Instagram.

 

 

Meget stilige Libratone Loop

liberatone loop

Liberatone Loop er nok et prov på at danskene kan design. Denne lekre høytaleren tar seg godt ut enten du trenger lyd på soverommet, i studentleiligheten din, på veggen i stua eller om du driver din egen lille hippe cafe.

Du finner Liberatone hos Eplehuset.

Liberatone Loop har et 120W element, og lar du den få jobbe med baksiden mot en vegg kan den bruke passive radiator bass - teknologi som gir kraftfull bass følelse.

Liberatone Loop bruker både DNLA eller AirPlay om du er på iOS/OSX. Men de har også utviklet sin egen teknologi som de kaller Liberatone PlayDirect om du ikke har trådløst nettverk for DLNA eller AirPlay.

Produktplassering

Sony NEX-5T, kompaktkamera med utskiftbart objektiv

sony nex 5t

Noen ganger trenger man både et godt kamera, men også et kamera som ikke gir deg skeiv rygg og varig men fordi du drasser det med deg rundt en hel dag. Sony NEX-5T er akkurat det. Det nyeste kameraet i NEX-serien til Sony er akkurat på plass i tide til å få en plass under juletreet. Sleng gjerne med en objektiv på ønskelista da utskiftbare objektiver er det som gjør dette speilløse, kompakte kameraet enda bedre.

Sony NEX-5T har en 16.1MP CMOS sensor, tar RAW-bilder og 1080P video. Kameraet har også NFC så du kan parre det med mobilen din og bruke den som søker og lukker. Med Sonykamera med WiFi er det også mye annet snadder til mobil igjennom PlayMemories appen.

Sony NEX-5T koster rundt 5000 i Norge nå før jul og kommer i litt forskjellig pakker med forskjellige farger og objektiver.

Rocksmith 2014 - kuleste måten å lære seg gitar på!

rocksmith

Den etterlengtede versjonen av Rocksmith er endelig kommet. I denne versjonen blir "lære-å-spille-gitar"-spillet enda bedre. Bredere musikkatalog, nye "modes" og utvidet trening er nytt i denne versjonen av Rocksmith.

Rocksmith 2014 gir deg nå muligheten til å sette vanskelighetsgrad som passer deg for hver sang, i stedet for å starte hver sang på novisenivå. Videre kan man jam-sessions med musikerne i spillet og de har lagt til flere missions i Gitarcade.

2014-versjonen er også enda mer fokusert på å få deg til å lære å spille gitar. Det er nå mer enn 85 forskjellige opplæringselementer som dekker alt fra hvordan du håndterer gitaren, stiller den og selvfølgelig forskjellig måter å spille på.

Sjekk denne videoen som forteller deg mer om utviklingen fra originale Rocksmith til høstens Rocksmith 2014.

I årets spill er musikkatalogen utvidet betraktelig med musikk fra blant annet Aerosmith, Bob Dylan (gitarkongen), Iron Maiden, Radiohead, Jack White, Arctic Monkeys, Muse (stadion i stua di), Def Leppard, Nirvana, The Who og selvsagt Foo Fighters.

Man kan kjøpe spillet sammen med en gitar, eller bare selve disken om du har gitar fra før (pass på at din gitar da er kompatibel)

Sony Xperia Z1

Som teknologiblogger ender man etterhvert opp med å teste en rekke smarttelefoner. Den beste jeg har hatt i bruk i 2013 er Sony Xperia Z. Men i høst har evolusjons realitet innhentet min 2013-favoritt, for Sony har bragt storebroren til verden i form av Xperia Z1. Dette monsteret av en mobil har alt lillebror kunne by på, bare bedre.

La meg liste det opp for deg:

 • Vanntettheten, misforstå meg rett, de er like vanntette, men Z1 er smartere bygd slik at men slipper å åpne en litt kinkig luke for å for eksempel nå frem til hodetelefoninngangen.
 • Kameraet, på Z1 får man kanskje Androids beste utfordrer til Nokias hinsides Lumia 102o. Sony har matet Xperia Z1 med et kamera med over 20MP.
 • Enda råere skjerm, 5-tommern har TRILUMINOS-teknologi som gir bedre fargegjengivelse og et skarpere mer levende bilde.

sony xperia z1

Etter at Sony kvittet seg med Ericsson navnet har de tatt taktisk gode grep som har gjort at man har brukt mer av Sonys usedvanlig brede erfaring i så mange spektre av den teknologiske verden og brukt denne kunnskapen når man har bygd telefoner. Skal du kjøpe en toppmodell i høst vil aldri i livet Sony Xperia Z1 skuffe deg. Du får den for eksempel hos MPX.no i sort, hvit og lilla.

Alt om Windows 8.1 oppdateringen


"Mange endringer små, danner stor oppdatering"

Windows 8.1 er tilgjengleig fra og med i dag, 17. oktober. Teknolicious har sett på de viktigste oppdateringen og når du har lest denne artikkelen er det klart at summen av alle disse relativt små endringene vil gjøre det verdt å foreta en oppdatering. 

Oppdateringen blir å finne i Windows Store fra kl 13 norsk tid 17. oktober.

Startknappen


Windows 8.1 har selvsagt ikke glemt den ene endringen som har satt sinne i kok hos mang en Windows 8-fersking det siste året. Startknappen er tilbake. Dessverre er den ikke like anvendelig som mange nok skulle ønske seg. Trykker du på den tar den deg til startmenyen der du finner alle flisene dine. Men et høyreklikk på startknappen vil for eksempel la deg skru av maskinen, ta deg til kontrollpanel eller oppgavebehandling.

Dessverre ikke fullt ut den løsningen mange har ønsket seg, men kanskje nok?

Forbedret låseskjerm


Det som riktignok møter deg først i Windows 8.1 er den forbedrede låseskjermen. Man kan nå konfigurere Windows 8.1 til å lage et slideshow av bildene som du har på PCen, i Skydrive eller som du har tatt med din Windows Phone 8 telefon.

Det vil også bli mulig å svare Skypesamtaler dirkete fra låseskjermen eller velge å åpne rett i kameraappen.

Mer personlig tilpassning av designet


Andre designmessige nyvinniger er at man kan sette samme bakgrunn på startmenyen som på skrivebordet. Det kan fort gjøre det litt mindre voldsomt å hoppe inn blant alle flisene.

Microsoft ønsker nok at brukerne skal kjøpe ideen med flisene i Modern UI. De har derfor forbedret disse en god del til 8.1 oppdateringen. Man kan endre til enda flere forskjellig størrelser og det vil også bli mulig for utviklerne å vise frem mer interessant informasjon på appens "Live Tile". For kalenderen betyr det for eksempel at den viser dagens avtaler på selve flisen, dermed trenger du ikke gå inn i kalenderappen for en rask oversikt. 

Værappen er også et eksempel, der vil man kunne se været i 3 byer samtidig, samt et 3-dagers varsel. 

Hopp over flisene

En annen sak mange motstandere av fliser, startmeny og Modern UI vil like er muligheten til å kjøre oppstart rett til skrivebordet. Fester du dine mest brukte programmer til taskbaren vil du minimere bruken av startmenyen til det minimale.

Men med de forbedrede flisene er det kanskje på tide å omfavne nyvinningene i Windows 8? 

Windows Store oppdateres


Designet er kraftig forbedret, spesielt fra en utviklers standpunkt da applikasjonene vises på en bedre måte samt at de vil oppdateres automatisk. På den måten trenger ikke utvikleren være redd for at for mange brukere fortsatt er på gamle versjoner av appen.

Også andre innebygde apper som Mail, Fresh Paint og Bilder vil få en etterlengtet overhaling.


Bing er king

Den største enestående oppdateringen er Søk.

Nå vil man kunne søke uavhenging om man er i skrivebordsmodus eller i en app, du vil uansett søke på tvers av filer på Pcen, apper, eller informasjon på nettet. Først vil man se apper, så filer, musikk og informasjon på nettet.


Det som er spennende er at Microsoft tar i bruk sin egen søkemotor Bing på en helt spesiell måte. Søker man for eksmepl på en kjendis som Bill gates vil tilgjengelig informasjon om han preseneres i et lekkert oppsett som de kaller Bing Hero. Klikker du på informasjon som kommer fra Wikipedia sendes du direkte til Wikipedia-appen og ikke til nettleseren din.

Søker du på en film vil man få mulighet til å se trailer til filmen, eventuelt åpne filmen rett i Netflix. Det samme gjelder musikk som kan avspilles i Xbox Music med ett klikk.

SkyDrive blir din venn

SkyDrive, Microsofts egen nettskyløsning blir bakt enda dypere inn i systemet og virker som en miks mellom Dropbox og iCloud. Automatisk back-up av innstillinger, filer, applikasjoner og oppsett vil gjøre det adskillig mindere smertefullt å oppgradere til ny PC eller bruke flere PCer med én bruker. Alt synkroniseres automatisk.

SkyDrive ligger automatisk installert i Windows 8.1. Alle filene du har der vil ikke automatisk lastes ned som hele filer på PCen din, men en liten fil som skal speile den egentlige filen vil ligge på PCen og resten lasteskun ned så fort du ønsker å åpne den. Man kan sette filer/mapper til å kontinuerlig være tilgjengelig offline om det er ønskelig.

Gratis for Windows 8, verdt pengene for alle andre

Etter å ha brukt Windows 8 et år så kan jeg med hånda på hjertet si at overgangen er verdt det. Ja, det kan være litt klønete med den startmenyen på en stasjonær PC, men det er mer som er bra enn de små irritasjonsmomentene man møter den første tiden med Windows 8. 

Har du Windows 8 er oppgraderingen til Windows 8.1 gratis. Du skal finne oppdateringen i Windows Store.

Har du et tiidligere operativsystem må du ut med kr 939,- for en oppdatering som vil blåse nytt liv i PCen din. Kjøp her.

Rykteflommen: Hva vi vet om nye iPad 5 og iPad Mini 2


Dette er den offisielle invitasjon som er sendt ut til pressen før høstens andre store Appleevent. Vi har allerede sett iPhone 5s og 5c. 22. oktober er det endelig dags for oppdatering av iPadene. Teknolicious har støvsugd nettet for de mest sannsynlige ryktene og samlet de her for deg.

Og orker du lese deg igjennom alt, finner du nederst i saken, min egen tolkning av teksten "We still have at lot to cover."

Les også ryktene rundt Google Nexus 5 og Android 4.4 KitKat
iPad Mini 2 med Retina skjerm

Wall Street Journal meldte allerede i august at neste iPad Mini får det Apple kaller Retina skjerm. Altså såpass høyoppløst skjerm at du ikke klarer å se hver enkelt piksel på normal avstand. Det er forventet at iPad Mini beholder samme form og størrelse som originalen, men at skjermen ender opp med en oppløsning på 2048 x 1536. WSJ er stort sett alltid på rett spor når de kommer med sine antagelser før Applelanseringene, men du trenger ikke være formann i Mensa for å skjønne at dette er et naturlig steg for Apple.

Tilbud og etterspørsel

Dessverre er det rapporter som tilsier at Apple sliter med leveransen på slike skjermer (som ironisk nok Samsung produserer for dem) og at Apple kan slite med å møte etterspørrselen melder The Verge. Nå liker riktignok Apple å holde litt igjen på leveransen for å skape blest rundt produktene, men disse rapportene vitner om at Apple kan gå på et smell i den kommende julehandelen. Vi får håpe de ikke glemmer oss her på berget helt og at vi også kan ønske oss iPad Mini 2 til jul.

Noen rykter strekker det så langt som at minien med Retina skjerm ikke blir tilgjengelig før på nyåret. Om det er tilfelle vil vi mest sannsynlig ikke få denne presentert av Tim Cook i neste uke.

- Ikke gullfarget

Designmessig vil formen beholdes, men fargevalget skal etter sigende følge iPhonesegmentet og man får iPad Mini i Space Gray og sølv. En gullversjon slik vi så på iPhone 5s er derimot lite trolig da Apple sliter med å møte etterspørselen på iPhoner i den fargen på grunn av materialmangel.

Heftig 64-bit chip

På innsiden meldes det fra Macrumours at iPadene som lanseres 22.oktober vil få en nettbrett-versjon av 64-bit prosessoren A7 som er å finne i iPhone 5s. Macrumours mener navnet på denne chippen er A7X. Dette vil bli en kraftig oppgradering for iPad Mini i forhold til dagens modell.

Kan det være fare for den gode prisen som iPad Mini har ligget på? Nå som vi får Retina skjerm og A7X-prosessor. 

iPad 5


Vi har faktisk kommet til iPad 5, selv om 4'ern kan ha gått mange hus forbi. Det betyr ikke at du ikke skal bry deg. Mange lar seg frist av 7.9 tommern til iPad Mini, men med forventet slanking av både bredde og tykkelse på iPad 5 kan den fort bli det beste valget igjen.

Stjeler lillebrors design

Det har seg nemlig sånn at alle rykter, twitterhvisk og røyksignaler melder det samme; "iPad 5 får samme design som iPad Mini". Sonny Dickson er en mann som er nødt ligge med en Apple designer, for det er ikke første gang han har skaffet tidlige bilder av kommende Apple-produkter. Og igjen er han alles kilde til de første virkelig gode bildene av iPad 5. Og der kommer det tydelig frem at alle har hatt rett. iPad 5 stjeler designet til sin lillebror.

Det nye designet gjør iPad 5 15mm smalere og 2mm tynnere. 2mm tynnere er faktisk så mye som 20% slankere enn dagens modell.

Samme skjerm som 3'ern

Det er ingenting som tyder på at Apple går vekk fra retinaskjermen som ble introdusert med iPad 3. Det vil bety samme gamle 2048 x 1536 oppløsning. Å endre på denne ville skapt mye ekstraarbeid for app-utviklere og skjermen er fortsatt en av markedets beste for nettbrett. Selv om Nexus 10 og andre begynner å yppe seg.

Videre er det også naturlig å tro at også iPad 5 får A7X'en som prossesor.

TouchID 

Det er først i dag at bilder av noe som ser ut som en iPad 5 med fingerprintleseren TouchID har begynt å sirkulere webben. 9to5 Mac har plukket opp dette uklare bildet fra kinesiske ctechcn.com. Det hevdes at det viser det som man nesten kan forvente seg. Nemlig at også iPaddene blir utstyrt med TouchID. Teknolicious antar dette vil gjelde for iPad Mini også.Tastatur i coveret!?

Jeg runder av med å tolke invitasjonen. "We still have a lot to cover" lyder taglinen. Man kan ikke alltid legge for mye i en slik tekst, men kan "cover" henvise til at Apple kommer til å slippe en kopi av Microsoft tocuhcover? Eget tastatur til iPaden er noe andre aktører har gjort seg rike på, kanskje vil Apple inn på det markedet for å sikre seg gode marginer på tilbehør, nå som priskrigen på gode nettbrett er beinhard!?

Ironien skal selvsagt hadet til at 22. oktober er dagen Surface 2 kommer for salg for første gang.

Kilder: The Verge, Macrumours, Sonny Dickson, Wall Street Journal, 9to5Mac

Vet du hvor mange fotballer som går i en Hyundai i40?


Vet du hvor mange fotballer som går i en Hyundai i40? - Ikke jeg heller, men om du klarer gjette riktig kan du vinne en av norske veiers sikreste familibiler. Sjekk ut konkurransen her!

Hyundai tenker på teknologiske nyvinninger som kan sikre deg og passasjerene når man setter seg inn i bilene deres. Nytt i denne modellen er varsel når du sklir over i en annen fil, dette minsker sjansen for å miste fokus. Hyundai kaller det lane assist.

Annen teknologi i Hyundai i40 er ryggekamera, parkeringsensor, aktive nakkestøtter og ni kollisjonsputer.

I løpet av ett sekund på internett...

Designly har mekket sammen en stilig visualisering av hvor mye aktivitet som skjer på nettets største nettsider. Hvert sekund. 

Man varmer opp scrollefingern med oversikt over antall Reddit votes og Instagrambilder lastet opp i løpet av et sekund, før man etterhvert får se hvor positive vi mennesker faktisk er, for antall Facebooklikes i løpet av ett sekund er mektig imponerende.

Om du orker å scrolle helt ned så ligger det en liten ekstraknapp nederst. Anbefaler å følge med på scrolleindikatoren (hva heter det egentlig?) i nettleseren din når du trykker på den.

Gå inn på onesecond.designly.com og sjekk ut for deg selv.

Vizify nydelig, praktisk oppsummering av din TwitterkontoKom over denne kule nettsiden som gir deg en enkel, men lekker videoversjonen av twitterkontoen din. Artig med litt visualisering av aktiviteten din på Twitter.

Med Vizify kan du lage enkle små videoer som fint oppsumere din twitteraktivitet. Under ser du en default-video av Teknolicious sin twitterkonto. Man kan endre, legg til eller fjerne komponenter når den første versjonen er ferdig laget. Vil du lage selv går du bare inn på Vizify.com og godkjenner tilgang til twitterkontoen din. Så har du videoen din klar i løpet av noen få sekunder.