hits

Spill

Endelig kan du spille med Martin Ødegaard på FIFA

Da er det endelig klart for Martin Ødegaard på de megapopulære FIFA-spillene!

Ettersom ungutten fikk være med i kamptroppen til Real Madrid i forrige uke har EA Sports oppdatert spillerstallen med hele Norges (verdens?) kjeledegge. Martin fikk ikke spille mot Almeria, men nå kan du bruke han i time etter time. Dette har vært etterlengtet lenge av både norsk og internasjonale fans. Trolig den mest savnede spilleren på spillet.

Med draktnummer 41, som man riktignok ikke får lov til å kjøpe igjennom offisielle kanaler, og et ansikt som ligner ganske bra er dette en grunn til å børste støv av kontrolleren igjen. 

Sjekk for eksempel denne videoen som introduserer den virtuelle versjonen av Ødegaard meget grundig.

 

Stort potensiale

Det er klart at det er potensiale i den ekte Martin Ødegaard. Dette fremgår også av ratingen han har fått av EA Sports. Han er nemlig gitt totalrating på 67 (av 99). Noe som ville gjort han til en meget viktig brikke i et Tippeligalag. Dette er den samme ratingen som for eksempel Fredheim Holm har i Vålerenga på undertegnedes VIF-lag. Men i følge nettsiden SoFIFA har Ødegaard et potensiale på 80 i rating. Spillerne når normalt sitt potensiale i løpet av noen sesonger, ut i Career Mode, med ca +- 5 poeng differanse. 

Spill PS4 rett på mobilen med Sony Remote Play

Jeg er ikke over på neste generasjon spillkonsoll enda. Jeg står fortsatt og lurer, men nå kommer Sony med en såkalt feature som kan virke litt fristende og kanskje få meg til å ta et endelig valg, nemlig:

Remote Play på Xperia-telefoner og nettbrett. Det er Xperia Z3, Z3 Compact, Xperia Z3 Compact tablet og Xperia Z2 som støtter dette.

Funksjonaliteten fungerer akkurat som man skulle anta, se videoen under, man kan rett og slett få bildet fra Playstation 4 som vanligvis ville vært på TVen rett på mobilen eller nettbrettet. Jeg ser flere bruksområder for dette, andre i heimen mener de skal få ha TV-skjermen litt eller kanskje passer det dårlig med et akutt dobesøk ;)

 

Video inneholder betalt produktplassering

 

I anledning lanseringen av funksjonaliteten slipper Sony også ekstratilbehøret GCM10 som du fester på PS4-kontrollen. Med GCM10-festet er det rett og slett plug'n'play så lenge telefonen og spillkonsollen er på samme trådløse nettverk.
Disse spillene blir denne konsollgenerasjonens klassikere


Dette blir en spillhøst av det sjeldne. I dag kom et av de mest etterlengtede spillene på lang, lang tid, nemlig Grand Theft Auto 5. Samtidig venter mange på de nye konsollene.

Xbox One og Playstation 4 blir nok å finne under mange juletrær i år - men er du blant de som kommer til å sitte på gjerdet, eller benytte muligheten til å kjøpe grisebillige PS3er eller Xbox 360er så kommer her min helt personlige liste over spill du bør skaffe deg til inneværende generasjons konsoller.

Noen klassikere er udødelige, tenk for eksempel Mario Kart og 007 GoldenEye til Nintendo 64.

Listen er ikke lang, og inneholder kun min subjektive oppfatning. Kanskje du har noen andre tips? Bruk kommentarfeltet under!

GTA V

Jeg starter kanskje kjedelig, men anmeldelsene av dette spillet har jeg sjelden sett maken til. Se f.eks NRK Filmpolitiets videoanmeldelse over.

I følge de som har fått prøve spillet på forhånd så er GTA V visstnok i en helt annen liga og finner muligheter i PS3 og XBOX 360 som ingen har klart tidligere. Kanskje var det mer å hente her?

Grunnen til å beholde dette spillet er at selve historien er beregnet til mer enn 30 timer, men alle som har vært borti GTA før vet at det er så mye mer enn selve storyen.

Dette spillet byr på uendelig muligheter og det vil alltid være stas å putte disken i maskinen og kjøre rundt.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: Red Dead Redemption

FIFA (Annet sportsspill)


Når det kommer til sportsspill så kommer disse stort sett en gang hvert år og er bedre og bedre. Men jeg spilte FIFA Road to World Cup 98 på PC for ikke så lenge siden og det var fortsatt vanvittig morsomt.

Har man en FIFA-disk fra 2010 eller nyere er man egentlig all set. Har du kompiser/venninner på besøk er FIFA alltid en boredom killer.

En kjapp match eller 15 er i grunn like morsomt om det er FIFA 11 eller 13 så ikke noe poeng å nødvendigvis kjøpe den siste versjonen med mindre man er opptatt av online gaming.

Selv blir jeg nok sittende på en FIFA 12-disk, med mindre jeg hopper på FIFA 14.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: PES, NHL, Madden, NBA, etc.

Little Big Planet (PS3)/Trials (XBOX 360)

Jeg eier en PS3, så her er anbefalingen min Little Big Planet. Men jeg har prøvd meg litt på Trials til Xbox (fantastisk morsomt spill), og forstår at det er mye av det samme, f.eks brukergenerert innhold, selv om det her handler om trialsykler og ikke små kosebamser.

Little Big Planet er veldig gøy online, men som et lite uskyldig spill er det også mengder av moro alene eller med flere kontroller i samme sofa.

I spillet er det bare fantasien som setter begrensninger for hva man kan lage av baner og det morsomste er å samarbeide/ødelegge for hverandre om man spiller med flere.

Den lille perlen har kommet i en utgave 2 også, den har jeg ikke prøvd. Men originalen er uansett mer enn god nok.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: ModNation Racers (PS3) og Create (XBOX 360)

Call of Duty Modern Warfare 3

Det er alltid diskusjon om hvilke Call of Duty-spill som er best. Kanskje man skal kjøpe alle? Heldigvis er dette min blogg så da kan jeg si at skal du bare ha ett første-person skytespill så bør du gå for COD MW3.

Historien man spiller seg igjennom er god og er det en stund siden man har spilt det, er det helt ålreit å ta en runde til eller 3.

Online-delen vil selvsagt død mer og mer ut, men flerspiller på samme tv er fortsatt tipp topp.

Det er mye moro i et godt skytespill. Call of Duty er det enkle valget.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: Battlefield

Move & Kinect sportsspill


Mange har skaffet seg Move og, eller Kinect til henholdsvis PS3 og Xbox 360. For meg er det fortsatt ganske rart der jeg står alene og veier på en lysende dildo midt i stua.

Skulle man dog være flere, er det faktisk lite som er mer morsomt enn en skikkelig showdown i Sports Champions (2?ern er mye dårligere enn eneren).

Til Xbox 360 finner man Kinect Sports som inneholder f.eks underholdende bowling og bordtennis. Friidrett er ikke så bra.

Dette er spill som man kanskje ikke spiller time etter time, dag etter dag, men de er fine partyspill.

Andre spill som kan kjøpes av samme grunn: Dansespill eller slåsspill

Bilracing: Gran Turismo 5/6 og Forza 4

Disse bilspillene er så realistiske at enkelte hakeslepp må forventes. Å beslutte hvilken serie som er best får noen andre beslutte, du kan jo begynne med videoen over.

Men at du får time på time med fantastisk bilsimulering innen du har slitt ut kontrolleren er det ingen tvil om. Dette er spill som bør være i enhver spillsamling fra denne generasjonen.

PS3-eksklusiv: Heavy Rain


Dette spillet merker jeg at jeg ikke fikk spilt nok. Men så har det ligget der i skuffen og egentlig venta på meg fordi det kan taes frem i mange år fremover. Er ingen lignende spill der ute, og den rare historien som du selv skaper innbyr til mange unike spillopplevelser.

Xbox 360-eksklusiv: Halo-serien


Halo er Microsofts bread and butter. Dette er kjerneserien til Xbox og kan nesten ikke unngås. 

Jeg mener dette er spillene som ikke bør legges i esken merket «leveres til loppemarked». Hvilke spill mener du er den utgående generasjons viktigste?

Diablo III er på vei til en konsoll nær deg!


Denne høsten blir en av de rarere spillhøstene vi har. Nemlig høsten da det kommer en rekke nye spill man har lyst på samtidig som de nye konsollene er i butikkene i tide til å havne under en rekke juletrær.

For mange handler det om nye GTA, Fifa, Watch Dogs, Forza 5 eller Battlefield 4, men det er Diablo III som kommer først. "Endelig kommer ondskapen til din konsoll" sier videoen over.

Spillet slippes til PS3 og Xbox 3. september.

Nå kan du skyte video på Instagram


Den utrolig populære bildedeletjenesten #Instagram har nå presentert det alle ventet at de skulle gjøre. Nemlig videofunksjonalitet. På et presseevent, i kveld norsk tid, som ble åpnet av sjefen sjøl Mark Zuckerberg, tok etterhvert Kevin Systrom, en av grunnleggerne av Instagram, ordet. Han klarte så vidt å holde seg, men fortalte en liten historie om at de jobbet med videoideen allerede i 2010, men at de valgte å gå for bilder først. Så han var stolt over å kunne vise frem videofunksjonalitet i dag.

Det var tydeliig gjennom hele presentasjonen at mye negativitet var myntet på #Vine som har blitt den originale video-versjonen av Instagram. Uten å nevne navnet Vine, var det uansett klart at Instagram visste hvem som var konkurrenten her.

Både iPhone og Android-appen oppdateres i dag. Instagram sier selv at det er en oppdatering som gjelder 130 millioner brukere. Daglig har de over en milliard likes på bildene i nettverket.

Tro kopi av Vine

Instagrams videofunskjonalitet blir bygget inn i appen og fungerer egentlig akkurat som bildefunksjonaliteten. Du får et lite videoikon ved siden av kameraknappen som tar deg videoopptak. Å skyte video er akkurat likt som på Vine. Du bare holder inne knappen for opptak og slipper for å stoppe. I Instagram kan du også fjerne klipp som du ikke liker.


Bildet viser foto og video Instagram ved siden av hverandre. Video til høyre.

Hver video kan vare i 15 sekunder, i motsetning til Vine som holder seg til 6. 15 sekunder er lengre enn man skulle tro, Men på spørsmål etter at live-streamen var over skal Systrom ha sagt at videoen kan være så kort som 3 sekunder, i følge The Verge.

Filtre, selvfølgelig

Dette er jo tross alt Instagram, så det er selvsagt filtre på plass. Sammen med en videofilterdesigner har Instagram utviklet 13 filtre til å starte med. De ser ut til å endre videoen raskt og er nok den sterkeste fordelen over Vine, selv om for mye filter ikke er godt for noe.

Instagram viste også stolt frem Cinema, en egen videostabilisator som skal hjelpe deg å lage bedre videoer. Om funksjonen er så god som på eksempelet til Instagram, så er det faktisk mektig imponerende.

Instagram har tydeligvis selvtillit

Det må ha skjedd flere glipp i PR-teamet rundt Instagrameventet i dag. For holdning til Systrom var tydelig meget negativ til Vine og han brukte en hver anledning til å hakke på funksjonalitet som Instagram hadde som var annerledes enn Vine sin. Men det at de har laget en identisk tjeneste som Vine har tydeligvis ikke gått inn på han, for jammen klarte han ikke å lire av seg det meget utslitte utrykket "... this changes everything!". Det er litt å ta i vel!?

Introducing Video on Instagram from Instagram on Vimeo.

Asus Padphone Infinity er 2013s råeste gadget


Asus Padphone Infinity er så fullspekket og så unik i sin utforming at ingen annen gadget i det vi nærmer oss halvveis i 2013 klarer å yppe seg. Telefonen som også er selve "hjernen" i konseptet her er fullt på høyd med HTC One, Samsung Galaxy S4 og Sony Xperia Z som jeg har skrevet om allerede både her og her. Det at telefonen kan skyves ned i skuff på baksiden av et lekkert nettbrett og plutselig fungere som et Android-nettbrett er prikken over i-en.

 

Om Padphone Infinity virkelig kan gjøre som på videoene under, gjenstår vel å se. Men den kan absolutt gjøre veldig mye. 

Dette er tredje generasjons Padphone fra Asus, og selv om denne også er dne dyreste grunner nok de i det lekre aluminiumdesignet som gir telefonen/nettbrettet voldsom kvalitetsfølelse. Jeg har ikke selv hatt Padphone Inifinity inne til test, men jeg har lekt meg litt med en og første inntrykket mitt stemmer bra med de to testene som du ser konklusjonen av nedenfor. Både norske Amobil og amerikanske Engadget kan regnes som seriøse testere og begger gir Padphone Inifinity veldig gode skussmål.

Amobil
Engadget


Asus Padphone Inifinity er å finne i norske butikker i løpet av de nærmeste dagene, der den billigste pakka med både mobilen og nettbrett-skallet koster drøyt kr 6.000,- for 32 GB-versjonen.

3 tanker om Xbox One

Den nye Xbox skal hete Xbox One og ble nettopp lansert i et litt forstørret partytelt på Microsofts egen fotballbane. For alle detaljer, spesifikasjoner, hands-on bilder etc. så anbefaler jeg denne oppdaterte oversikten fra The Verge. Under følger de 3 mest bemerkelsverdige tingene som slo meg under dagens Xbox Reveal.Xbox One blir ikke en diskre del av stua 
(Bilde:The Verge)

1. Xbox One er gigantisk

Xbox One ser ut som en stue-pc. Den ser ut som et kabinett jeg kunne ha kjøpt selv for å være sikker på å få plass til absolutt alle komponente jeg vil ha. Og mere til. Utifra spesifikasjonene virker det ikke som det er noen grunn til at den er skal være så stor. Kanskje for å jobbe med kjøling, og dermed mer en mer stillegående Xbox? Kanskje for å selge flere slim-versjoner når de kommer?

Uansett Microsoft, jeg veit ikke om alle har plass til en så stor boks i tv-benken sin. Men utifra det de viste frem så virker det som de vil at Xbox One skal være den eneste boksen du skal ha i stua. Så da har vi kanskje plass. De har til og med stappa inn en blu ray-spinner, selv om de noe slukøret nevnte det og gikk raskt videre ;)

Den nye Xbox-kontrolleren er heit! (Bilde:The Verge)

2. Alt det andre sto i fokus

Den første halvdelen av dagens avsløring var viet til alt annet enn spill. Det var super rask svitsjing mellom dirkete tv og spilling og filmer og Internet Explorer. Det så veldig stilig ut, men det er ikke så veldig ofte jeg ser en film og samtidig har lyst til å motta en skypesamtale. Uansett hvor bra det ser ut i snap view.

Først i andre halvdel ble EA Sports (gleder meg til Madden!), Call of Duty og Forza 5 trukket frem som de store eksemplene på hva neste generasjon kan gjøre. Det så bra ut det, men vi vil nok ikke lengre få det drastiske hoppet som vi for eksempel fikk da Nintendo 64 kom eller da vi gikk fra SD til HD med nåværende generasjon konsoller.

Men fokuset på all integrasjonen av direkte tv, streaming og filmleie gjør meg litt nervøs for at det kun er utviklet for det amerikanske markedet og at vi i Norge, som sikkert ender opp med å betale gode penger for Xbox One, neppe får muligheten til å ta i bruk alle godbitene.

 

Det creppy lille øyet følger alltid med! (Bilde:The Verge)

3. Skal Xboxen se alt jeg holder på med i stua?

Alle Xbox One kommer med den nye Kinect. Det er i utgangspunktet bra, dagens kinect er veldig god og jeg er spent på hva de har fått til i neste generasjon. Men ideen er at Xbox skal stå på hele tiden, da kan den oppdatere seg selv og spill uten å plage deg med det når du endelig har satt deg ned for å spille. Men samtidig så vil det lille kameraet følge med på deg hele tiden og det skal klare å gjenkjenne hvem som ber den om å skru seg på osv. Hva om jeg holder på med noe i stua som jeg ikke vil at Xboxen skal se? Kommer den til å kjefte på meg om jeg peller meg i nesa? Eller hva om jeg går litt opp i vekt, blir jeg bare anbefalt fitnesspill inntil jeg er nedi matchvekt igjen?

Og hva om....?

 

Bilder hentet fra The Verge