hits

Treningsgadget

5 gadgets du MÅ ha til ferien

Sommeren har ankommet om vi titter på kalenderen, men man føler det kanskje ikke slik når vi ser på værmeldingen. Heldigvis har mange av oss planlagt en tur til varmere strøk hvor sjansen for skikkelig strandliv, sol og feriefølelse er meget stor. Spørsmålet mange stiller seg da er hvilke dingsebomser skal jeg prioritere å pakke i koffereten?

Er du heldig finner du svaret under, og er du ekstra heldig vinner du deg et Lenovo-nettbrett akkurat i tide til flyet går.

1. Nettbrett: Lenovo Tablet Yoga 2 Pro 

Nettbrett med innebygd projektor og subwoofer er noe ingen andre nettbrett har. Jeg har vært så heldig å få låne en Yoga 2 Pro Tablet av Lenovo de siste ukene og må si meg mektig fornøyd. Nettbrettet har en 13-tommer IPS-skjerm som gjør surfing, titte på film og spilling til en herlig opplevelse. Man glememr på mange måter at TVen står på når man sitter i sofaen med Yogaen.

Men nettbrett er det mange av oss som har, det er projektoren og subwooferen fra BL som virkelig får Lenovo Tablet Yoga 2 Pro til å skinne. For i den sylinderformede enden på brettet sitter en overraskende god projektor. Man kan enkelt blåse opp et høykvalitetsbilde på størrelse med en 55- til 60-tommers TV. Med den klart beste nettbrettlyden jeg har hørt i tillegg kan dette åpne for gode filmopplever både på hotellrommet eller inne på en regntung feriedag. 

Lenovo Tablet Yoga 2 Pro er en ideell reisekamerat som jeg kan anbefale sterkt å vurdere for årets ferietur! 

Skulle du være ekstra heldig kan du til og med vinne nettbrettet i Teknolicious sin konkurranse i samarbeid med Lenovo, hopp over hit og gi ditt svar innen 1. juli!

2. Bluetooth høyttaler: Logitech UE Roll

Logitech har fått mye skryt for sin UE-serie med Boom og Megaboom. Nå kommer det nok en luring i serien, nemlig UE Roll. Det er den minste og mest reisevennlige versjonen.

UE Roll er "Built for crazy", den er veldig bruksvennlig, støvsikker og med IP7X-sertifisering også vanntett i inntil 30 minutter ned til 1meters dyp. Du kan altså utfordre hvalene i deres egen undervannssang.

Sjekk promovideoen til UE Roll for å få fart på sommeren!UE Roll er riktignok ikke i norske butikker enda, men du er nødt til å ha med deg en bluetooth høyttaler så da er noen av de andre i UE Boom-serien til Logitech et trygt valg!

3. Hodetelefoner for trening: Plantronics Backbeat Fit

Mange er opptatt av at sommeren ikke skal sette en stopper for den gode rutinen man har opparbeidet seg på treningsfronten siden juleribba satte sine tydelige spor. Med et godt hodesett som motiverer igjennom økta er man godt på vei. Jeg sverger til Plantronica Backbeat Fit som jeg testet på vårparten i fjor.

Plantronics Backbeat Fit er laget i et materiale som tåler svette og de sitter godt i ørene. Med bluetoothtilkobling slipper man også den plagsomme kabelen som henger å slenger.

4. Actionkamera: GoPro Hero4

Enten du stiller med GoPro på hjelmen i det du juver ned et elvedrag eller har det ytterst på selfiestanga på skumparty på Ibiza så er det ikke til å komme utenom at den videoen blir artig å se på i morgen!

Med alt ekstrautstyret du får til GoPro Hero4 er dette en god, liten reisekamerat for å ta vare på noen av kule minnene fra sommerferien. 

5. Biltema PowerPack

Nødlader til mobilen er kanskje kjedelig (for det motsatte av kjedelig, se under), men for noen og enhver kan dette være selve redningen på mang en ferietur. Dinside gjorde nylig en test av flere og Biltemas PowerPack kom best ut av testen. Nesten samtlige av dingesene du har med deg på tur kan reddes av en nødlader.

Denne kan være redning for både de med mobil som går tom for strøm og de som har reisefølge som er i ferd med å gå tomme for strøm på mobilen.

Bonus: Coolest Cooler

Dette er det råeste Kickstarterproduktet jeg har sett. Nå er de på nippet til å komme i normal produksjon med Coolest Cooler, vi får håpe den finner veien til Norge innen piknikværet stikker for 2015!

Et år med Nike+ FuelbandJeg sjekker Fuelbandet i det jeg begynner å skrive dette innlegget, en tidlig lørdag ettermiddag. Status er 1093 Fuel.

Kun en tredjedel av dagens fuelsanking er unnagjort. Hvor mye får jeg for å skrive et blogginnlegg, mon tro?

Hva er Nike+ Fuel og Fuelband?

I februar i fjor slapp Nike sitt nyeste medlem i treningsgadget serien sin; Nike+. Fuelband er et teknisk armbånd som for noen virker som en glorifisert digital klokkegadget, mens for andre forandrer det hverdagen til et sunt jag etter mer Fuel så de kan opprettholde sin stadig lengre rekke med dager der målet er nådd.

Men så hva er dette målet?

Målet er en daglig sum med Fuel. Nikes egen måleenhet som skal fjerne fokuset på forbrente kalorier og over på en måleenhet som er like for alle. Uansett kjønn, kroppsform eller fysisk form. Fuelband måler hvor mye aktivitet du er i med sitt innebygde akselerometer og gyrometer, resultatet er X antall Fuel.

Vitenskapelig nøyaktig? Nei. God pekepinn? Ja, absolutt.Armbåndet har én knapp som tar deg igjennom den enkle menyen, det er klokke, antall Fuel per dag, kalorier og skritt. Klokke og Fuel er obligatorisk, mens kalorier og skritt kan velges bort. Det har jeg gjort da jeg ikke bryr meg så mye om kalorier og fordi skrittmåleren ikke gir mening. Fuelbandet teller skritt ut ifra armbevegelser, men jeg bruker jo ikke bare armen når jeg er ute og går. 

For en veldig gjennomsnittlig voksen mann som meg så går det omtrent 3 fuel per kalori forbrent. Sånn sett kan jeg kjapt regne meg frem til forbrente kalorier i tillegg til de kroppen uansett hadde forbrent om jeg kun hadde ligget helt stille i senga (BMI).

Motivasjonsfaktor

Jeg har ingen aning om hvor mange ganger jeg har forklart hva Fuel og Fuelband er. Mange antar at det svarte båndet på armen er et slikt magnet-/balansearmbånd som flere bruker, mens andre enten kicker på ideen til Nike eller lurer på hvorfor jeg har svidd av over 1000 kroner på en ganske kul digital klokke.

Det er her nøkkelen til hele Nikes opplegg ligger. Kjøper du ideen eller ikke? 

Fuel er ikke en vitenskapelig greie. Den gir deg et kjapt overslag over hvor aktiv du har vært i løpet av dagen og kan dermed fungere som en bro over dørstokkmila. Kjøper du tanken på at det er stas å nå dagens mål og dermed klarer å få på deg joggeskoa og få kroppen i bevegelse så er Fuelband en god gadget for de som trenger noen ekstra dytt for å få av seg noen ekstra kilo eller holde kroppen i gang.

Jeg lar meg inspirere en hel del, men legger meg ikke med dårlig samvittighet bare fordi jeg ikke nådde mitt personlige mål om 3000 Fuel. Noe av grunnen til det er at vi i Norge mister en god del av det sosiale aspektet.

The Fuel Community

Nikes nettsider og Fuelband-appen er veldig gode. Det er meningen at du skal synkronisere med Nike hvor mange Fuel du tjener til enhver tid. Personlig gidder jeg ikke det så ofte. Det er to grunner til det. For det første så har jeg ingen andre venner med Nike+ Fuelband så dermed heller ingen grunn til å flere ganger daglig se hvordan jeg ligger an. For det andre så fungerer bare appen på iOS. Jeg har en iPad, så det hender jeg synker der av og til (dette skjer over Bluetooth), mest for å sjekke ut appen etter oppdateringer og for å vise venner. Ellers synker jeg stort sett bare når jeg lader båndet. Det skjer på PCen med USB. Med mitt bruk, med forholdsvis lite synking så varer batteriet et sted mellom 7 og 10 dager. Ganske bra i dagens gadgetverden. 

På nettet, nikeplus.com, så samles alle Nike+-tjenestene og alt handler om Fuel. The more the merrier. Du får beregnet Fuel på alle aktiviteter som Nike+-gadgetene registrerer. GPS-tracking, chipper i skoene, etc.

Fuelband-appen

Ved lansering ble det lovet at Fuelband-appen skulle komme til Android i løpet av sommeren 2012, den sommeren kom og gikk, det samme gjorde høsten og vinteren. Nå har det kommet frem av denne tweeten at Android er lagt på is:

Det er trist for en som er veldig glad i Fuelbandet sitt, men som ikke ser for seg å bruke iPhone i overskuelig fremtid. Inntil videre får synkronisering over PC og med en oppblåst iPhone-app på iPaden være bra nok. Dessverre. 

Om grunnen til Androiddroppinga er pga. at Nike selger sine Fuelband i Apple Stores og fordi Applebossen Tim Cook sitter i styret i Nike vites ikke, men det er jo ikke ulovlig å spekulere ;)

Selve appen er steinbra. Den er meget fin å se på og gir deg god oversikt over daglige, ukentlige og månedlige resultater. Man kan måle seg mot venner og seg selv. Og så får man en rekke festlige småsnutter av en artig liten fyr som feirer dine achievements. Fuelband handler i stor grad om gamification av fysisk aktivitet i hverdagen, Det er ikke alltid jeg gidder å se på disse, men jeg var ganske stolt da jeg nylig ble Fuelmillionær.

Ikke nøyaktig, men en fet gadget

Jeg er veldig glad i Fuelbandet mitt. Det holder meg litt mer gående enn vanlig, men det ikke noe automatisk treningsapparat. Ikke minst liker jeg båndet fordi det er en fet gadget. Det vekker oppsikt og kun som klokke, som jeg faktisk bruker det en del som, så er den kul. Dessverre er ikke Fuelband tilgjengelig i Norge, ikke virker det som det kommer med det aller første heller. Her er svaret jeg fikk fra Nikes twitterpersonell:

Dette er ikke en nøyaktig treningsgadget for de som trenger å måle mer nøyaktig data. Du får ikke pulsmåling, ei heller GPS-målinger av distanse. Dette har dessverre Teknisk Ukeblads journalist Hole her helt misforstått da han for et år siden lanserte den eneste norske testen Fuelband som jeg har kommet over. Han gir den terningkast 2 selv om han, som meg, synes den er både fin å se på og kul som gadget i seg selv. Hole henger seg opp i at Fuelband måler hans faste løperunde fullstendig feil. Det er forså vidt greit nok, men Fuelband er ikke en GPS/distanse dings. Den måler all din aktivitet i løpet av en dag. I tillegg legger den til ca hvor mange skritt, kalorier og meter den aktiviteten utgjør. Jeg håper Hole kan endre sin sak og se hva Fuelband forsøker å gjøre.

Dette kan endre hvor mange nordmenn som gidder å bestille seg en fra nettet eller plukke opp en i London eller over dammen, der Fuelband er lettest tilgjengelig.

Et år med Nike+ Fuelband

I skrivende stund har jeg tjent 1 025 208 Fuel på 369 dager. Jeg har klart målet mitt, som hele tiden har vært 3000, 30,6% av dagene, men jeg har sjelden vært veldig langt unna. Mitt daglige gjennomsnitt er på 2767 Fuel. Jeg føler det hjelper og det er alltid litt ekstra gøy å nå målet. Og når man klarer dagens mål får man en liten feiring som utspiller seg over båndets mange LED-dioder. Og det er ikke bare en gang at det har nærmet seg midnatt og jeg har vært såpass nærme 3000 at jeg har sittet og veivet med armen i sofaen, gått runder på stuegulvet eller tatt meg et par turer opp og ned trappa her hvor jeg bor. Jeg må nå 3000!

Jeg blir alltid litt lei meg når jeg ikke kan bruke båndet, for eksempel når jeg spiller volleyball. Da ergrer jeg meg over forspilt Fuel, det samme når jeg sykler. Selvsagt får man noe, men gevinsten er lav i forhold til innsatsen. Sånn sett er ikke Fuelband perfekt. Man får ta det for det det er. 

Innlegget er ferdig, båndet viser 1276. Nå er det bare for meg å trykke "Post innlegg" og få på meg joggeskoa.

Ønsk meg lykke til i jakta på 3000!