hits

VPN

Gode fotballstreams for gjerrigknarker

Tidligere i uka skrev jeg hvordan du med litt hjelp av en god VPN-tjeneste kunne åpne dørene til alt fra amerikansk Netflix til BBC iPlayer og andre geoblokkede streamingtjenester. Men nå nærmer helgen seg, landslagspausen er over, og Europas fotballigaer rulles endelig igang igjen. 

Er du lei av enten å måtte ut med penger i øst og vest for å få se kamper fra forskjellige ligaer, eller ende opp med russiske postordrebruder som popper opp i tide og utide midt i ulovlige lavkvalitets-streamer i noen av internettets mørkere bakgater? 

Ja, da skal jeg gi deg en løsning ikke ulik den lovlige løsningen for å åpne opp en av verdens av TV-serier jeg skrev om tidligere i uka.

Vi har det ganske godt i Norge

Da jeg gjorde research til denne lille posten kunne jeg raskt dra slutningen om at vi i Norge har det ganske godt når det kommer til TV-fotballtilbudet. Er du fotballfrelst, så er ikke Norge det dyreste landet å leve i. Ja, du må ha 3 forskjellige tjenester for å dekke ditt behov, men tro meg, det er både dyrere og verre i land lengre sør på kontinentet. 

Men å ha TV2 Sumo, Viaplay og CMore på løpende basis blir en del cash i det store bildet. 

Klippet fra BeIN Sports

Her er kvalitetsløsningen for gjerrigknarken

Nøkkelen er en god VPN-leverandør. Min go-to i over 5 år har vært Overplay.net. De leverer god service og jevnt over veldig god hastighet på sine servere. Det VPN gjør er i korte trekk å lure nettsiden du besøker til å tro at du sitter på en annen lokasjon enn der du sitter. Dette er hverken ulovlig eller småkriminelt, men at det kan være på kanten av bruksvilkårene til videotjenester er det nok en del som synes. Det får være et valg du tar.

Overplay koster $10 i måneden(altså prisen av en billig halvliter), og er kanskje, sammen med Spotify, den tjenesten jeg betaler for på nettet som gir meg mest tilbake for pengene! 

Når du har lastet ned programvaren fra Overplay er det bare å velge en server i et land som leverer en mer samlet og billigere tjeneste. Mine tips er servere i India eller i Emiratene/Egypt.

India eller Emiratene er veien å gå

Mange har vært borti Al Jazeera Sports en gang eller to. Tjenesten deres har nå endret navn til BeIN Sports, og leverer topp kvalitet sendinger av masse internasjonal sport. Ikke minst sender de engelsk Premier League, Serie A, La Liga og Champions League. På BeIN Sports koster det, per dags dato, $100, eller rundt kr 650 for resten av den europeiske fotballsesongen. Det er mye fotball for pengene. Al Jazeera er kjent for gode, engelskspråklige studiosendinger og kommentatorer. Det er også måneds- og dagspass tilgjengelig. 

Star Sports fra India leverer streaming av en rekke idretter, deriblant fotball fra engelsk Premier League, Serie A og La Liga. Det som er helt rått med tjenesten er at år koster 1000 rupi, eller drøyt 100 norske kroner. Latterlig billig. Jeg legger til at jeg ikke har fått testet denne så kan ikke si noe om kommentatorspråk, men kvaliteten skal være meget god på sendingene. Et dagspass koster forøvrig rundt 2-3 kroner.

Så det kan jo være noe å teste i helgen ;)

Har du andre gode tips så del gjerne i kommentarfeltet? 

Se amerikansk Netflix, Amazon Prime, Hulu og kanskje snart HBO helt lovlig!

Vi nordmenn har fått oss en ganske bra Netflix etterhvert. Men fortsatt er det irriterende å vente et helt år etter serien har gått på TV i USA, og kanskje til og med er sesongen ferdig på TVNorge her hjemme i fedrelandet også, før den dukker opp på norsk Netflix.

Heldigvis er utvalget enda større på den amerikanske og engelske Netflixen, og med VPN-tjenester som Overplay og IPVanish kan man nå utallige streamingtjenester som egentlig er geoblokket for oss nordmenn. I tillegg til nevnte Netflixer, så kan du se Amazon Prime, Hulu, BBC iPlayer, diverse sportskanaler og forhåpentligvis snart den amerikanske storkanalen HBO Go rett fra sofaen i Norge.

La meg ta deg gjennom et eksempel.

Jeg begynte i høst å se tv-serien Arrow, først fant jeg den på norsk Netflix og så sesong 1 der. Jeg ville selvsagt se sesong 2 når jeg nå hadde blitt hekta. Til min store glede så jeg at den amerikanske versjonen av Netflix hadde sesong 2. Jippi! Alt jeg trengte var å koble opp Overplay-klienten min og dermed var det gjort. Det tok ikke lang tid før sesong 2 var slukt. Men jeg ser da til min store forferdelse at sesong 3 selvfølgelig ikke kommer fortløpende.

Hva gjør man da?


Jeg sjekker nettsiden Can I stream It og finner ut at serien blant annet streames på Hulu. Jeg tyr til VPN-klienten, skaffer meg amerikansk IP-adresse og trenger ikke lenger lure i spenning på hvordan sesong 3 starter. Jeg kan selvfølgelig følge serien på TV2 Zebra en gang i uka, men er du som meg er tiden med å benke seg ned foran TVen til gitte tidspunkt heldigvis over.

Jeg bodde i mange år i utlandet og kom over VPN-tjenesten Overplay for å se norsk tv fra utlandet. Tror jeg aldri jeg har sett så mye vintersport med norske kommentatorer som da jeg bodde i utlandet, det fungerte rett og slett knirkefritt. Les mer om det her!

Heldigvis kan samme tankegangen brukes for å nå det store utland fra lille Norge. Selv har jeg brukt Overplay lenge. Men også IPVanish er en tjeneste jeg anbefaler. Her er forskjellen mellom de to.

Overplay.net:

Enkel software, god support og den smarte, inkluderte tjenesten SmartDNS. Les mer om SmartDNS her. 
Jeg har brukt Overplay i 5 år. Det fungerer stort sett utmerket og har jeg noen problemer er supporten veldig rask og hjelpende.

IPVanish.com:

Er for de som trenger en mer utbredt tjeneste for flere enheter. IPVanish har egne apper for både Android og iOS, i tillegg til Windows og Mac (det har Overplay også). Mens Overplay er fokusert på å la deg nå streamingtjenester fra hele verden, er IPVanish en mer all-round VPN-tjeneste.

NRK Beta bekrefter for øvrig at dette er lovlig!

Å skaffe seg tilgang til Hulu Plus og Amazon Prime er ikke like enkelt som Netflix. Men prøv med free trial først og så er det egentlig bare å skaffe seg et amerikansk kredittkort, det er kun et enkelt Googlesøk unna.

Happy binge watching :) 

En Apple ID på deling til appene - egne IDer til alt annet
Det begynner å bli mange husholdninger med flere Appledingser under samme tak. Mange eier en iPhone, deler en iPad eller to med familien samt at barna har fått henda i en iPod Touch. Likeheten her er at alle kan laste ned apper og da er det dumt å betale dobbelt for de samme appene og den samme musikken.

Heldigivis er det såre enkelt å dele på alle apper man kjøper på alle iDingsene man har i familien, eller i kompisgjengen for den saks skyld. Og det er godkjent fra Apple sitt hold.

Nøkkelen til å løse dette på den beste måten er å ha en felles Apple ID som brukes til kjøp i App Store og iTunes og personlige Apple IDer til alt annet.

iCloud og alt annet

Når man setter opp en ny mobil Appleenhet så legger man inn en eksisterende eller lager en ny Apple ID. Da er det lurt å legge inn den personlige. Den vil da automatisk legge seg inn som Apple IDen på alle tjenestene på iDingsen. Da vil man ha perosnlig iCloud, FaceTime, Meldinger, BookStore, etc. Jeg mener det er det beste, da kan man for eksempel prate over FaceTime med hverandre. 

App Store og iTunes


På App Store-innstillingene derimot legger man inn den delte Apple IDen. Da lønner det seg å ikke ha automatisk nedlastning av nye apper, for det vil alle apper og spill lastes ned på alle enheter. Det kan fort bli rotete på hjemmeksjermen. Da er det bedre å gå inn på App store og velge "Kjøpte apper" for å laste ned en kjøpt app som noen andre har kjøpt på sin enhet. 

Spar penger

Det beste her er å med dette er jo at man spare en hel masse penger. Bøker, magasiner, musikk og apper kan deles. Det kan det fort bli spart en del penger på. Ta for eksempel de dyre GPS-appene, de kan være kjekke å ha på flere enheter og denne løsningen løser det på en billig måte.

Har du noen spørsmål rundt dette er det bare å spørre i kommentarfeltet under.

Leking med Sony HX50V og PlayMemories

Sony har sendt meg et av sine nyeste kompaktkamera for å la meg leke litt med mulighetene det tilbyr. De viktigste holdepunktene ved Sony HX50V, som er oppfølgeren til HX30V, er 20,4 MP, 30x optisk zoom, GPS og WiFi. Og det er spesielt WiFi-funksjonen en ikke fullt så fotosterk, men veldig gadgetglad teknolblogger, som jeg har bitt meg merke i.

Muligheten WiFi i kameraet tilbyr er flere. Du kan trådløst overføre bilder til din mobil, nettbrett eller PC enten ved å huke av bildene på kameraskjermen eller på den eneheten hvor du ønsker bildene overført. Dette fungere fint fordi kameraet kan fungere som en kontaktpunkt (som en trådløs ruter) som du kan koble andre enheter som har WiFi oppmot. Dette er den mest praktiske biten med WiFi.

Meta deluxe! Her har jeg tatt bilde av mobilen som viser hva kameraet viser.

Men det som imponerer meg aller mest er nå jeg kan bruke mobilen min som "fjernkontroll" til kameraet. For å ta et eksemepel, det skulle taes et årlig bilde av familien med selvutløser da vi endelig fikk til en sammenkomst alle mann. Dermed var denne funksjonen perfekt match. Man kan rett og slett se hva kameraet ser på mobilskjermen, via PlayMemories-appen, fjernstyre zoom og blitz og til slutt velge å ta bilde, eller selvutløserfunksjon med 2 eller 10 sekunders delay. Med 2-sekunders selvutløser rakk jeg å legge kameraet i lommen før bildet ble tatt.

Genialt for utslitte fotografer som har sett seg nødt til å løpe inn i bilderammen før selvutløseren går.

Last ned PlayMemories appene her: Android - iOS

Fjernstyring gir også mulighet for noen artige metabilder!


Slik ser skjermen ut i PlayMemories når du fjernstyrer kameraet.

PRISM, Snowden og Piratloven! Gjør deg nettanonym med VPN nåBildet over er i skrivende stund forsiden av Nettavisen, altså hovedoppslaget til Nettavisen en tirsdagsmorgen. Den nye "piratloven" tredde i kraft i går og samtidig ruller nyhetene rundt PRISM og jagede Snowden videre. Det har rett og slett aldri vært mer aktuelt å sikre seg anonymitet på nettet. Det er flere måter å gjøre det på, man kan sette opp en proxy, man kan grave seg ned i jorda med TOR-nettet, men selv sverger jeg til VPN.

Slik bruker du VPN til å se norsk tv fra utlandet!

Som Side3-artikkelen sier er det ikke lengre vanskelig for noen å skaffe seg informasjon om hvilke nordmenn som laster ned ulovlig piratkopiert materiale fra fildelingssider som The Pirate Bay og lignende. Dessverre er ikke verden generelt, og internett spesielt, så svart/hvit som forkjemperne til denne loven påstår, og det er ikke helt uproblematisk at det nå holder å kun melde fra til Datatilsynet at man skal overvåke IP-adresser som driver ulovlig nedlasting. 

Selv ønsker jeg å holde en lav profil uansett hva jeg driver med på nettet, jeg lar meg fortsatt skremme over hvor godt Google kjenner meg, hvor enn på nettet jeg befinner meg. Men med tanke på Google kan jeg takke meg selv ettersom jeg godtar alt for mange private tjenester de tilbyr meg, mest fordi jeg er litt interessert i hva jeg kan få ut av det når jeg bruker Android, Gmail, etc.

Men at et advokatkontor skal kunne gå å skaffe informasjon om de IP-adressene jeg bruker er jeg ikke så stor tilhenger av.  

Samtidig er det største problemet med denne loven at en IP-adresse som oftest er knyttet til en trådløs ruter, og jeg tror ikke mine foreldre er de eneste i Norges land med et usikret nettverk. De vil enkelt og greit ikke sikre det fordi de synes det er vanskelig med passordet, vil gjøre det enklere for gjester og tror ikke på meg at det kan bli et problem. Men i det noen av naboene finner det for godt å forholde seg til mine foreldres nettverk når de skal drive med uhumskheter så kan plutselig politiet dukke opp på døra. Riktignok tror jeg at jeg skal klare å lure på dem et passord om det skulle skje.

For meg er friheten internett tilbyr en av de beste tingene med hele oppfinnelsen, derfor betaler jeg en liten månedlig sum for å kunne koble meg til en rekke av Overplays VPN-servere i mer enn 50 forskjellige land i alle verdenshjørner. På den måten kan jeg oppnå to essensielle ting, jeg kan opptre som anonym og jeg kan fremstå som om jeg befinner meg i et av disse landene.

Tilbudet av VPN-tjenester har vokst kraftig de siste årene, forskjellene er ofte små i både pris og hastighet. Betaler du opp i mot $10 i måneden så kan man forvente å få tilgang til servere som er så raske at de gir deg tilnærmet den samme hastigheten som du får uten VPN-tilkobling.

Ideen bak VPN, Virtual Private Network, er simpel. Du kobler deg til en av VPN-tilbyderens servere i det aktuelle landet du ønsker, og surfer videre anonymt derfra og ut på verdensveven. Jeg har skrevet en lengre sak om dette på gamlebloggen teknolicious.com.

Tidligere har jeg brukt VPN mest for å tilgang til det landet jeg trenger tilgang til, det kan være for å se Netflix fra USA, BBC fra UK eller TV2 Sumo om jeg er i utlandet. Men nå er anonymiteten VPN tilbyr vel så viktig for meg. Selv sverger jeg til Overplay, de snaue 10 dollarsene det koster meg i måneden er blant de beste jeg bruker på nettet. Kanskje kun slått av Spotify. Overplay godtar P2P-bruk, inkludert BitTorrent.

Hva tenker du? Bruker du VPN eller andre tjenester til å skjule deg på nettet?